FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Citas tēmas

Palídziet piekrát atlikusho naudas summinju:)

k
kakeneliga 04.05.16. 15:50 | Kāzu datums: 09.07.2016

Labdien! Jasák ar to ka nezinam ko iesákt un griezamies péc palídzíbas.Esam jauna gimeníte Kuru kuplinája mazulis,délinsh Kevins,kursh piedzima 19.10.2015.Bijam izplanojushi ar savu mazo atvasítes klatbútni, shogad júlijá salauláties.Viss gája ká péc plána,tachu notika liela nelaime.Músu míljais tétis darbá nozagéja vienu pirkstu un vél divus dzilji sagrieza.Un tagad nevar doties strádát vismaz 3 méneshus un mums lídz ar to ir radushás problémas ar atlikusho summu kas nepiecieshama kázám.Mums shis notikums ir svarígs un negribas zaudét jau ieguldíto naudinu kas ir papráva summina.Més ljoti ceram uz júsu palídzíbu,varbút tomér káds palídzés piepildít lídz galam músu sapni un ziedot kádu centu.Jo ká més zinam centu pie centa nekrási pie eiro netiksi (párveidotá versija no lata)..

Jau ieprieksh esam ljoti pateicígi par júsu palídzíbu un morálo atbalstu. Ja káds vélas palídzét mums lúdzu sazináties ar mums ar epastu;kakeneliga@inbox.lv.

10 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
L
Līva_K 04.05.16. 19:03 | Kāzu datums: 02.12.2013

Tātad es saprotu, ka gribat nevis salaulāties, bet gan riktīgas kāzas, ko nevarat atļauties. Es ieteiktu vienkārši salaulāties. Un kāzas rīkot kad līgavainis būs atguvis darbaspējas un būs iekrātas naudiņas.

Vēl ideja: palūdziet viesus, lai nedāvina dāvanu kāzās, bet sedz kaut kādas kāzu pozīcijas, piemēram, floristu. Un būsiet tikuši pie savām glaunajām kāzām. 

Veiksmi! :)

k
kakeneliga 04.05.16. 19:29 | Kāzu datums: 09.07.2016

Ne,neiet runa par glaunajám kázám,nebús glaunás kázas un nebija tádas paredzétas.Tikai gjimenes bús no abám pusém un viss. Lieta táda ka jau visur ir depozíti iemaksáti un ir tikai divi varianti mums,vai nu visu ko esam jau jamaksájushi par telpám,édamo un párejo zaudét vai sakrát nepiecieshamo summu,kas ir salídzinoshi mazáka ká tá kas ir jau ieguldíta. Runájám un jautájám par to vai mums atgriezís depozítus,jo ir izveidojusies sháda situácija un mums atteica.Tas esot vinu biznes.

B
Bebris 04.05.16. 19:44 | Kāzu datums: 17.09.2016

Ir variants, piedāvāt kādam "pārpirkt" jūsu rezervācijas, tādējādi atgūstot depozītus. Ja tas ir jūlijs un kāzu vieta ir laba, domāju, ka būs gribētāji. Es arī esmu redzējusi, ka cilvēki, atceļot kāzas tieši tā arī rīkojas, vnk pajautā forumā, vai nav kāds gribētājs uz konkrēto vietu. Ja kāzas bija plānotas pieticīgas, nevarētu taču būt, ka esat jau tūkstošus ieguldījuši, ne?

L
Līva_K 04.05.16. 20:53 | Kāzu datums: 02.12.2013

Cik ir summa, kas ir iemaksāta un cik vēl vajag?
Un kas vainas otram variantam, ka kāzu viesi palīdz segt izmaksas? Vai arī ģimenes nebija plānojušas ne centa dāvināt?
Bebrim arī labs variants, var mēģināt pārdot rezervacijas.

Es tomēr uzskatu, ka nevarat atļauties, tad nevajag. Varbūt, ka viss, kas notiek, notiek uz labu: varbūt viesu nama saimnieki un ēdinātāji nebūs pietiekami labi, ka labāk šo summu zaudēt un pēcāk sarīkot smukas kāzas.

k
kakeneliga 05.05.16. 12:43 | Kāzu datums: 09.07.2016

Líva_K mums ir apméram ap pusotru túkstoti jau iemaksáts uz rezervácijám,tai skaitá par sarakstíshanos,mashínu,fotográfu,muzikantiem un vel. Manam toposhajam víram ir liela gjimene,vinam ir 3 másas un 6 brálji un visiem ir gjimenes,plus mana gjimene kas ir mazáka,kopá més visi esam 35 cilvéki. par éshanu vien ir jámaksá pie 700eur. puse ir depozíts iemaksáts. Viesu nams ir neliels tas izmaksá ap 400. Man kleita ir nopirkta,pat divas,nevaréju izvéléties starp abám. Més nezinam ká gjimeném pasniegt informáciju par kázu atcelshanu vai lúgt vinjiem segt dalju izdevumus.Un ne vienmér ir visiem tik saticígas attiecíbas...Viens apvainojies ka vinju nesauca par vedéjiem,otram vel kaut kas nepatík.Ziniet kádi médz bút cilvéki.

r
rutuxs 05.05.16. 13:18 | Kāzu datums: 20.02.1993

Par kredītu neesi iedomājusies? Un kas tie par radiem, kuri grūtā brīdī negrib palīdzēt? It īpaši ar tik daudziem māsām un brāļiem.

L
Līva_K 05.05.16. 14:21 | Kāzu datums: 02.12.2013

Es tomēr iesaku griezties pie radiem un pateikt, ka jums tas ir svarīgi. Ja nepalīdz, tad ļoti žēl. Es stipri šaubos, ka kāds bez radiem dos jums naudu kāzām un tāpat būsiet spiesti atcelt vai prasīt radiem. Galu galā viesi ir aicināti un ir zinoši, ka zināma naudas summa ir jāziedo, jo jums būs kāzas. Lai dāvina naudiņas līdz kāzām. Varbūt, ka ir tieši otrādi: visi labprāt palīdzēs. Ja nepalīdzēs, tad samaziniet izmaksas, piemēram, ja 350 ir samaksāts par ēšanu 35 cilvēkiem. Tad ņemiet ēdienkarti, kas izmaksā 10 eiro par galviņu nevis 20 eiro. Un par ēšanu jau ir samaksāts. Fotogrāfam samaziniet stundu skaitu, kas jānostrādā, jo atkal izmaksas samazinās. Tāpat arī parējām iesaistītajām personām. Kāpēc šāds variants neder? 
Man laikam kaut kādi "kreisie" pakalpojumu sniedzēji, jo ne ēdināšana, ne telpas, ne grupa neprasa priekšapmaksu.

b
bestmama 05.05.16. 20:24 | Kāzu datums: 16.07.2016

Ļoti žēl, ka Jums ar vīru notika tāda nelaime ar veselību. Tas tiešām ir pārbaudījums Jums abiem. Bet kā jau teica meitenes iepriekš, vajag mēģināt atrast kādu izeju. Par kredītu es pat nedomātu, jo uzskatu ka kāzas ir jātaisa tik lielas , cik atļauj maciņš. Par iemaksātām summām.. Ar jocīgi, jo līdz kāzām ir vēl diezgan daudz laika. Jūlijs ir pieprasītākāis mēnesis. Varbūt var mēģināt kādu rezervāciju atcelt? Ja to nevar izdarīt, tad varbūt kaut kur var nedaudz zaudēt, lai pēc tam nevajadzētu pārmaksāt. Kleitas , ja nopirktas divat, tad vienu var pārdot. Būs neliela naudiņa, piemēram viesu namam. Un visiem viesiem vajag iepriekš palūgt dāvināt naudiņu, nevis trauku komplektus. Lai Jums viss izdodas!

l
laiminja_ 20.05.16. 23:10

Es samazinātu izdevumu tāmi, no daudz kā atteiktos, piem. no visa veida florista (starp citu mēs tādu nemaz nepasūtījām un neko nepušķojām, jo uzskatījām, ka sadāvinātie ziedi, kas tika izvietoti telpā, arī radīja dekorācijas). Arī uz līgavas pušķa rēķina var ietaupīt vismaz savus 30 eiro, tāpat mašīnas dekors. Tas vispār var nebūt, var izrotāt arī ar lentiņām, paštaisītām meijām. Var ietaupīt, kā te ieteica, uz ēdiena izmaksu rēķina, tikai te jābūt ļoti uzmanīgime, lai nav tukši galdi. Bet lai tā nebūtu, nesviniet 2 dienu kāzas, bet 1 dienas līdz plkst. apmēram 1-2 naktī un atā, visi pa mājām. Var pārdot 1 no kleitām, jo pirkt vienlaicīgi 2 - tā ir neaodomāta izšķērdība, kuru var atļauties bagātie, kuriem nauda neko nenozīmē. Smukus apavus līgavai varmierīgi nopirkt pat par 10-15 eiro (piem. t/c Titāniks, ja esat Rīgā). Var ietuapīt uz autonomas rēķina, ja nav pasūtīts auto, tad aizņemieties no draugiem, gan jau kādam ir smuka mašīna un ja tas būs ielūgts kāzās, tad sarunājiet, ka apmaksāsiet degvielas patēriņu. Ja esiet minējuši ielūgumos, ka vēlaties dāvanā saņemt naudu, tad apmēram sarēķiniet, cik vidēji varētu būt sadāvinātās naudiņas un šādu summu aizņemieties no draugiem/radiem/paziņām un pēc kāzām uzreiz atdodiet no sadāvinātās naudas. Var ietaupīt uz līgavas frizūras rēķina (nevajag iet uz salonu vai aicināt uz mājām), sarunājiet tuvāko frizētavu, kur pati vari no rīta agrāk aiziet (pieraksties), sanāks uz pusi lētāk. Vispirms papēti frizieru darbošanos (kādreiz), izmēģini frizūru un redzēsi, kura no frizierēm tev labāk patiktos, kā veido matus klientiem. Var ietuapīt uz makeup rēķina, uztaisi pati, gan jau ka ikdienā pati krāsojies un nebūt ne slikti. arī ietaupīsi vismaz 30 eiro.
Ak Dievs, ir massa atkāpju, kur var ietaupīt, pati padomā, ko, jo tev grūti ieteikt, jo mēs taču nezinam, kas tev ir saplānots un kādā apjomā utt.

c
cevita 21.05.16. 15:07 | Kāzu datums: 09.07.2016

Tas ir ārprāts, ka notiek tāda nelaime tik tuvu šai svarīgajai dienai, BET
Tie kuri kaut nedaudz apsver palīdzēt "piekrāt" naudiņu - ieejiet ziedot.lv un izdariet prātīgāku lēmumu!
Nu nevar tā jautāt pilnīgi svešiem cilvēkiem naudu, lai uztaisītu kāzu tusiņu (un cik noprotams tie nav 100 eiro, kurus nepieciešams kopīgi "samest", bet gan krietni vairāk).
Ir taču iespēja atcelt kāzas un pazaudēt to naudu, nekas nenotiks. Nevar būt tik egoistisks un nevēlēties šķirties no SAVAS naudiņas, tai pašā laikā nekautrēties un jautāt pilnīgi svešiem cilvēkiem tā vienkārši iedot naudu, lai sanāk ballīte!
Var taču arī laulāties tāpat, tikai ar tuvākās ģimenes lokā, nekas, ka nebūs lielas svinības, jo galu galā kas tad ir galvenais.