Kāzu plānošana
Citas tēmas
Kā rīkoties, ja esi ielūgts TIKAI kāzu uz svinīgo daļu?
Sveiki!
Varbūt kādai ir bijusi šāda situācija, kad esi uzaicināta tikai uz kāzu svinīgo daļu?
Vai šajā gadījumā ir jādāvina dāvana? Ja ir, tad ko varētu dāvināt? Bieži vien dāvanas dāvina pirms sēšanās pie galdiem nevis pēc ceremonijas.
Esam ar kolēģi apjukušas, jo šāda situācija ir pirmo reizi. Kolēģis ir uzaicinājis mūs tikai uz savu kāzu svinīgo daļu (bez otrajām pusēm). Protams, ka tās ir izmaksas un visus pie galda neaicina, bet kā ir ar dāvanu? Vai jādāvina? Kādā vērtībā? Vai arī var iztikt ar ziediem un, piemēram, labu šampi???
Liels paldies jau iepriekš!
Paldies par atbildēm! :) Mēs esam mazs kolektīvs, tikai 5 cilvēki ofisā. Tā kā uzaicināta esmu, tad braukšu kopā ar kolēģi/sievieti; abas esam aicinātas bez otrajām pusēm un tikai uz svinīgo daļu. Aicina kolēģis/vīrietis. Svinīgā daļa būs ārpus Rīgas, bet galdi būs Rīgā, Vismaz nebūs tā, ka citi paliek, bet mēs braucam prom. Izdomājām, ka dāvināsim ziedus un klāt labu šampi no mums abām, jo brauksi abas kopā :)
Es pēc sevis spriežot arī neietu. Ja nu izlem iet, tad domāju, ka ar ziediem un kartiņu pilnīgi pietiek, jo Tu neesi aicināta uz vakara daļu.
Šāds variants der, ja Jaunais pāris kāzas tā ir nolēmis svinēt. Piemēram ceremonijas daļa un viss, aidā kāzu ceļojumā.
Sveika!
Zinu,ka ir pāri,kas tā aicina tikai uz svinīgo daļu.Arī mums vedējmāte ieteica tādu variantu.Bet viņas ideja aprāvās pie mana kategoriskā NĒ brēciena. :D
Tas,protams,ir katra indivuduāls lēmums,kā un kur aicināt savus viesus,bet man šāds variants nav pieņemams.Pieļauju,ka tūliņ izsaukšu uz sevi uguni,bet tomēr atļaušos izteikt savas domas :) Manā saprašanā ir tā,ja aicini uz kāzām tad aicini normāli,gan uz ceremoniju gan uz vakara daļu.Protams tās visas ir izmaksas,tas ir saprotams,bet pirms kāzu organizēšanas un viesu aicināšanas,pāri izrunā un pārdomā savu budžetu,ko un cik var atļauties.Saprotu,ka gribēties var ļoti daudz,bet tomēr ir jāskatās arī uz savām iespējām.Man šāda viesu dalīšana šķiet pilnīgi un galīgi nepieņemama.Es viennozīmīgi uz šādām kāzām neietu,ja tiktu aicināta tikai uz svinīgo daļu,bet pēc tam pārējie brauks svinēt tālāk,bet man jādodas mājās.Justos,kā nevēlams viesis.Es tiešām nesaprotu šādas jaunā pāra izdarības.Nu ja nav iespēju uzaicināt VISUS viesus uz vakara daļu tad ir rūpīgāk jāizvērtē ko un cik aicināt.Ja budžets ļauj izmaksas uz 30 viesiem,tad arī jāaicina ir 30 nevis 75.Vienmēr var korekti izskaidrot tiem cilvēkiem,kas "paliek aiz strīpas",ka visus nav iespējams uzaicināt diemžēl,bet kā variantu varētu piedavāt pēc kāzām sarīkot kādu kāzu ballīti ar kolēģiem pie kāda ezera cepot gaļu un vārot zupu uz ugunskura.Es domāju,ka tas būtu daudz pieklājīgāk un cilvēki to saprastu.Bet aicināt tikai uz ceremoniju....manuprāt tas ir nepieklājīgi un manā skatījumā tas izskatās tā,ka -davai,vairāk vajag saaicināt uz ceremoniju,lai vairāk dāvanas būtu....Nu tā,kāzas pa lēto,bet dāvanas gribas vairāk...
Kā jau teicu,atvainojos jau iepriekš,ja kādu esmu aizskārusi ar savu viedokli,to noteikti neesmu vēlējusies,bet izteicu tikai savu subjektīvu viedokli :) Es pilnīgi noteikti uz šādām kāzām neietu un paldies maniem draugiem,kolēģiem,radiem utt,kuri nav šādi rīkojušies un es visās kāzās esmu jutusies,kā ļoti gaidīts viesis :)
Līguci,laikam neko Tev nepalīdzēju,jo neko nemāku pateikt par dāvanām šādā variantā ;) Bet,lai Tev izdodas atrast un piemeklēt īsto dāvanu un lai jauka diena! :)
Lidziga situacija davinajam tikai ziedus un klat simbolisku davaninu (var krajkasiti vai kko personalizetu).