Kāzu plānošana
Vedējiem
Vedējmātes!
Sveikas! varbūt varat man izlīdzēt ar kādiem scenārijiem priekš kāzām. Ir nu man piešķirts tāds gods kā vedējmāte-bet tā man diezgna sveša lieta! :/
Kurā datumā taviem "Izvedamajiem" kāzas?
aurelia - 27.junijs
Ierakstu atslēgavārdus google.lv, tur daudz ko noderīgu var atrast arī dažādus scenārijus! Savulaik pati arī tādā veidā meklēju un atradu :)
Es nemaz nezinaaju, ka ir tadas lapas .. :) Paldies par info, buus jaapaskataas. Tikai man skiet, ka vistrakaakais ir tad, ja vedeejiem kaazu pieredze nav liela, un arii vedamie tradicionaalaas izdariibas negrib (kas mani tikai priecee, tomeer arii sarezgii lietu, jo baigi radossi jaapieiet visiem procesiem)
Ja nu seit ir kaada liigava, kura vai nu savaas vai citu kaazaas ir pieredzeejusi kaadas interesantas, bet netradicionaalas kaazu izdariibas, buusu prieciiga uzzinaat :)
ir plaanots iztikt bez skiivju pleessanas, tiltiem, tradic. miccosanas , guldiisanas utml.
Pomerancu, ja Tev tāda situācija, tad Tev pie manis uz konsultāciju jānāk :) Man tādi pāri bijuši gana... čupiņa :)
Es esmu tālu Latvijas viņā galā, tālab aiziet nesanāks. :( Bet ieteikumus gribētos :)
Pomerancu, kurā galā? Kurzeme vai Latgale?
arī es būšu vedējmāte. iesaku sākt ar to, ka izdomā kopējo kāzu ideju, tad vieglāk ir izdomāt visu pārējo. par savu vedamo kāzu ideju neko nestāstīšu, jo mana līgaviņa te ar apgrozās, bet varu pastāstīt kā bija manās kāzās.
par cik svinējām Laumu dabas parkā, tad ideja bija izejot no tā - es biju laumiņu princese, kuru nobūrusi ļaunā feja, bet vīriņš bija elfu princis, kuram tad mani bija jānogādā drošībā laumiņu karaļvalstī (viesu namā), lai es tiktu arbrīvota no burvestības. tādējādi ir vieglāk izdomāt un pieskaņot pārbaudījumus un notikumus pa ceļam attiecīgajai tematikai.
Es esmu Kurzemee. Un jo tuvaak naak kaazas, jo vairaak saprotu, ka man bail.
aha, ir, ir bail... man liekas, ka man pat ir lielāks satraukums, nekā bija uz savām kāzām.
Bet, mums izdosies :) Vai ne? :) Tieši tā pat kā mums mūsu vedēji dāvāja skaistākos svētkus, tā arī mūsu pienākumus ir šo skaisto tradīciju godam turpināt :) Mūsu vedamie arī kāzosies pa Kurzemi (Kuldīga-Saldus), tā kā varam padalīties saviem "atkājumiem", variantiem. Bet - labāk privātā sarakstē - mūsu vedamie tepa vien mēdz apgrozīties :)
es ar buusu vedeejmaate Kurzemes pusee ,ap Talsiem!!!!!!!!
Mees gan savas kaazas kaados 95% organizeejaam passi - jo man skita, ka neviens cits tik labi nezinaas, ko mums gribas. Paarsteigumi no vedeeju puses bija tikai dazzi (protams, forssi), bet lielaakoties jau vinu uzdevumos tomeer ietilpa uzraudziit pasaakumu kaa taadu. Zinu jau, ka tradicionaali taa nedara - parastais variants jau ir, ka vedeeji kaazaas ir paargurussi liidz peedeejam un nomociijussies, neskaitaamos pasaakumus un rotalas vadiidami... Un kaazas viniem nekaadaa zinaa nav sveetki, bet darbs... Man tas tomeer skiet biski negodiigi... Buus jaatrod kaads viduscelsh :)
mēs arī savās kāzās ļoti daudz uzņēmāmies paši - pat mičojamos atribūtus šuvām, viss, kas saistīts ar vakara norisi - amati, amatu rīki, jauno glāzes, viesu grāmatas utt paši meistarojām. Bet vairāk tāpēc, lai atslogotu vedējmāti, kurai otrais bērniņš bija pavisam mazs. kaut gan ar to visu vedēji bija sagatavojuši FANTASTISKUS pārsteigumus gan mazā ceļojuma laikā, gan emocionāli un visādi citādi krāšņu un neaizmirstamu līdzināšanu&mičošanu, gan galda runas utt 101 jauku pārsteigumu!
Savukārt mūsu vedamie kāzu un organizatorisko jautājumos nav ar tik lielu pieredzi, tad nu atkal cenšamies pēc iespējas atslogot jaunos un ko vien var paņemt uz sevi. Lai viņiem tas pirmskāzu laiks biku vieglāks un mierpilnāks :) It īpaši jau līgaviņai :)
Protams, ka vedējiem tā ir darba diena :) Bet, kā smējāmies ar vīriņu - katram laulātam pārim tas ir pienākums - atstrādāt to, kas bija dāvāts pašu kāzās :) Mēs esam pateicīgi saviem vedējiem un tāpēc tādu pašu laimi vēlam arī savam vedamajam pārim :)
varu izlīdzēt ar kādu ideju jautrām,netradicionālām izdarībām :) Uzraksi e-pastiņu :) Es pirms pāris gadiem ar neko nezināju par šīm tēmām,tad man bij jāiet vedējos vienās kāzās,tad citās,tad pašai kāzas...meklēju visu iespējamo info tieši par netradicionālām izdarībām...un tagad jau kādu laiku sadarbojos ar Ventspils amatu māju,viņiem tur super kāzu stends,tur arī vairāki mani darbiņi :)
Mēs arī šogad jau par vedējiem, bet ļoti palīdz tas, ka pirms gada tā kārtīgi un pamatīgi gatavojāmies savām kāzām :) Man ar uztraukumu, kā Knope raksta- lielāks, kā pirms savām kāzām, jo no jaunā pāra pēc būtības jau neviens neko kāzu dienā negaida (izskatīties labi, smaidīt baudīt savus svētkus), bet no vedējiem gan gaida, par vedējiem runā, bet galvenais gribas izdarīt visu tā, lai pašai prieks un gandarījums par paveikto un, protams, arī lai jaunais pāris paliek apmierināti :)
Par gatavošanos ir tā, ka mūsu jaunam pārim kāzas jūlija vidū, pa lielam jau visu esmu izdomājusi kas, kā un ko, bet ir dažas neskaidrības un jautājumi, ko noteikti gribēšu te jautāt pieredzējušākām vedējmātēm :) Man pirmā reize tādā godā būt :)
Ir tāda pavisam maza grāmatiņa par kāzām, tur ir viss no A-Z , pēc tās lielākoties arī rakstu scenāriju, patreiz nosaukumu gan neatceros, bet ja kadam interesē, varu sameklēt. Tiešām retā gramata, kur ir reālas idejas un viss secīgi sarakstīts, nevis kārtējais sviets, kur viss aprakstīts kā pa miglu!!! Viena no idejām ir ka pie tilta piemēram, nevis raksta sliktās īpašības, bet čukst zelta zivtiņai vēlēšanos utt... Visas idarības pie katra tilta detalizēti aprakstītas, ir forši pantiņi un mičošana -nu tāda ar humoriņu!!!
man vedējos jāiet jau pēc nedaudz vairāk kā nedēļas :) - mums jau 3šie vedamies - tapēc šodien satraukuma īsti nav... pagaidām :)
kā saucās tā grāmatiņa un kur tādu var dabūt? Gribētos saviem vedējiem uzdevumu atvieglot!;)
Ū, man jau liekas, ka pirmo un pēdējo reizi eju par vedējmāti---- mati sirmot jau sāk!!! Nu tev goda ordenis, par varonību :)
Nav kāda laba stafete vai spēle pratā aizķērusies? Man tas sagādā patreiz lielākās bēdas!