Kāzu plānošana
Kāzu aksesuāri
Gredzenu materiāls
Esmu atradusi Etsy.com kolosālus orģinālus gredzenus, bet mana izvēlēta veida par saprātīgu cenu ir tikai sudraba. Esmu izpētījusi ka parastus baltā zelta var dabūt arī par zemākām cenām nekā tos manus noskatītos sudraba, bet tie ir ļoti īpaši un izsapņoti. Tie paši juvelieri taisa tāda veida arī no baltā zelta, bet par to naudu var apgredzenot vismaz piecus pārus ar klasiskajiem laulību riņķiem. Jautājums ir vai sudraba laulības gredzeni būtu normāli?
Ja tas ir tas, ko gribat, tad neredzu problēmu, kāpēc gredzens nevarētu būt no sudraba vai no jebkura cita materiāla.
Hmm, vispār cik man skaidroja juvelieri, tad balto zeltu iegūst slīpēji vai pulējot ( nezinu kā ir pareizi) dzelteno zeltu. Līdz ar to cenām jābūt līdzvērtīgām.
Uzskatu, ja patīk sudrabs, tad nav nozīmes - zelta vai sudraba laulību gredzeni.
Blatais zelts maksā tik pat cik parastais zelts, bet vienkārši šie konkrētie kurus es gribu ir salīdzinoši dārgi. Sanāk ka tie īpašie sudraba maksā tik pat cik parasti zelta. tapēc nespēju līdz galam izlemt.
neredzu iemeslu kaapeec nevaretu sudraba gredzenus, :)
man juvilieris atkal skaidroja, ka balto zeltu (kaa arii jebkuras citas kraasas zeltu) ieguust jaucot zeltu ar citiem materiaaliem (sudrabu, varu etc). taa rodas dazhaadas kraasas. nespeeju iedomaaties kaa sliipeejot varetu ieguut citu kraasu.
ps, vai neesi domaajusi, ka varbuut pasuutiit taadus gredzenus pie juviliera? ir gan risks, ka sanaaks savaadaak, bet varbuut nebuus tik daargi?
Meitenes, baltais zelts nerodas no pulēšanas :)
"baltais zelts top, sajaucot tīro zeltu ar pallādiju, kobaltu vai niķeli. Šos materiālus sakausēt ir visgrūtāk, tāpēc arī baltā zelta cena ir visaugstākā."
Bet par tēmu - neredzu iemeslu, kādēļ nevarētu gatavot sudraba laulību gredzenus. Nozīme ir tikai tam, kā jūs paši jūtaties un vēlaties. Ja jaunais pāris tā grib, tad gredzenus var liet no tērauda vai no plastmasas :) Tās taču ir JŪSU kāzas :)
Esmu, prasīju sev pazīstamam juvilierim, viņš teica ka tieši tādus pašus nevarēs, bet idesiki līdzīgu var mēģināt, cenu viņš man vēl neiedeva, bet es ļoti šaubos vai būs lētāk. Liekas drošāk pasutīt tomēr etsy. Vismaz zinātu ko var sagaidīt.
Es personigi negribetu gan sudraba gredzenus. Jauniba nesaju sudraba rotas, tas loti atri locijas un plisa, zelts tomer ir daudz cietaks un izturigaks. Galdu gala, ja jau maksasiet tik lielu summu, domaju, ka gribesiet, lai laulibas gredzeni pilditu savu lomu lidz vecumdienam.
Nav taisnība, ka baltais un parastais zelts maksā vienādi un nav taisnība, ka to iegūst pulējot. Baltais zelts ir dārgāks, jo ir visai sarežģīts sakausējuma veidošanas process. Laulību gredzenu baltais zelts sastāv no: zelta, niķeļa, vara un cinka. Bet, piem., auskaru baltais zelts var būt mīkstāks, tāpēc sastāv no zelta + pallādija/platīna.
Mums pašiem ir baltā zelta gredzeni un tie ir lieliski, un katra samaksātā lata vērti.
:)) Patiesībā, protams, balto zeltu (un arī jebkuru zelta krāsu) iegūst sakausējot zeltu ar citu materiālu ligatūru. Noelle minēja gandrīz pareizi: "baltais zelts top, sajaucot tīro zeltu ar pallādiju, kobaltu vai niķeli." Vienīga piebilde ir par nākamo teikumu - "Šos materiālus sakausēt ir visgrūtāk, tāpēc arī baltā zelta cena ir visaugstākā." - nav īsti patiesība, baltais zelts ar niķeļa ligatūru maksās tik pat, ka dzeltenais vai sarkanais ar sudraba/vāra dažādam proporcijām, bet baltais zelts ar pallādiju gan maksās dārgāk, jo dārgs ir tieši pallādijs. Un tādam zeltam būs arī mazliet pelēcīgs tonis, līdzīgs titānam, kas ar laiku būs vēl izteiktāks.
Par sudraba gredzeniem tieši laulību gredzenu lomā - jāatceras, ka sudrabs ir mīkstāks par zeltu (vairāk skrāpēsies, var vieglāk salocīties), un vēl, ja nav pārklājums tādiem gredzeniem - sudrabs ātri oksidēsies.
man jauniibaa arii sudraba gredzeni lociijaas un luuza, bet peedeejo apm 5 gadu laikaa iegaadaatie gredzeni neko taadu neizstraadaa. varbuut jauni laiki, jauni tikumi, ;)
man pashai dzeltenais zelts nepatiik kaa taads, bet sudrabu negribeeju, jo to neesaaju kaa ikdienas rotas. savukaart lauliibas gredzenu gribeeju iipashaaku, taapeec ir baltais + drusku sarkanais zelts. jo arii baltais zelts, lai arii balts, tomeer peec kraasas atshkjiras no sudraba.
no otras puses - koleegjim shkjiet ir sudraba lauliibas gredzens un izskataas super!
Tas, ko minēju, ir tikai nokopēts no interneta resursa, tādēļ absolūti negalvoju par skaidrojuma patiesumu/kvalitāti, jo man ar juvelieru lietām nav pilnīgi nekāda sakara. Bet tieši tādēļ PALDIES par izsmeļošo papildinājumu :)