Kāzu plānošana
Citas tēmas
Viešņa-grūtniece
Nu jau laikam trešā tēma par viesiem, bet aicināmo sarakstu plānoju tiešām ļoti atbildīgi. Ir vairāki viesu sarakstu varianti. Kāda ir jums pieredze, kuras jau ir precējušās/bijušas kāzās, kurās viesos ir sieviete stāvoklī? Man ir nedaudz bail iedomāties, kā mamma ar jau diviem maziem, nepaklausīgiem bērniem, un vēl pati 7 vai 8 mēnesī uzvedīsies kāzās... Visu laiku sūdzēsies, bļaus uz saviem bērniem, kad tos nevarēs savākt, ja nu tajā dienā +30 grādi, vēl slikti paliks. Tas būtu iemesls arī neaicināt (protams, neminot viņiem), vienkārši lai pašu īpašo dienu nepārvērstu par grūtnieces apkalpošanu, uzmanīšanu un "bērnu svētkiem"?
Katrs cilvēks pats izvērtē, ko viņš var un ko nevar un katrs pats par sevi atbild. Grūtniecība un bērni nav iemesls, lai neuzaicinātu uz kāzām. Tālākais jau ir grūtnieces lēmums iet vai neiet.
To saprotu, ka katram jāizvērtē pašam, kā jutīsies un cik daudz var. Taču cik es pazīstu šo radinieci, viņa ir tāda, kas nāks, lai vai gāžas no kājām nost un tad visiem par to sūdzēsies. Ļoti vēlos kāzas bez nekādiem īpašiem starpgadījumiem un traucēkļiem, un cerams, ka ikviens viesis par to aizdomāsies (lai gan konkrētā sieviete tāda īsti nav), neuzgrūžot savas problēmas un neģenerējot negatīvas emocijas.
Man kāzās bija 3 grūtnieces, 7 zīdaiņi ratos (līdz pusgada vecumam), 6 skraidoši bērni 1-3 gadus veci!
Nevienā brīdī viņi netraucēja svinības! Neviens nebļāva, neviens nevaidēja, neviens nesūdzējās!
Arī es biju kāzās 8. grūtniecības mēnesī. Noballēju kopā ar visiem līdz 4, no rīta cēlos un turpināju ballēties.
Viss ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem + kā Jūs to visu uztversiet. Vai laidīsiet gar ausi tajā dienā, vai pati skriesiet un mēģināsiet visus "savākt", "savaldīt" utt.
Nespēju pieņemt lēmumu - aicināt vai nē. Tad uzreiz vēl 4 cilvēki plusā mūsu nelielajā lokā plānotajām kāzām. Viņa (māsīca) savulaik bija diezgan tuva radiniece, pirms izveidoja savu ģimene - pārsvarā visās ģimenes jubilejās bija klāt. Bet pēdējos 5 gadus tiekamies tikai pa Jāņiem, Ziemassvētkiem... Ja aicinātu VISAS māsīcas un brālēnus, tad gandrīz 20 cilvēki būtu vēl klāt sarakstam. No otras puses, ja aicināšu šo māsīcu, cik tad godīgi tas būs pret pārējām/pārējiem.
Forestlady - tas ir tikai Tavs un Tava topošā vīra lēmums. Arī es neaicināju visus brālēnus un māsīcas. Tikai tos ar ko ikdienā (vismaz reizi pusgadā sazvanamies, satiekamies).