FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Vedēji....eh....

i
ilzekalnina 18.04.16. 10:09 | Kāzu datums: 17.09.2016

Sveiki visapkārt...
Šoreiz tiešam gribējās izkratīt sirdi...līdz kāzām vēl 5 mēneši...kopš bildinājuma mēneša laikā esam paspējuši sadarīt visas lielās lietas - viesu nams, ēdinātāji, zakss, fotogrāfs, stiliste, viesu saraksts, kleita, grupa, vakara vadītājs...un vēl visādas lietiņas ir sadarītas un sarunātas un saplānotas..pēdējā lielā un svarīgā lieta - vedēji....tomēr šķiet, ka gribās, lai būtu precēts pāris, jo pēc teorijas šķiet, ka tikai kāds jau precēts pāris var ievest jauno pāri laulības dzīvē...divi pāri, kuri būtu labi vedēji un vismaz viens no viņiem noteikti piekristu, ir ar maziem, šogad dzimušiem zīdainīšiem...viens pāris atteica, jo vīrietis ir uzņēmējs, kam vienmēr daudz darba un sievietei negribējās ar neko tādu vairs nodarboties, cik var noprast, bija jau bijuši vedēji vairākās kāzās iepriekš. Vēl viens pāris atteica, jo uzskata, ka viņiem nekas nevarētu sanākt..nav pieredzes un īsti arī negribās neko darīt...no pārējiem paziņām/viesiem tikai daži pāri ir bez bērniem un arī neprecējušies..pārējiem visiem ir mazi bērni...savi biznesi...jaunbūves vai kādi citi iemesli...ai, pat vairs nezinu pie kā vērsties un kam jautāt...pēc tiem pāris atteikumiem pat negribās vairs nevienam prasīt...agrāk šķita no malas, kad draugi precējās, ka, ja piedāvā būt par vedēju, tad tā tiek uztverta ka goda lieta...bet tagad visi tik mēgina "atkratīties" no šī "briesmīgā" pienākuma...reizēm, kad vairāk padomāju par to, nāk raudiens un vairs negribās neko vispār rīkot un svinēt. Līgavainis visu laiku atkārto - viss būs labi, viss sakārtosies, bet es pēc dabas esmu ļoti izteikts skeptiķis un kamēr neredzēšu, neticēšu. Vai var kāzās vispār iztikt bez vedējiem, paņemot jebkurus 2 cilvēkus par lieciniekiem ceremonijā? Un ja vēl ir vakara vadītājs....? Gribējās gan vismaz pāris tiltus un mičošanu... :(

13 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
E
Ehz_forshaa 18.04.16. 10:39

Domāju, ka tas nav pats galvenais, par ko Tev būtu jālauza galva... Mēs arī sākumā bijām izvēlējušies vienu pāri, kuri dažādu iemeslu pēc atteica, jo bija bijuši vedēji vairākās kāzās un teica, ka mūsu vēlas tā no sirds atpūsties, kas tikai saprotams :) Bija cits variants - vedējmāte bija mana draudzene, vedējtēvs vīra draugs. Abiem ģimenes, precējušies bija pirms gada, vieniem mazs dēliņš. Viņi sākumā bija uztraukušies, bet kad teicām, ka viņu loma būs vairāk kā liecinieku, ar prieku piekrita :) Draudzene man palīdzēja visā kāzu gatavošanās posmā, gan ar dekorācijām, gan padomiem, vedējtēvs bija sarūpējis pasakainu pirmo tostu! Tiltus mums noorganizēja vietā, kur bijām devušies kopā ar viesiem - Ieriķu dzirnavās, mičošanu - vakara vadītājs (mūsu vedēji tik piepalīdzēja). Pie centrālā "goda" galda sēdējām 6 - mēs un vēdēji ar ģimenēm! 

i
ilzekalnina 18.04.16. 11:27 | Kāzu datums: 17.09.2016

Ooo, nebiju aizdomājusies par to, ka vakara vadītājs var vadīt mičošanu...mēs ar savējo vēl neesam tikušies, tikai sarunājuši datumu.
Paldies par padomu. :)
Runāju ar draudzenēm par vedējie vienreiz un viena norādīja uz to, ka, ja vedēji nav pāris, tad neveikas ir tās situācijas, kad saka: vedējiem rūgts! Kā ir ar to? :)

I
Ilze_K 18.04.16. 11:37 | Kāzu datums: 28.08.2016

Mičošanu jau var vadīt kāda folkloras kopa vai tamlīdzīgi, mičotāji atbrauc, izdara visu un aizbruac. :) 
Manuprāt, no katras situācijas var iziet- ja katram vedējam ir otra pusīte, tad pie šī "vedējiem rūgts" var sabučoties katrs ar savu pusīti. Ja abi brīvi cilvēki, tad jau bučiņu kaut uz vaiga viens otram var iedot. Nebūs taču tā, ka visi viesi nezinās vai vedēji ir pāris vai nē. Ir pieredzēts, ka (ja vedēji nav pāris) viesi speciāli sauc šo "vedējiem rūgts", lai redzētu kā šie izies no situācijas. :D Bet, ja vedēji kautrīgi, tad var vienkārši nereaģēt uz to (jo visi taču zinās, ka viņi nav pāris), tad saucēji paši sajutīsies neveikli. :)

R
Ragnhild 18.04.16. 12:00

Saprotu, ka tev tā liela sāpe, jo tiešam vēlies vedējus jūsu kāzās, bet padomā – visā plašajā pasaulē cilvēki precas bez vedējiem (mūsu latviešu izpratnē) un viņiem ir brīnišķīgas, neaizmirstamas kāzas. Vienīgās obligātas lietas kāzās ir līgava, līgavainis, cilvēks, kam ir tiesības salaulāt un liecinieki. Viss pārējais, vedējus ieskaitot, ir pilnīgi opcionāli –t.i., brīva izvēle.
Saprotu, ka tu vēlies tradicionālas atrakcijas, un tad jau kāzu vadītājs ir īstais cilvēks kam to uzticēt. Varbūt tas nozīmēs, ka šim cilvēkam vajadzēs piemaksāt par papildu darbu un stundām, atkarībā no tā, par ko vienojāties sākumā, bet tas ir daudz labāks variants nekā ja kāds jums pazīstams pāris uzņemtos šos pienākumus negribīgi, „ar gariem zobiem”.
Viena draudzene, kas bija tikusi pie tā vedējmātes „goda”, kādā brīdī teica: „vedēji jaunajam pārim vajadzīgi tikai tāpēc, lai uzgrūstu viņiem darbus, ko paši negrib uzņemties”. Ja tādas jūtas tiešam valda starp daudziem pāriem un viņu vedējiem, zinu gadījumus, kur jau precētais pāris un viņu vedēji pēc kazām vairs nesarunājas, tad labāk tiešām tos vedējus nevajag, bet samaksāt kādam, kas šos pienākumus uzņemas profesionāli.
Lai jums izdodas kāzu dienā īstenot visu, ko sirds kāro! J

i
ilzekalnina 18.04.16. 13:10 | Kāzu datums: 17.09.2016

Wow, tiešām paldies par iedvesmojošajiem padomiem. Priecājos dzirdēt citu cilvēku viedokli par šādu situāciju. Man kaut kur zemapziņā tā doma ir līdzīga - var iztikt bez, paņemot kādus divus cilvēku par lieciniekiem, paņemt līdzi pasi un parakstīties var jebkurš. :) Un pārējo pašiem izdomāt kas un kā. Bet līgavainis ir iedomājies, ka viss kaut kā pats no sevis atrisināsies un pēkšņi uzradīsies kāds pāris, kas būs gatavs mums ļoti palīdzēt...redzēs..var jau būt, ka tā arī sanāks. Bet laikam jābeidz iespringt par to un jāsāk pašiem vairāk plānot visi sīkumi.

E
Ehz_forshaa 18.04.16. 14:38

Mūsu kāzās bija ļoti labi redzams, ka vedēji nav pāris un neviens arī rūgts nebļāva :) Ja nu kāds saka, lai katrs ar savu otro pusīti arī bučojas :) 
Esmu daudzās kāzās bijusi, kur vakara vadītājs novada mičošanu. Par to tiešām nav jāuztraucas ;) Tā nav galvenā kāzu sastāvdaļa.
Arī runājot ar vedējiem (lieciniekiem), uzreiz viņiem ir jāpastāsta, ka jūs negaidat no viņiem jūsu kāzu dienas saplānošanu, milzu finansiālu līdzekļu ieguldījumu, ka jums jau ir vakara vadītājs, kurš vadīs vakara daļu, skaidra dienas programma, dekorācijas utt. Tas uzreiz daudziem uz to liek paskatīties savādāk un viņi piekrīt :) 
Pat mūsu gadījumā, tas pirmais pāris, kas sākotnēji atteicās, pēc kāzām pateica - ja būtu zinājuši, ka būs tā, arī būtu piekrituši... :) (viņi tik un tā mums palīdzēja un sagatavoja kāzu avīzi, par ko bija liels prieks :)

B
Bebris 20.04.16. 21:13 | Kāzu datums: 17.09.2016

Mūsu kāzās vedēji nebūs pāris, viņi vispār viens otru satiks tikai kāzu dienā, jo vedējmāte ir mana draudzene, vedējtēvs līgavaiņa draugs un katrs no savas valsts. Tā kā abi pildīs tikai liecinieku funkciju, viņi piekrita bez minstināšanās. Man nešķiet īpaši forši uzkraut diviem cilvēkiem kaut kādu darbu pirms kāzām vai vispār kāzu dienā, kad visi atpūtīsies un viņi strādās. Vēl trakāk, ja vedējiem kaut kas jāfinansē, tā kā manai draudzenei. Viņa ir vedējmāte un topošie palūdza, lai ne tikai noorganizē svinību vietu, bet arī to apmaksā, tā būšot kā kāzu dāvana. Tikai tā dāvana izvērtās četru tūkstošu vērtībā. Tādos gadījumos man vispār gribas jautāt, kāpēc nevar vienkārši sarīkot pieticīgas kāzas, ja paši nevar atļauties neko. :)

renaateV 21.04.16. 08:52 | Kāzu datums: 09.07.2016

Arī mani vedēji sākumā negribēja piekrist, bet kad izstāstīju, ka man būs vakara vadītāja, tad uzreiz piekrita. 
Vedēji pildīs vairāk kā liecinikeu funkciju, jo vadītāja būs jau no baznīcas. :) 
Arī mičošanu man vadīs vadītāja 

E
Ehz_forshaa 21.04.16. 10:25

Bebris

Esmu nedaudz šokā par Tavas draudzenes pieredzi. Es saprotu, ka vedējiem varētu lūgt novadīt vakaru vai sarūpēt izklaidi starp ceremoniju un viesu namiem un to uztvert kā dāvanu, bet svinību vietu!? Es ŠOKĀ!!! :D
Mēs lieciniekiem (vedējiem) par visām lielajām lietām, ko viņi nopirka utt. vēlāk atdevām naudiņu :) 

B
Bebris 21.04.16. 11:44 | Kāzu datums: 17.09.2016

Ehz_forshaa

Tici man, es arī biju šokā, kad viņa man to pateica. Bet viņai ir ļoti plaša sirds. :)

i
ilzekalnina 21.04.16. 14:37 | Kāzu datums: 17.09.2016

Oho, tas tiešām izklausās traki! :O Tev var būt plaša sirds, bet diez vai bezizmēra maks!
Bet visu cieņu Tavai draudzenei, ja viņa tam piekrita.
Mums ir tā, ka visu visu līdz pēdējam sīkumiņam gribam segt paši, lai nevienam tāpēc nebūtu papildus izdevumi. Šodien tiksimies ar vakara vadītāju ar kuru arī vienosimies par to, vai viņš vada vai nevada mičošanu. Vedēji tad sanāk vairāk kā liecinieki, tikai gribās, lai kāds tomēr sarīko kādu "tiltu"..savādāk ceļš no ceremonijas līdz viesu namam būs ne visai interesants. :) Gribās, lai tomēr mums pašiem ir vismaz kāds pārsteigums tajā dienā, nevis ka mēs visu visu būsim izdomājuši un izplānojuši paši.

B
Bebris 21.04.16. 15:42 | Kāzu datums: 17.09.2016

Gan jau, ka vedēji arī uztaisīs kādu pārsteigumu. Mana vedējmāte arī kaut ko plāno un tikai deva mājienu, ka kaut kas būs. :)

J
Janiite 26.04.16. 01:24

Mums arī nebūs vedēju - vairāk tāpēc, ka negribu uzkraut to darbu sev mīļiem cilvēkiem, gribas, lai visi atpūšas. Tāpēc noalgojām vakara vadītāju, kas reizē organizē visas dienas norisi, un visas atrakcijas, ko gribēsim, notiks :) Var mierīgi iztikt bez vedējiem :)