FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Citas tēmas

Autovadītāja apliecība

Mazā_Estere 29.04.10. 13:56 | Kāzu datums: 20.08.2010

Jautājums laikam vairāk attiecas uz tām meitenēm, kas jau iestūrējušas laulības ostā. Kā tagad notiek autovadītāja apliecības maiņa pēc kāzām - vienā dienā aizej, samaksā naudu, uztaisa tev bildi un gatavs? Cik saprotu, vajadzīga medicīniskā izziņa - vai to ir sarežģīti nokārtot un cik īsti tas maksā? Vai to var kārtot jau neilgi pirms kāzām? Un cik maksā jaunās tiesības (CSDD lapā atradu kaut kādu info par 15.50Ls...)? Vēl kaut kur lasīju, ka gadījumā, ja grib, lai jaunās tiesības iedod atkal uz pilniem 10 gadiem, jākārto atkal teorētiskais eksāmens, turklāt pirms tam jāiziet kaut kāda teorētiskā apmācība par to, kā mainījušies ceļu satiksmes noteikumi...ja nekārto to eksāmenu, tad tiesības dodot tikai līdz tam termiņam, kurš bijis vecajām tiesībām (piemēram, ja vecās bijušas līdz 2013. gadam, tad jaunās arī dod tikai līdz 2013.g., jo pēc tam tā vai tā jākārto teorētiskais eksāmens). Izklausās murgaini!! Ļoti ceru, ka taisu tikai lielu brēku un ka tas viss ir pilnīgas muļķības...un piedodiet, ja tā....bet gribētos pēc kāzām ātri nokārtot arī jaunās tiesības, tāpēc tagad esmu nesaprašanā, kādi sagatavošanās darbi tad ir jāveic, lai uzreiz pēc kāzām dabūtu jaunās tiesības bez problēmām! Mīļš paldies visām par sapratni :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
L
Lāšukss 29.04.10. 14:17 | Kāzu datums: 30.08.2008

Nu vispār autovadītāja teorētiskais un praktiskais eksāmens ir jāliek tikai vienreiz dzīvē (izņemot gadījumus, ja tiesības tiek atņemtas, vai soda punktu tik daudz, ka jāpārkārto eksāmens).
Ja Tu neietilpsti ne vienā, ne otrā kategorijā, tad uzreiz pēc pases (ar jauno uzvārdu) saņemšanas kaut vai tajā pašā dienā brauc uz CSDD, tur tevi nofotografē samaksā padsmit latus un saņem tiesības uz desmit gadiem no šo jauno tiesību izdošanas brīža.
Vienīgais, ja kopš pirmreizējās medicīniskās izziņas saņemšanas ir pagājuši vairāk kā desmit gadi,tad Tev jākārto jauna medicīniskā izziņa.

u
ulula 29.04.10. 14:50 | Kāzu datums: 21.08.2010

Visdrošākais kā kaut ko noskaidrot ir zvanīt :

CSDD
Informācijas tālrunis 67025777

http://www.csdd.lv/?pageID=1074852369

b
bfly 29.04.10. 14:54

viss ir ļoti vienkārši - jāsamaina pase un ar jauno pasi un LVL 15,50 jādodas uz CSDD pēc jaunas vadītāja apliecības. Medicīniskā izziņa - ja viņiem ir ievadīta datubāzē, tad nav vajadzība pēc jaunas.
Visu info var noskaidrot zvanot uz CSDD tālruni 67025777 :)
nav jāliek nekādi exāmeni:)

v
veta123 29.04.10. 16:10 | Kāzu datums: 07.08.2009

Atceramies, ka, ja ir auto tehniskā apliecība, tā arī ir jāmaina, kas izmaksās vēl 10 lati ar santīmiem.

J
Jena 29.04.10. 20:02 | Kāzu datums: 17.07.2010

brrr, pirmo reizi dzirdu tādu murgu :))))
Viss ir kā Lāšukss un pārējās meitenes rakstīja :)))
Es par šo nesatraucos vispār - stundas laikā būs gatavas jaunas tiesības, tikai naudu maksā. :)
Iesaku arī tev neuztraukties :) nav tik traki!

v
veta123 29.04.10. 21:30 | Kāzu datums: 07.08.2009

Neķer kreņķi... viss tas, ko rakstīji neatbilst patiesībai. brr....
Viss ir pavisam vienkārši. Uztaisīsi jaunu pasi, iesi uz CSDD, samaksāsi 15, 50, nofotogrāfēsies, pēc pārs minūtēm jaunas tiesības uz 10 gadiem. Bez eksāmeniem, bez sāpēm un lieliem kreņķiem. tik atceries, ka, ja ir arī auto uz Tava vārda, arī tas ir jāmaina, attiecīgi samaksājot mazliet virs 10ls un pagaidot pārs minūtes. Atliek tik atcerēties, ka pēc laulībām tas jāizdara 30 dienu laikā, jo pēc tām, vecās tiesības vairs neder.

M
Montaliine 29.04.10. 21:35 | Kāzu datums: 10.07.2010

Tiešām noderīga informācija par 30 dienām, nemaz nezināju. :)

Mazā_Estere 29.04.10. 23:01 | Kāzu datums: 20.08.2010

Ui, paldies, meitenes...nomierinājāt! Zin' kā - gatavošanās kāzām uzdod pa nerviem, bišķi sašuvos par tām tiesībām:) Bet tiešām kaut kad ziemā lasīju par to murgu ar teorētisko eksāmenu, man pat šķiet, ka kaut kādā tīri oficiālā lapā, nevis vienkārši forumā...eh, lai nu paliek! Vēlreiz paldies visām - sirds mierīga:)

s
sniega_minx 29.04.10. 23:07

Es tiesības tikai plānoju līdz kāzām nokārtot. Varbūt ziniet, var tā, ka visus CSDD eksāmenus nokārto, taču tiesības izņem vēlāk, respektīvi, pēc uzvārda maiņas, atnest jauno pasi un laulību apliecību? Citādi nepilna mēneša laikā sanāks šķirties no 31 Ls.

bucic 30.04.10. 07:18 | Kāzu datums: 10.07.2010

Es jau sen sazinājos vairākkārtīgi ar CSDD, jo man ir pirlnīgs sviests!!! un pretim nākšanas - nekādas. Vienīgi ispēja mēnesi nebraukt ar auto :)))
Manām tiesībām 10 gadi aprit 8.jūnijā, bet kāzas 10.jūlijā, nekādas "pagaidu atļaujas" vai kas tml. nav iespējams :(
Nāksies tērēties dubultā, jo nebraukt nav iespējams diemžēl....

bubītis 30.04.10. 10:25 | Kāzu datums: 15.05.2010

Man tikpat muļķīgi ar pasi sanāk - aprīlī beidzas termiņš, maijā precos un mainu uzvardu. Bet nu zināju jau ka nav variantu un laicīgi nomainiju veco pasi, lai nav vienā mēnesī dubultā jāmaksā.

Aktiiviste 30.04.10. 21:06 | Kāzu datums: 08.08.2008

2009.septembrī- neko nevajadzēja pārlikt.
medicīniskā man līdz 2014.g. jaunās tiesības uz 10 gadiem.
ņēmu līdzi pasi ar jauno uzvārdu un laulības apliecību, bet to pat liekas nevajadzēja.

bildi taisa paši uz vietas, jāmaksā bija ap 15 ls, precizi neatceros.

R
RobRib 19.04.13. 17:06

Man liekas ka aizej vienkārši uz CSDD un samaksā naudu par jauno vadītāja apliecību, bet dzirdēju ka jaunā dārgāk maksā. Nezinu precīzi paskaties te - http://www.autoskola-presto.com/blogs/csdd_jaunumi/jauna_parauga_autovaditaja_apliecibas

G
Grieta_a 21.04.13. 14:59

Medicīniskā izziņa tā vai šā obligāti pēc noteiktā termiņa ir jāatjauno. Tikai tagad vairs nedod nekādas kartiņas uz rokas, bet pa taisno ievada sistēmā.

A
Agacis 22.04.13. 08:58 | Kāzu datums: 23.03.2013

Meitenes,lai nomainītu tiesības jaunā pase nav jāgaida.Ej ,samaksā,drusku pagaidi un jaunās tiesības kabatā.
Es vēl nebiju beigusi kāzas svinēt,kad uz e-pastu saņēmu ziņu no CSDD ar uzaicinājumu to izdarīt.Nekādu problēmu!

d
djupsix 22.04.13. 10:23 | Kāzu datums: 12.05.2012

nu es mainīju pagājušo gadu,un bez jaunās pases nekādīgi neņēma pretī,jo vajadzēja uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Varbūt tagad kaut kas ir mainījies,bet gadu atpakaļ sākumā pase bija jānomaina un tad tiesības varēja mainīt...

vācieši 22.04.13. 13:09

tev atnāks apsveikums no CSDD..kas būs šāds:
Informējam, ka no Iedzīvotāju reģistra ir saņemta informācija par Jūsu vārda, uzvārda vai personas koda maiņu. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 30.panta otrās daļas 2.punktu, Jums 30 dienu laikā ir jāapmaina vadītāja apliecība, jo pretējā gadījumā 2013.gada 20.maijā (šeit mainīsies cipari)vadītāja apliecība saskaņā ar iepriekš minēto normu kļūs nederīga.

* Informācija no CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra

Lumara 22.04.13. 21:32 | Kāzu datums: 01.06.2013

Vispirms pase, tad tiesības un pēc tam...banku kartes(vismaz 5Ls gab.), ja ir tad firmas dokumenti, tehniskā pase, īpašuma dokumenti. Vārdu sakot pilnīgi viss, jo persona ar veco uzvārdu vairs neeksistēs :))

k
kakene99 22.04.13. 22:09

Nu , bet piemēram izglītības diplomi gan nav jamaina, jo tad uzrādi laulības apliecību

i
icha 28.07.15. 20:22

Zinu, ka jautātājai šis vairs nav aktuāli, bet rakstu zināšanai jaunajām sieviņām. Šodien 28.07.2015 nomainīju tiesības. NAV vajadzīga ne jaunā pase, ne laulības apliecība, lai nomainītu tiesības. Sākumā kasē uzrādi vecās tiesības, samaksā 22 eur un dodies bildēties jaunajām tiesībām. Tās saņem tajā pašā dienā aptuveni 35 min laikā (atkarīgs no apmeklētāju plūsmas).