Kāzu plānošana
Kāzu aksesuāri
Aubes un priekšauta krāsa
Mana toposhaa viirs maate man uzshuva priekshautu un aubi ljoti spilgtaas kraasaas un rakstos- zr zirnjiem, burkaniem in kartupeljiem. Man ljoti patiik, tas buus aarkaartiigi smiekliigi, bet.. michoshana tachu ir nopietns pasaakums. Man tagad cilveeki komentee, ka viss ir jauki, bet vai nu piedien taads variants? Un pati arii domaaju, kaa ir tradicionaali, vai tiem jaabuut baltiem, pieklusinaatos tonjos? Kaa es jutiishos, kad veelaak skatiishos bildes...
Pakomenteejiet luudzu.
Krāsai/spilgtumam nav nozīme. Nopietnību jeb svinīgumu veidos pats process. Ja tev patīk liec, Un pie tam vēl vīra mātes cakojums.
Man jau liekas riktīgi stilīgi! Varēsi vismaz arī pēc kāzām izmantot :)
Muljkjiig uztraukties, - kas peidien, nepiedien.. katrs dara kaa vinsjh juutas labaak, viens buutu ja tev pashai neaptiktu, bet ja tev pa tiik, tad veel leilaaks iemesls njemt tieshi shitos. Izdomaasi ka nebuus labi, panjemsi citu un beigaas pati veel nozjeelosi un viira maati saruugtinaasi .
Vienīgais pie šādas šnites varētu izvēlēties vai mičošanas brīdī likt lences ap kaklu vai tomēr salocīt un tikai ap vidukli. Bet priekšauts labs. Kā jau teica, varēsi izmantot ikdienā. Starp citu, es savu mičošanas priekšautu arī izmantoju.
Nu...mičošna jua ar nav tik nopietna!!!!
ir momenti-kur asaras birst no aizkustinājuma, ir momenti,kur,ja labi vedēji-no smiekliem.
tā ka viss o.k.
Man daudz vairāk nevietā liekas tie mičošnas komplekti,kurus pecāk nezini kur bāzt...drausmīgi neglītā karāsā ar šausmīgu aubi, vēl no atlasa auduma-spid,ka slikti metas....
bet šis ir košs un jautrs -un ja Tev pašai patī...lai pāŗējie..tā teik "A...r muti"!
pati gan plānoju tādu romantiskāku priekšautu-bet arī ievērojot kāzu krāsa un iespēju vēlāk izmantot-ne gluži ikdienā, bet uz svētkiem mielastu gatavojot. (zinu...jau zinu,ka tas jāorganizē vedējiem... bet man vienkārši labi pazīstama meitene,kas šuj-ar kuru varu sarunāt savas vēlmes)
Es tikai ''par'', saviem vedamajiem vienmēr šuju pati komplektiņus.Audumu parasti izvēlos ar sirsniņām, apcakinu ar mežģīnīti.Vēl neviens nav teicis, ka nepatīk....(ceru, ka tā arī ir).
Liigavainim nevienam nebuus priekshauts?
Es arī uzskatu, ka uztraukties nevajag. Priekšauts būs kā odziņa, interesanti! ;) Un galvenais, ka tev pašai patīk.
Par līgavaiņa priekšautu - bijām vienās kāzās, jaunajam vīram sēja smieklīgu priekšautu, kuram bija atsevišķi izgrieztas kājas. Nu izskatījās ideāli! :D :D
Mana doma bija drusku savaadaaka - ja es kljuustu par sievu, tas nenoziimee, ka es kljuustu par pavaaru. Mees maajaas eest taisaam abi, turklaat aptuveni vienaadi biezji. Tapeec, ja kaadam nu buutu priekshauts, tad tas buutu mums abiem. :)
Aube mičošanā nenozmē pavāru, bet tā ir precētas sievas galvas rota.....
par priekshautu iet runa..
Kādēļ jāliek abiem vienādi? Ja jau sieva kļūst par pavāru, tad vīrs par dīvāna atribūtu.Tātad, simboli būtu tādi:
sievai-priekšauts
vīram- iznēsātas, izstaipītas trenūzenes.
Ja vīrietis izdomā gatavot ēst,bet sieva atpūsties, tad lai apmainās ar atribūtiem. Jādzīvo draudzīgi.
Vispār priekšauts un aube simbolizē- pavarda turētāju un nebūt ne pavāru.
man prieksauts bija sarkana krasa un galvā - aubes vietā sarkans lakatins un nekāda vaina,galvenais jau sajutas....:))
gaumes lieta, bet man tādu virsū pat pa virtuvi nedabūtu uzvilkt. nepatīk.
tieshaam gaumes lieta, arii humora izjuutas un dziives uztveres :)
Jauki, ka nav taa noteikts, ka tradicionaali vajag baltus un cakainus priekshautinjus, vismaz buus jautri un arii viira maatei prieciigi:)
interesanti , kas tad tavaa izpratne ir - pavarda tureetaajs ?
Senos laikaos pavards bij mājas centrs-un tas,kas tur rosījas (nu ...jā tajā laikā arī gatavoja ēst) gādāja pār ģimens harmoniju mājās-saticību, mieru, pārnestā "medījuma"(ne būt ne teiši ēdama, bet kaut kur pielietojuma) realizēšanu mājā. kādreiz priekšautu lika netikai virtuvē, bet arī, piemēram, grāmatvedības darbus veicot. tādēļ tās nav tikai pavārs-tas ir ģimens siltums, bet vīrietis ģimenes stabilitāte.
Tā es to uztveru....bet katram jau savs.
Es gan no vairakiem tradiciju lietpratejiem esmu dzirdejusi un lasijusi, ka prieksauts neko nesimbolize, tas ir darba apgerba sastavdala kuru svetkos pec senam latviesu tradicijam nevienam nelika, kur nu vel ligavai...par to aubi nezinu.
Un pat ja neiverojam tradicijas- nu neprecas vai musdienas uzreiz pec viduskolas meitenes, kuras nu tik pec laulibam saks saimniekot bet pirms tam ar pilnigi ko citu nodarbojusas ...varbut laikos kad tas ta vairak vai mazak bija, tie visi katlu, pavarnicu un prieksautu simboli bija aktuali.
Bet ja ta visa prieksautu un aubju lieta ar tadu humorigu pieskanu tiek rikota-varetu but loti forsi, smiekligs viramates darinats prieksautins tad bus pasa laika!