FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Citas tēmas

Kura vārdu raksta pirmo?

Z
Zani 12.09.13. 14:47

Sakiet, lūdzu, kā īsti ir ar vārdu rakstīšanu. Janajam pārim pirmo liek vīru ai sievu? Kāds man centās iegalvot, ka noteikti vīru, kas cēlies no vārda "zamuž".

Paldies!

5 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
c
citrongalva 12.09.13. 15:50

Zani, nezinu vai tas cēlies no "zamuž" bet vīra vārdu raksta pirmo pēc baznīcas tradīcijām. Ari mums visur iet mana līgavaiņa vārds pa priekšu un mans tik otrais.

r
rutuxs 12.09.13. 16:55 | Kāzu datums: 20.02.1993

Vīrietis ņem sievu. Sieviete iziet pie vīra. Tātad, vispirms vīrietis, tad sieviete.

S
Sancis-Dancis 12.09.13. 17:05 | Kāzu datums: 27.07.2013

Ja iet runa par ielūgumiem utml. lietām, tad mēs darījām tā, ka, sūtot informāciju līgavas ciemiņiem, pirmais bija līgavas vārds, savukārt, sūtot līgavaiņa viesiem- līgavaiņa vārds. Ja būtu bijušas lielas kāzas, tad formālajiem viesiem būtu rakstījuši pirmo līgavaini un pēc tam līgavu (lai topošajam vīram godu nerīvētu- kā nekā pieņemts uzskatīt, ka vīrietis ir vadonis :D).

Spicausis 13.09.13. 00:24 | Kāzu datums: 09.07.2014

Peec etikjetes ieluugumos un ar kaazaam saistiitos rakstu darbos liigavas vaards tiek rakstiits pirmais, formaalaam pateiciibas kartiiteem peec kaazaam ....kungs ar kundzi (piem. Kalninja kungs ar kundzi)

R
Rockn´roll_Bride 13.09.13. 15:56 | Kāzu datums: 19.07.2013

Cik es esmu redzējusi kāzu ielūgumus visur pasaulē, tad vienmēr primā bijusi sieviete, tapēc es savos arī tā rasktīju.
Un par šitiem "vīrs apņem sievu" "sieva iziet pie vīra" ir jāsaprot ka tādi izteceni mūsdienās patiesībā ir pazemojoši pret sievietēm, un tos lietot ir jābeidz. Es par dzimumu vienlīdzību, attieksmē un vārdos.
Vēl pie tam pateikt ka vīrities ir vadonis un sieviete ir piedeva .. grr