FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu aksesuāri

Mičošanai - ko likt/ likāt galvā aubes vietā?

S
Skally 08.08.12. 13:07

Ja jums nebija tradicionālā aube, varbūt varat padalīties ar informāciju un bildēm, ko izmantojāt?

8 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
g
gi_mu 08.08.12. 20:04

es parasti piedāvāju kā alternatīvu kronēšanu

B
Beata 09.08.12. 09:57

Tradicionāli pirms mičošanas galvā var likt vainagu, ko pēc tam ņem nost un tad likt galvā latviešu sieviešu lakatu nevis vācu vai zviedru aubi vai atstāt galvu neapsegtu, jo latvietei drīkstēja galvu nesegt līdz pat bebja piedzimšanai.

d
danstan 09.08.12. 22:34 | Kāzu datums: 16.06.2012

man bija tāda maza cepurīte, piespraužama, balta ar puķi. no kāzu bildēm īsti nevar redzēt, bet te ir vecmeitu balles bilde ar gandrīz tādu pašu cepurīti dzeltenā krāsā.
nopērkama timari un tajā balonu veikalā jeruzalemes ielā.

i
ilzish 10.08.12. 14:14

man nupat kāzās lika smaržīgu vainagu, kurš man pēc tam manis izvēlētai meitai jāliek galvā, un tad man to nomainīja pret rudzu vainagu, kā jaunajai sievai :)

A
AijaAija 10.08.12. 18:32 | Kāzu datums: 19.10.2012

Biju vedējmāte, likām salmu cepures, vīram ar tumšu lentu, sievai ar gaišu!

Mendija25 10.08.12. 22:14 | Kāzu datums: 30.07.2011

Mičošanas tradīciju mēs savās kāzās gribējām saglabāt, bet tradicionālo aubīti man negribējās.
Man pēc mičošanas galvā lika skaistu baltu dāmu cepuri, bet vīram melnu hūti.
Abi bijām ļoti apmierināti. :) Izskatījās labi gan tajā vakarā, gan bildēs.

b
brillianta 17.08.12. 16:05

Sveika! Septembrī būs kāzas. Līgaviņa pateica, ka aubi viņa kategoriski negrib. Es, kā vedējmāte viņai izteicu piedāvājumu stīpiņu ar ziediem izveidot-viņai ideja likās OK. Pēc kāzām centīšos ielikt bildi, varbūt kādai noderēs. :)

zuze2010 17.08.12. 17:48 | Kāzu datums: 15.09.2012

Man personīgi nav nekas pret aubi, bet vīriņam gan būs forša kovboja cepure (no e-bay), viņam super izskatās un varēs arī pēc tam valkāt, stiliņam piestāvēs :)