Kāzu plānošana
Pieturvietas, speciālas programmas jaunlaulātajiem
Kalējs Turaidas muzejā - vai ir vērts?
Turaidas muzejs piedāvā jaunlaulātajiem doties uz Smēdi, kur ir īpaša programma jaunlaulātajiem. Vai kāda ir tur bijusi kāzās un vai ir vērts?
Esmu bijusi 2 reizes ar jaunlaul'atajiem pie Turaidas kal'eja.Viens no vi'niem vada jauki ,otrs bik neinteresant'ak,bet vienalhga jaunajiem interesanta programma.Tikai j'a'nem v'er'a ka sm'ed'e vieta tikai l'idz 10 cilv'ekiem.M'es bij'am tikai 4 un v'el film'et'ajs,fotogr'afs.M'e'gin'a'u ielikt k'adu foto.Jaunlaul'atajiem patika 'loti.'Sis bija loti jauks vaditajsrms vins iekala datumu tad jaunais virs inicialus,velak naudinu kala.
Kad gājām par lieciniekiem, vedām savus jaunos uz Turaidas smēdi. Pārējie viesi pa to laiku jau bija devušies uz viesu namu, jo tik daudz cilvēkiem mazajā kalēja mājiņā nebūtu vietas. Taču pats pasākums bija jauks, kalējs bija atraktīvs pusis, pastāstīja daudz interesantas lietas un veicamie darbiņi bija pa spēkam gan jaunajam vīram, gan sieviņai. Mums patika!
Mēs arī bijām Turaidas smēdē, mums tīri labi patikās. Simpātiskais kalējs visu ko interesantu pastāstīja. Tagad mums abiem maciņā pašu kaltās monētiņas un virs dzīvokļa durvīm piekārts pakavs, kas katru mīļu brīdi atgādina par kāzām :)
Pie kalēja sanāca gan neliela gaidīšana, jo iepriekšējais pāris bija nokavējies, bet mēs to laiku lietderīgi izmantojām, iepozējot mūsu fotogrāfam.
arī biju turainas muzeja smēdē, toreiz man kā ciemiņam likās interesanti, bet mums kāzās kalējs (tiesa -- cits gan) bija viesu namā, mums pašiem otro reizi jau likās nu tā, bet viesi bija sajūsmā -- savas pāris stundas pa kārtai tur ārā ap to kalēju ņēmās un kala šo un to! :)
Mēs arī domājām braukt uz Siguldu, bet pārdomājām, jo mums viesu nams pavisam citā pusē - Babītē, tapec būs jābrauc uz Jūrmalu.
Ta ideja nav slikta - tur paiet savs laiciņš, ja Jums ir lieks laiks, ir tāda ņemšanās un jautrība. :) Mūsu draugiem tika izkalts laimes pakavs, kas kā simbols tagad viņiem karājas ienākot mājās, virs ārdurvīm. Apgrieztā veidā, jo laime krājoties tai iedobītē, un lai tā neizlīst. :)) :))