Kāzu plānošana
Kāzu aksesuāri
Kurā pirkstā likt gredzenu?
Sveikas, meitenes!:)
varbūt, ka šāda tēma jau ir, bet pēc pusstundas meklēšanas forumā neatradu.
nezinu , kurā pirkstā likt gredzenu-uz kreisa, vai labas rokas... līgavainis ir no itālijas , un pie viņiem liekt uz kreisās.. mums uz labās... mamma saka, ka uz klreisās liek atritnes. bet draugs nevar vilkt uz labās rokas pirksta vēl arī tāpēc, ka tas ir traumēts, un gredzenu nevar uzvilkt... padalietes domās, lūdzu
Més liksim uz kreisás, jo ir vairáki iemesli.
1kárt, es negribu uz labás, jo ir deformejusies maza pirkstina un rádítájpirksta locítavu kaulini tá, ka pilníba nevaru iztaisnot pirkstus (ípasi mazo), tas neizskatás visai glíti un negribu gredzenu uz tás rokas, kas liks tai pievérst lieku uzmaníbu.
2kárt, lígavainis strádá darbu, kur gredzens var loti átri sabojáties, ípasi labajá roká. Kreisajá mazák tádas iespéjas.
3kárt, més dzívojam tur, kur visi nésá uz kreisás, bet tas mums ir loti mazsvarígs iemesls.
4kárt, nav jau tá, ka Latvijá tikai atraitni un skirteni nesá uz kreisás. Pamazám sis vecais steriotips izgaist un, manuprát, vismaz 10 - 20 % precéto páru izvélas uz kreisás rokas likt.
liec Tu uz labās, līgavainis uz kreisās. esmu redzējusi pārus, kam tā ir.
laikam tā arī darīšu. nav ko domāt.braukšu uz itāliju, pārlikšu uz kreisās:))
nu esmu redzeejusi paarus , kam ir sievai uz labaas , viiram uz kreisaas bet taas tieshaam liekas ka pats veelas , jo man ikdienas darbaa traucee , es vispaar gredzenu neneesaaju , taapat viirs, protams , kad ejam kopiigaas vakarinjaas aarpus maajas , vai kaut kaadiem pasaakumiem tad abi uzlekam uz labaas ......
Tā, kā nesāt gredzenu, ir atkarīgs vai nu no tās valsts tradīcijām, kur dzīvo, vai nu no savām dzimtām tradicijām (kā pašai liekas ērtāk). Manai draudzenei jaunais vīrs aizbraucis mācīties uz Franciju, pārlika gredzenu uz kreisu roku, jo tur tā pieņemts.
Zinu divus precētus pārus, kuri nēsā gredzenu uz kreisās rokas zeltneša, jo pēc Eiropas pieņēmumiem tas nozīme, ka tuvāk sirdij (sirds līnijai). Uz labās rokas nēsāt, šķiet, tiešām ir vecie labie latviešu tradīcijas pamati, bet es domāju, ka svarīgas ir nekas tradīcijas vai pieņēmumi, bet gan kā abi vēlas un jūt.
uzliku uz labās un vīrs uz kreisās)) 2 dienas atpakaļ!)))
Droši uz kreisās rokas!Ta taču sirds puse! Mēs arī uzlikām uz kreisās,neviens nedomā,ka esmu atriatne vai sķirtene!Mammas izteicienus par šķirtenēm,kas mauc riņķus uz kreisās rokas ātri vien apklusināju,jo pajautāju:"Ja šķiras piekto reizi,šaubos,ka tam gredzenam vēl būs vietas uz pirksta..."Mana māsīca arī apprecējās otru reizi,viņa bija atraitne.Nu nav viņai gredzeni abās rokās!!!