FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Nelūgti viesi!!!

Y
Yelloww 22.05.16. 06:55

Sveikas. Kolēģe ir izmetusi mājienu, ka varētu ierasties apsveikt laulības ceremonijā. Tajā brīdi neko neatbildēju, domāju ka tas varētu būt joks. Bet tagad domāju, ja nu nē. Es tiešām nevēlos lai kāds piedalās, ja nav ielūgts. Vai kādam ir bijusi līdzīga situācija un ko darīt? Pieiet un pacelt šo jautājumu, sakot, ka mums nav tā paredzēts, ka vēlamies lai piedalās tikai tie cilvēki, kas mums tuvi kā pārim? Kaut gan patiesībā, vēlētos pateikt, ka tas ir nepieklājīgi un kā kaut ko tādu var iedomāties... Kā vispār var uz tik nozīmīgu dienu ierasties neaicināts. Tas nekas ka grib tikai labu un apsveikt. Bet man tomēr ir svarīgāk ko es gribu nevis citi!

10 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
b
bestmama 22.05.16. 12:41 | Kāzu datums: 16.07.2016

Mums arī tāda situācija. Līgavainis nejauši ieminējās par kāzām klassesbiedram un tas uzreiz paķēra šo ziņu, piebilstot ka forši ka viņi ies uz kāzām. Kaut gan es esmu pret( Man šis cilvēks nav tuvs. 

c
cevita 22.05.16. 15:42 | Kāzu datums: 09.07.2016

Mums arī ir tāda situācija, kad mammas māsa ieradīsies uz ceremoniju, bet es par to nesatraucos. Viņa zina, ka nav aicināta, bet uz baznīcu iet un apsveikt mēs nevienam nevaram aizliegt.

M
Mselinak 23.05.16. 09:01 | Kāzu datums: 16.06.2016

Ja cilvēkam ir vēlme ierasties uz ceremoniju tātad viņš jūtas piederīgs un grib būt šajā notikumā klāt. Mans viedoklis ir ka ja pats cilvēks grib ierasties uz ceremoniju bet zin ka nav aicināts uz pārējo daļu kāpēc viņam liegt šo prieku būt ar mums. Pat ja nav pārāk tuvs man piemēram uz ceremoniju brauks līgavaiņa brāļa sievas vecāki jo viņi pēc tam ņems bērnu lai varētu pieskatīt un vecāki atpūsties un viņi mums ir pazīstami man nav iebildumu ka viņi būs ceremonijā.

S
Sabo 23.05.16. 09:33 | Kāzu datums: 03.09.2016

Ja vien tas neaicinātais ciemiņš apzinās, ka uz viesu namu nav aicināts, lai tak nāk un apsveic dimsarakstos vai baznīcā. Man personīgi arī šādi ciemiņi nepatīk, bet visu kontrolēt mes navaram... :)

Y
Yelloww 23.05.16. 12:08

Mums nav baznica un ari ne dzimtsarakstu nodaļā. Esam citas telpas noīrējuši. Uz kāzām aicinājām pašus tuvākos. Un gribu lai arī visu dienu ar mums kopā ir tikai paši tuvākie... Jo jā vārda teikšana viens otram ir tas pats intīmākais brīdis manā izpratnē un līdz ar to nevēlos, lai ir ne tik tuvi mums kā pārīm cilvēki. Un arī vietas tur ir pamaz.

B
Bebris 23.05.16. 22:49 | Kāzu datums: 17.09.2016

Var jau vienkārši neteikt, kur ceremonija notiks. Ir tādi cilvēki, pilnīgi bez takta izjūtas. Viena mana paziņa arī burtiski prasījās uz manām kāzām, lūdza, lai uzaicinu, beigās pat teica, ka samaksāšot par savu dalību āfterpārtijā, pēcāk sākās varianti "es uz savām kāzām gan tevi aicinātu". Ir cilvēki, kuri nemaz nesaprot, ka tas ir ļoti personisks pasākums, kurā vēlamies redzēt tikai tos, kurus vēlamies, nevis bariņu paziņas, kuri vienkārši grib paballēties. 

C
Cukurzirnis 02.06.16. 09:20

Yelloww,
Pasaki, ka jums ir ierobežota telpa un vieta tikai aicinātajiem cilvēkiem.

r
rutuxs 02.06.16. 15:03 | Kāzu datums: 20.02.1993

Vispār uz dzimtsarakstu nodaļu/baznīcu iet un apsveikt var da jebkurš. Arī es garām ejot. Viesis nedrīkst neaicināts ierasties viesu namā. Tad gan bezmazvai jālūdz aiziet.

K
Katy 02.06.16. 16:18 | Kāzu datums: 10.09.2016

Yelloww,
  Es tev ieteiktu atklati pateikt kolegei ka nevelies lai kazās ierodas neaicitātas personas. Labak ta, neka pec tam sabojata tava kazu diena. 

f
freya 05.06.16. 19:45

Mēs precējāmies baznīcā un mēnesi pirms laulībām katru svētdienu dievkalpojuma laikā ziņojumos tika pateikts, ka tajā un tajā datumā precēsies tāds pāris (tāda esot kārtība luterāņu baznīcās). Kāzas bija tikai ģimenes lokā, bet bija atnākusi arī viena tante no draudzes mūs apsveikt. Kaut kā baigi viņa netraucēja, jo pēc ceremonijas viņa devās mājās un mēs devāmies tālāk savās gaitās.
Paši arī esam bijuši kāzās tikai uz bacnīcas daļu un uzkodām baznīcas dārzā. Tur gan klasesbiedrene pati painformēja par kāzu dienu un laiku un teica, ka priecātos mūs redzēt ceremonijā.
Ja kāzas ir šaurā lokā privātā telpā, tad gan Tavā vietā pateiktu kolēģei, ka jūsu kāzas ir intīms pasākums tikai pašu tuvāko lokā. Ja vēl kāzas ir ļoti lielas, tad tos dažus ne tik tuvos cilvēkus tajā lielajā cilvēku lokā nemaz nemana, bet, ja kāzas ir šaurā lokā, tad es tās kolēģes vietā pati justos neērti, ja uz tādu ceremoniju aizietu.