Kāzu plānošana
Kāzu aksesuāri
Pirkt ielūgumus vai darināt pašam?
Sveikas, meitenes! Gribu noskaidrot, vai Jūs ielūgumus pirkāt vai darinājāt pašas?
Ja pirkāt, padalieties ar info, kur pasūtījāt, cik ilgi gaidījat savu pasūtījumu un cik izmaksāja tas viss?
Es taisīšu pati, izmēģināju cik un kā viens sanāk- sanāca, ka viens, kopā ar aploksni ir 38 centi. Iespējams, ka sanāks arī lētāk, jo es diezgan izšķērdīgi papīru izmantoju.
Ņemot vērā, ka man daudz nevajag un laika ir daudz, tad personiskāk likās darināt tos pašai.
Ja ir ļoti daudz laika, patīk knibināties un ir oriģinālas idejas par to, kā ielūgumam jāizskatās, tad var taisīt pašrocīgi. Mēs ar topošo vīru paši griezām, līmējām un sējām lentītes (un tas aizņēma ilgāku laiku un prasīja vairāk nervu, nekā varētu iedomāties!), taču pasūtīju maketētājam iniciāļu un ielūguma iekšlapu dizainu (kuru vēlāk pielāgoju arī citiem drukas materiāliem), izmaksāja 85 EUR. Pašas lentītes un papīrs 25 ielūgumiem sanāca varbūt vēl kādi 30 EUR. Vispār, man laikam ir cita pieeja izmaksu aprēķiniem, jo darbā saņemu atalgojumu par stundām, līdz ar to pie jebkura rokdarbu projekta pieskaitu savu laiku - un, ja es stundā varu uztaisīt divus viegli šķībus ielūgumus, tad varbūt man labāk to stundu pastrādāt un tad samaksāt profesionālim, kas stundā uztaisīs desmit glītus un taisnus :) Godīgi sakot, arī viesiem nav tik svarīgi, vai ielūgumu cakināja pats jaunais pāris vai kāds cits - galvenais, ka labi izskatās un satur nepieciešamo informāciju.
Es taisīju pašrocīgi, man viena ielūguma cena sanāca ap 80 centi, toties nervu un laiku prasīja ļoti daudz. Ja iepriekš zinātu, ka aizņems tik daudz laika, pasūtītu kādam citam :)
Taisījām paši. Izmaksas aptuveni 2 GBP Piekrītu Caurvēja līgavai nervus un laiku paņēma ļoti daudz, bet sajūtasbija pavisam citas tādus izsūtot. Lai arī nu neviens neesam ar māksliniecisku dvēseli tomēr atsauksmes bija ļoti labas. Ielūgumi + galda kartītes + dāvaniņas viesiem viss pašu rokām vienādā stilā taisīts. Un no viesiem tikai labākās atsauksmes.
Mēs pasūtījām dizainu draudzenei kas ir maketētāja dizainere, bet griezām, līmējām un sējām bantes paši. Neatceros tieši pašizmaksu, bet ~ 1 eiro/gab. Toties neviens neticēja ka kko tik skaistu var pagatavot paša rokām :) Nervus gan man neprasīja, jo abi tīri jauki sēdējām un taisījām, kamēr mazais maisījās pa kājām, tā kā mums bija diezgan romantisks vakars)))
Es taisīju pati, kaut gan jāreiķinas ka tas aizņems ilgu laiku...
Man šķita ka mūsu ielūgumus uztaisīt aizņems 2 dienas, bet tā vietā sanāca nedēļa.. Tāka jāreiķinas ar to..
UN man škiet ka viesiem patīkamāk saņemt pašdarinātos ielūgumus, jo tie taisīti no sirds nevis vienk. kādā drukāšanas firmā :)
Mēs arī ielūgumus gatavojām paši - grūtākais bija izdomāt dizainu, bet centāmies atrast paraugu un pielāgot savām vēlmēm. Youtube ir pilns ar video, kur parādīts, kā pagatavot ielūgumus.
Materiālos iztērējām ~15 EUR. Ielūgumus palīdzēja taisīt gan topošais vīrs, gan draudzene - 33 gab. izgatavošana prasīja ~12 h.
Man jau nu ļoti patika pašai gatavot - bija prieks pasniedzot redzēt sajūsmu, kad saņēmēji uzzināja, ka ielūgumi pašu gatavoti;)
Arī mani draugi ielūgumus darināja paši! Apbrīnoju viņu pacietību, bet pieļauju, ka tas bija iespējams tikai tāpēc, ka viesu skaits bija neliels. No dudziem pāriem esmu dzirdējusi, ka parēķinot materiālus un laiku, izdevīgāk tomēr ir pasūtīt, bet viss, protams, atkarīgs no sarežģīrības pakāpes, materiālu izvēles un pacietības daudzuma :)
http://www.precos.lv/pakalpojumi/kazu_ielugumi/ Šeit profilos un kāzu foto galeriju sadaļā var atrast daudz skaistu piemēru un arī smelties idejas saviem sapņu ielūgumiem.
Lai veicas!
Mēs sūtījām pie Agneses Varņeckas (http://www.agiidizains.lv/ vai http://www.draugiem.lv/agii/), atradu viņu tepat vienā no diskusijām, kur kāda līgaviņa ieteica viņu. Dizainu un izskatu sūtīju pašas sagatavotus, jo zināju kādus ielūgumus gribu, bet pašai darināt nebija iespējas (lai gan neesmu uz Jūs ar DIY lietām) Te mūsējie ielūgumi, cenas arī norādītas zem bildēm - http://www.agiidizains.lv/k256zu-iel362gumi--apsveikumi.html Pašai patīk un no visiem tikai saņēmu komplimentus par skaitiem ielūgumiem.
Sutit,sanak letak un mazak nervi iziet uz tiem ilugumiem.nozeloju ka taisiju pate,sanaca tik dargak.
Tas vai gatavot pashiem vai pasuutiit ir atkariigs no daudziem faktoriem, bet jaanjem veeraa arii tas, ka "uztaisiit ieluugumus" nav tikai viens darbinsh: - jaatrod un jaasadbuu visu viesu adreses, iistais papiirs un aploksnes, jaaizdomaa teksti, jaasataisa kartes un info lapas utt. Uz taa visa fona pati kartinju liimeeshana briizjiem ir mazaakaa probleema :)
Mees ieluuguma maketu pirkaam etsy.com, turpat arii dalju papiira un ieksheejaas aploksnes. Visvairaak darba prasiija aplokshnju kaligrafeeshana - ar krampjainu roku seedeeju liidz 3 naktii, bet arii prieks milziigs :) Kopumaa ieluugumiem izteereejaam vismaz 80€. Tomeer bija taa veerts un ja buutu jaadara atkal - nepasuutiitu citiem, taisiitu pati, jo man patiik kjibinaaties.
Mēs arī gatavojām paši, nebija ne mazāko šaubu par to, jo zināju tieši ko un kā es vēlos. Maketu arī taisīju pati, jo man šajā jomā ir iemaņas, var teikt, ka tas bija visgrūtākais un ilgākais-izvēlēties glītākos fontus u.c. elementus, man beigās bija tik daudz skaistu variantu.
Iztērējām aptuveni 2 eiro uz ielūgumu, bet būtu uz pusi lētāk, ja nebūtu aizmirsusi nopirkt kartonu, kamēr biju Latvijā. Tas gan bez izsūtīšanas izmaksām, jo teju visus 30 ielūgumus nodevām rokās, iztērēto benzīnu nerēķinājām :)
Viennozīmīgi tas bija tā vērts-līgavainis operēja papīra giljotīnu un priecājās, ka mēs tā kopīgi darbojamies, un no viesiem saņēmām tik daudz komplimentus par roku darbu. Bet ja abas rokas tomēr ir kreisās un laika nav daudz, domāju, ka labāk ir pasūtīt.