FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Pieturvietas, speciālas programmas jaunlaulātajiem

Vai būtu pareizi viesiem likt maksāt par ieejas biļetēm Rundāles pilī?

k
kiddy 06.08.08. 08:38

Ir plānots ar jauno pāri doties " ceļojumā" bez viesiem. Bat daļa no plāna ir Rundāles pils ar pirmo valsi tur.Jaunais pāris par plāniem neko nezina, mēs - vedēji, maksāsim par biļetēm un par valsi. BET ieejas biļete cilvēkam maksā 3.50Ls un viesi ir ap 60cilv....., vai būtu taktiski viesiem iedotajās info lapiņās, ierakstīta, ka tie kas vēlas var mums pievienoties Rundāles pilī plkst ....., un atzīmēt, ka ieejas maksa cilvēkam ir 3.50Ls - tad tie kas grib var brauk un kas nē, ne.
Var būt kādam ir bijusi līdzīga pieredze?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
t
tehnonejega 28.08.08. 18:56

Manas domas ir, ja reiz esat izdomājuši, ka pirmo valsi vēlaties dejot Rundāles pilī, tad par viesiem arī jāmaksā pašiem.

Lilly 15.08.08. 19:02 | Kāzu datums: 14.02.2016

Ja reiz vedēji ir parūpējušies par pili jaunajiem nezinot, tad par biļetēm arī vajadzēja vedējiem padomāt! Interesanti, kā šādu gājienu uztvers jaunais pāris? Zinu, ka mans draugs uzstātu, ka mēs paši apmaksāsim viesiem ieejas biļetes, tāpēc būtu patīkami zināt par šādu papildus izdevumu jau laicīgi.

Ja liek maksāt par ieejas biļetēm, tad jau var prasīt samaksu arī par ēšanu, alkoholu (vēlams sākot ar otro glāzi) un svecītēm mičošanas laikā!

k
kiddy 15.08.08. 13:40

Jaunais pāris bija plānojuši ceļojumu bez viesiem, viesu nams ir pieejams tikai stundu pirms oficiālā vakara sākuma - sanāk, ka viesiem ir daudz brīva laika, kurā praktiski nav iespējams noorganizēt nekādus pasākumus - jo viesu nams no dzimtsarakstu nodaļas ir ~60km attālumā un gandrīz visi brauc ar saviem auto. Tā kā sanāk, ka viesiem jānīkst bezdarbībā, kamēr mēs apkārt braucam. Tāpēc domāju, ka nebūtu nekas traks ierosināt tiem, kas grib laiku kaut kā pavadīt, doties uz pili un mūs tur sagaidīt. Jo mēs brauktu savu ceļu.
Uztaisīju info lapas, kurā minēju, ka tiem kas vēlas var sagaidīt jauno pāri Rundāles pilī un minēju ieejas maksu, tiem kas nevēlas, ir ceļa apraksts uz viesu namu un minēti apskates objekti tuvējā apkārtnē.

Ieva 14.08.08. 09:30

Nemaz nebiju iedomājusies, ka viesiem būtu jāpērk ieejas biļetes.. tad jau var palūgt pašiem samaksāt arī par ēšanu..

kad bijām vedēji un plānojām braukt uz Cinevillu, tad jautājām jaunajam pārim, vai viņi būtu gatavi maksāt viesiem ieejas biļetes vai arī mums padomāt par kādām citām atrakcijām, kur nebūtu jāmaksā. Ir taču dažādas iespējas :) bet likt viesiem uztaisīt pie kases nežēlīgu rindu.. īstenībā, nez vai jaunajam pārim vispār ir laiks gaidīt, kamēr 100 cilvēki izstāv rindu un nopērk biļetes?? ka neiznāk tā - kad pēdējie viesi tikuši pie biļetēm, jaunais pāris jau valsi nodejojis un aizbraucis..

z
zvirbulis 12.08.08. 21:36 | Kāzu datums: 15.09.2012

Vai nu vieni paši, vai maksājiet par viesiem!

b
barbucis 12.08.08. 16:52 | Kāzu datums: 23.06.2008

Katram ir savs subjektīvais viedoklis par kuru nav vērts strīdēties :)

Bet es kā ciemiņš nu nemaz neapvainojos kad man teica ka tur un tur būs jāmaksā ja gribēšu nākt līdzi :)
Vienā vietā samaksāju un gāju līdzi, bet otrā vietā negāju jo biju tur jau bijusi.

Tik un tā jebkurās kāzās ir kāds kurš vienmēr ir neapmierināts :)

ligii87 12.08.08. 16:40 | Kāzu datums: 21.06.2008

Piekrītu Dignia, jo kāds varbūt jau tā ir visādi centies izgrozīties un no kaut kā atteicies, lai tikai izrādītu cieņu Tev un tiktu uz Tavām kāzām, bet kāzās saņem programmu, kur tiek paredzētas izmaksas ar ko viesis nav rēķinājies. Tad nu viņš dodas uz viesu namu skaitīt mušas un diez vai viņam par šīm kāzām būs tās labākās atmiņas.

b
barbucis 12.08.08. 16:35 | Kāzu datums: 23.06.2008

Ja viss uzsvars tiek likts tikai un vienīgi uz pili tad jau būs jāmaksā par ciemiņiem.

Bet varbūt tomēr padomāt riktīgi un dejot pirmo deju nevis pilī bet tomēr viesu namā?
Ja nevar atļauties izmaksāt visiem ciemiņiem - tas tomēr ir dārgi un es piemēram nevarēju atļauties visiem izmaksāt, jo kāzas jau tā ir dārgs pasākums - tad alternatīva ir dejot viesu namā kur visiem ciemiņiem viss būs redzams bēz liekiem tēriņiem.

Bet pilī uztaisīt tikai sev un vedējiem intīmu dejošanu utt.
Tici man ciemiņi sapratīs.

D
Digna 12.08.08. 16:26 | Kāzu datums: 01.09.2007

Es gribēju likt uzsvaru uz tiem viesiem, kas labprāt piedalītos pils atrakcijās un redzētu pāra pirmo deju, bet vienkārši nevar atļauties. Un tas jau ir ļoti nepatīkams moments. Likt sēdēt viesu namā un skaitīt mušas, jo nav naudas... . Man jau liekas nežēlīgi :(

Reizēm viesi jau tā neierodas kāzās, jo viņiem ir grūti ar naudu... .

b
barbucis 12.08.08. 16:23 | Kāzu datums: 23.06.2008

Nu tie kas nepērk un negrib pirkt tie tad lai brauc skaitīt mušas uz viesu namu.

Es jau nesaku ka jāspiež visiem pirkt un iet uz turieni ... lai ir altenatīva gribi nākt pērc, negribi nākt brauc uz viesu namu.

ja var atrast atraktīvus cilvēciņus kas izklaidē viesu namā tad viss ir čikiniekā.

Es par lai kāzās viesi n e g a r l a i k o j a s.

D
Digna 12.08.08. 16:20 | Kāzu datums: 01.09.2007

Manuprāt, ja viesi aicināti uz pili, tad tam jābūt apmaksātam, ja nav iespējas apmaksāt, tad labāk neaicināt. Jo viesiem izdevumi jau tā daudz un varbūt kādam 3.5 Ls vai 7 Ls (pārim) vai 14 Ls (ģimenei), neko nenozīmē, tad citiem varbūt šāda naudas summa nav paredzēta tērēt un tā ir līdzvērtīga nedēļas uzturnaudai, un ja citi ies un tie, kas grib bet apzinās, ka nevar atļauties, neies vai arī ies, bet pēc tam "akmeņus grauzīs"? Turklāt pilī viņi ne jau skatīties muzeja ekspozīciju, bet gan vēros jaunā pāra atrakcijas, tas sanāk, ka viesiem ir jāmaksā par skatīšanos uz jauno pāri - manuprāt, diezgan netaktiski.

Par to palīdzēšanu jaunajiem, nu manuprāt, ir jārīko kāzas kādas var atļauties, nevis censties pārspēt pašiem sevi, liekot viesiem maksāt par savām vēlmēm.

B
Baibs 12.08.08. 16:04 | Kāzu datums: 16.05.2008

sarunājiet atraktīvu draugu vai draudzeni, kas šajā laikā var noorganizēt atrakcijas viesiem

jo vēl sliktāka situācija ir tad, ja daļa viesu pirks to biļeti un ies līdz, bet ko darīs tā daļa, kas nepirks to biļeti? mīņāsies pie ieejas?

b
barbucis 12.08.08. 15:54 | Kāzu datums: 23.06.2008

Un ko tavu prāt viesi lai dara viesu namā piemēram četras stundas ?

Es kā kāzu viesis labāk un labprāt samaksāju savu ieejas maksu 3.50 Ls ( piemēram ) un piedalos aktivitātēs, vai vienkārši priecājos par jaunajiem nekā sēžu viesu namā skaitu uz griestiem punktiņus un mirstu nost garlaicībā.

Un ja kas uztaisīt kāzas jau tā ir izdevumi un jaunajiem ir jāpalīdz. Es vienmēr atbalstu kāzās vai citās jubilejās ciemiņu līdzdalību kaut vai nopērkot sev ieejas biļeti.

B
Baibs 12.08.08. 15:50 | Kāzu datums: 16.05.2008

šādas vietas parasti mēģina ielikt brauciena beigās, kad viesus var aizūtīt uz viesu namu. manuprāt, likt viesiem maksāt nebūtu īsti smuki.

b
barbucis 12.08.08. 12:05 | Kāzu datums: 23.06.2008

ja ir 10 viesi tad ir OK var par viņiem samaksāt ... bet ja 110 ??
Varbūt visus neņemt līdzi ?
Ja nu vienīgi paši vēlaties pilnīgi visus redzēt blakus visās vietās, tad jā var maksāt paši.

Mums bija izvēle gribiet brauciet negribiet nebrauciet.
Tā bija vieta kur tika norganizēts četru stundu ciemiņu izklaide kamēr mēs jaunais pāris braucam mazajā ceļojuma. Jo ceļojumā līdzi visu baru es negribēju ņemt. Tāpēc lai ciemiņi nemirtu nost aiz garlaicības viesu namā tika sataisīts viņiem atsevišķs tusiņs, kur arī katrs varēja izvēlēties vai sēdi viesu namā un skaiti mušas četras stundas vai samaksā simbolisku maksu un dodies riktīgā izklaidē.

Dzeramais, paika un nogādāšana kopējā autobusā līdz izklaides vietai tik un tā bija mūsu tēriņi.

S
Sabux 11.08.08. 14:07 | Kāzu datums: 13.09.2008

Mums būs līdzīga situācija ar iekļūšanu Jaunmoku pilī.. Nolēmām ka nebūs smuki likt viesiem maksāt par to, ka viņi vēlas būt ar mums kopā, tāpēc paši segsim ieejas maksu..

A
Aija 11.08.08. 13:41 | Kāzu datums: 26.01.2008

Tad jau varbūt labāk nemaz neteikt, kur brauc un neaicināt, jo, manuprāt, likt viesiem pašiem maksāt par biļetēm nebūtu īsti lāga. Vai nu visu, vai neko, tā teikt.:)

b
barbucis 07.08.08. 15:37 | Kāzu datums: 23.06.2008

Man kāzās bija kāzu programmiņa kur tika skaidri uzrakstīts kur kas notiek un kur būs jāmaksā pašiem.
Viss tas tika pasniegts humoristiskā gaisotnē ... ar tekstiem par jaunā pār bada dienām dzīvojot pēc šikām kāzām, jo naudiņas nebūs, inflāciju Latvijā utt. Sanāca tik smieklīgi un feini , ka naudu savācām vairāk nekā muzejam vajadzēja :)

Ja vēlies uzzināt ko sīkāk varu uzrakstīt.

Programiņas ir ļoti laba lieta viesiem viss ir skaidrs un nav lieku jautājumu unstresu ... man pat bija karte ar viesu nama atrašanās vietu.

viibeke 06.08.08. 12:48 | Kāzu datums: 19.07.2008

uzmanīgi palasiet ieejas biļešu cenrādi,tiko tur bijām un ir tā,ka varat izvēlēties vairākus variantus, nopirkt biļeti ieejai pils dārzā, vai tikai pils telpās,tad ir iespēja iegādaties apvienoto biļeti,tākā parkā nepārtraukti tiek uzkopts un ravēts un liela daļa pils parka vēl nav tā īsti izveidota,tad svinīgāk būtu doties pils telpās...ļoti grezni un skaisti,tad tik iepriekš varat pieteikt,ka būsiet tikos un tikos un tāda cilvēku grupa,varētu būt,ka grupas biļete būs lētāka un varētu sarunāt iespēju nodejot tur arī kāzu valsi visiem redzot,redzi tās ir tādas lietas,ko vēlams laikus sarunāt ar pils darbiniekiem,ja negribat lai rodas papildus stress un nesaprašanās...protams varat un pat drīkstat norādīt ielūgumos savas vēlmes un jau laikus brīdināt,es domāju,ka tā nav tik ļoti liela naudiņa,bet jāpārdomā viss ir tā,lai tagad visi viesi nestāvētu pusstundu rindā pēc biļetēm un nepārprot kaut ko...tad vēl lieta par fotografēšanu un filmēšanu-arī par to ir jāpiemaksā,ko nedrīkst aizmirst...labu veiksmi...

e
es-saule 06.08.08. 12:22 | Kāzu datums: 26.07.2008

Ja jaunais pāris tur nedejotu pirmo valsi šāds variants būtu pat ļoti labs, bet tādā situācijā...... nu nezinu.