Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Cik izmaksā kāzu rīkotāju pakalpojumi?
Labdien meitenes
Intensīvi sāku iedziļināties kāzu organizešanas lietās un stress stress stress protams.
Vai kāda/s lūdzu varētu no savas pieredzes (vai zināma info) pastāstīt, cik aptuveni izmaksā kāzu organizetāju pakalpojumi? Pašreiz meklējot kam tad uzticēt šo atbildību esmu saskārusies ar to, ka pat pirmā konsultācija./tikšanās maksā vismaz 50 eiro! Tad rodas jautājums - cik izmaksā pārējais? Runa nav par ziediem, telpām u.tml., bet gan tikai par pašas aģentūras/organizētāja darbu. Kāzas nav plānotas lielas - 30-50 cilvēki, viena diena, Rīga vai 50km radiusā no rīgas. Pamatā vajadzīgs cilveks/i, kas pieskatīs, lai viss tiek izdarīts, jo ir draugi, kas palīdzes ar plānošanu, pušķošanu, ziedim, ēdienu un mēbelem.
Būšu ļoti pateicīga par jūsu atbildēm un pieredzes stāstiem
Sveiki,
Tas prieks ir dārgs.
Mūsu draugi sakontaktēja kāzu organizatorus un cena bija sākot no 2500 EUR + degviela, nolēma, ka organizēs paši.
Tie 2500+ ir tikai par pašu organizēšanu / rezervācijām utt.
Ieteiktu visu meklēt pašiem, galvenais norezervēt ceremonijas vietu, svinību vietu, fotogrāfu, dekoratoru, floristu, frizieri, pasūtīt ielūgumus un norezervēt mūziķus, ar pārējo jau tiks galā vedēji, palūdziet, lai jūsu labākā draudzene parūpējas, lai viss kāzu dienā rit pēc plāna. :)
Uzskatu ka organizatoru (tieši organizatoru, ne vadītāju) summas nav adekvātas.
Lētāks variants būtu atrast kāzu vadītāju un lūgt (protams par papildus samaksu) arī visu noorganizēt, tur izmaksas varētu būt daudz, daudz zemākas.
Bet ja godīgi, tad es uzskatu, ka draudzene/-s ir lielisks palīgs organizēšanā.
Varbūt der labāk tad noalgot kāzu dienas koordinatoru? Man bija doma palūgt kādam zināmam cilvēkam, ko uz kāzām nebūtu aicinājusi, bet kas ir organizēts un zina, ko dara, par attiecīgu samaksu vienkārši pieskatīt visas lietas dienas gaitā (tur jau nebūtu daudz, ko darīt, bet man tieši tās dienas sagatavošanas lietas bija svarīgas). Man sanāca citādi, jo vakara vadītāja bija ar mieru to izdarīt par piemaksu, bet tā es būtu maksājusi par pakalpojumu. Un tad atliek tikai pašai visu norezervēt un dot instrukcijas koordinatoram dažas dienas iepriekš :)
Cik biju dzirdējusi par kāzu aģentūrām bija tā, ka viņi ņēma 10-15 % no kopējā kāzu budžeta. Bet to lasīju kādās līgavu diskusijās, pati neesmu par to interesējusies, jo pašiem diezgan ātri bija skaidrs, ka vēlamies paturēt kontroli savas rokās. :)
Arī man bija doma, ka vajadzēs kāzu dienas koordinatoru, bet izskatās, ka kāzu vietas darbinieki diezgan dabiski uzņemsies to lomu, par dekorācijām atbild dekoratore, par izklaidēm vakara vadītajs, tā kā tagad domājam, ka iztiksim bez šī koordinatora vai piemaksāsim kādai no jau iesaistītajām personām, ja radīsies papildu darbi/pienākumi.
Bet mums gan plāns ir ļoti vienkāršs - viss vienuviet, nekādi pārbraucieni, nekādu tradicionālu izdarību, jums varētu būt citas vajadzības.
Uhti meitenes. Jūs mani pārsteidzāt :D 2500 eiro es būtu gatava maksat tad, ja man kāzas šie organizatori uzceltu no nulles..man tikai uzzvanītu, lai noskaidrotu, kāda krāsa kleitu gribu. Bet 2500 eiro par to, lai realizētu (caur saviem galiem) manas jau izstastītās idejas...kaut kā par salītu (un man budžets ir pieklājīgs).
Un kā organizators var prasīt 10 vai 20 vai cik tur % no kāzu budžeta, ja bieži vien nav zināms, kāds būs budžets beigās? Ko tad viņi dara, ja ģimene visu jau nodrosina (restorans kādam pieder, viesu namu kāds uzsauc utt utt)?
Pēc būtības esmu no tam līgavam, kam pedantiski viss jau izdomāts, izplānots un mape ar attēliem izveidota. Zinu, kam uzticēšu puķes, ēdienu un kas cels telti. Bet vajag kādu, kas pēdējā dienā pieskatīs, lai viss tiek salikts, sapusķots un nekas nav aizmirsts + pa ceļam pieskatīs, ka viss, ko kazām vajag ir saorganizets.
p.s.
mums nav vedēju...lai cik smieklīgi tas nebūtu. Būs līgavas māsas un labakie druagi.
Izlasot tavu aprakstu, rodas jautājums kāpēc tev liekas, ka jums vajag organizatorus? Tev taču galvenais jau ir izdomāts. :) Tad jau tu sev esi labākā organizatore!
Domāju, ka kāzu aģentūras ļoti var palīdzēt naudīgiem cilvēkiem, kam nav nejausmas ar ko vispār sākt un nav vēlmes/laika iedziļināties kāzu jomas peripetijās, vai ja pāris grib realizēt ļoti vērienīgu, sarežģītu pasākumu, ko bez profesionālas palīdzības neizdarīt, bet ja tev jau viss galvenais ir skaidrs, tad tiešām jums vajag tikai kāzu dienas koordinatoru, kas darbojas pēc tava plāna.
Pēdējā laikā par to parādījušies raksti arī Latvijas medijos, tā kā jābūt kādam, kas piedāvā šo pakalpojumu. Varbūt tev jau ir zināms kāds izdarīgs cilvēks uz ko var paļauties un kas nav kāzu viesis?
Kāzu organizatoru pakalpojumi ir ļoti dārgi. Savas kāzas organizēju pati, bet intereses pēc dažiem jautāju, cenas mani šokēja :D
Ragnhilda, es ja tā godīgi, tad nebiju iedomājusies par šādu amatu (koordinātors), kas, cik zinu, ir ļoti populārs ASV un dārgās kāzās, bet parasti tas cilvēks ir daļa no tās pašas aģentūras. Latvijā neesmu atsevišķi par šādu amatu pat dzirdējusi, bet laikam der painteresēties. Paprasīšu, vai šādu pakalpojumu nepiedāvātu aģentūra ar kuru esam sākuši sarunas par organizēšanu.
Jā, kāzas galvā jau esmu izplānojusi un uz papīra uzlikusi, bet bail, ka kaut ko aizmirsīšu....
Pamatā mums patiešām visvairāk vajag cilvēku, kas kāzu dienā pieskatīs, lai viss notiek..lai nav jāprasa man, jo esmu neirotiska un pedantiska. ja man kaut ko sāks prasīt, tad pati iešu risināt problēmu :D
Diemžēl ne draugu ne ģimenes lokā šāda cilvēka nav..kam visu uzticētu. Gribu kā viesus.
Varbūt kādai ir ko ieteikt? Kadu koordinātoru...
:)
Mums kāzu organizatoriskos njautajumus palidzeja kartot un oarganizet kaazu vaditaja. Vinja ljoti daudz mums deva gudrus un derigus padomus, deva kontaktus utt un tas viss bija par velti. Mes maksajam tikai par kazu vadishanu. Es domaju, ka ari jus variet sarunat ar vaditaju vai vedejiem vai draugiem, kas jums palidzes.