Kāzu plānošana
Citas tēmas
Kāzas bez tēva
Mūsu kāzās plānota noteikta koncepcija - tikai ģimenes lokā. Vecāki, vecvecāki, brāļi, māsas - un viņu otrās puses. Mana līgavaiņa vecāki ir šķīrušies, katram ir jauns (nelaulāts) dzīvesbiedrs. Līgavaiņa tēva draudzenei ir arī 13 gadīgs bērns, kas, protams, nav viņu kopīgais un tā kā neatkāpjamies no koncepcijas "ģimenes lokā", tikai ar asinsradiniekiem, ielūgums tika rakstīts tikai tēvam ar draudzeni. Pēc izlasīšanas draudzene ir apvainojusies un saka, ka nevēlas uz kāzām nākt , viņas bērns mums ar topošo vīru čīkst, vai viņa arī nevar nākt līdzi. Un līdz ar to tēvs arī saka:"Diezvai es nākšu uz Jūsu kāzām, ja neielūdzat arī Ilzes (vārds mainīts) meitu".
Kam šajā gadījumā ir jāpiekāpjas? Mans līgavainis ļoti uztraucas, kādas būs attiecības viņam ar tēvu, ja viņš neatnāks uz viņa kāzām, bet no otras puses - vai tad, ja dēls viņam būtu svarīgs, viņš neatnāktu uz kāzām par spīti visam?
Es teiktu- padomājiet, kas jums ir svarīgāks.. neatkāpties no principa un neaicināt nevienu cilvēku "lieko", vai arī tomēr tas, lai tētis būtu blakus :) Es domāju varbūt tēvs ļoti grīb atnākt, bet stāv starp divām ugunīm..arī viņam ir grūti! Nezinu, kādas jums ir attiecības ar tēva jauno ģimeni, bet es teiktu - ka viņa jaunā ģimene arī ir jūsu jaunā ģimene no vienas puses...Jo dzīvē gadās visādi, bet vecāki mums ir vieni :)
Mana doma bija - ja jums nav drausmīgas attiecības, varbūt tie pāris cilvēki neko nesabojās un paaiciniet arī viņus :) tad visas puses būs ieguvējas. Jo ja līgavaiņa tēva nebūs ar viņu šādā svarīgā dienā, diez vai viņu tas nesatrauks...
Vispār tēvs arī labais. Zem draudzenes tupeles? Lai priecājas, ka draudzeni uzaicināja, jo viņa neskaitās sadaļā "ģimene". Bērns jau nav nekāds zīdainis. Var arī mājās pasēdēt. Ja tēvam svarīgāka ir draudzenes meita, nekā dēls, lai sēž mājās.