Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Bērni kāzās
Sveikas, mīļās!
Ko Jūs domājat par to, ka nevelamies bērnus savas kāzās? Kā to, lai delikātāk pasaka tiem, kuriem ir bērni.
Kāzas bez bērniem. Kā korekti rīkoties, izvēloties šādu scenāriju?
Tā kā kāzas planotas oktobrī, nebūs iespēja bērniem dzīvoties pa āru, un arī viesu māja nav milzīga. Negribu kāzas, kurās joņo bērnu bariņš. Kā arī mani satrauc zīdaiņu raudāšana ceramonijas laikā. Gribu no tā izvairīties jau tagad.
Ka pasākums bez bērniem, to cilvēki parasti akceptē. Bet, ja kādai māmiņai ir bērns līdz gada vecumam, tad to jau auklei neatstās.
Kasiopea,
Es ļoti tevi atbalstu, jo arī savās kāzās mēs nevelamies lai ir bērni. Arī nevelos lai ir tā raudašana, čikstešana un noteikti bērni vel visur ložņas, visus dekorus aiztiks un kaut ko arī nogāzis. Arī uzreiz viesiem teicam, ka nevelamies lai nāk ar bērniem.
Bet ar vienu tagad arī ir problemas, viņa mums saka, vai nu es atbraukšu uz stundiņu, vai ar bērniem.
Kaut viņai ir auklīte, kura pastavīgi sēž ar bērniem. Es tomēr uzstaju uz sava, kā kāzās bērniem nav vietās.
Tur bus skaļa mūzika, dejošana, daudzi dzers alkoholu - nav tas bērnu pasakums.
Kasiopea,es Tevi saprotu. Katrai ir savas velmesun lūgumi Savā īpašajā dienā. Bet arī saprotu ģimenes cilvēkus ar bērniem. Iesaku Tev apdomām,kā Tu to pasnieksi. Tev jauzraksta to tā,lai māmiņa kurai ir bērns neuzņemtu to kā aizvainojumu,ka viņai ir bērns un nav gaidīta kāzās. Jo mēs sievietes ģimeni uztveram,kā vienu vesalu un ļoti ņemam pie sirds visu,kas saista Mūsu ģimeni. Ja es gribētu kāzas bez bērniem,tad paliktu laikam tikai veči,tas jokam...
Ja Tu uzrakstīsi ar odziņu,ka pasākums domāts lielam atpūtas brīdim un gribi lai to izbaida visi viesi un negribi lai kāds justos tramdīts,neatpūties un neizbaudījis Tavu svētku brīdi. Būtu Ļoti priecīga,ka bērniņus atstātu ar omām,auklēm vai citiem mīļajiem cilvēkiem. Tas būtu Tavs pēdējais lielākais lūgums,iesoļojot laulības ostā. Bet protams viss ir atkarīgs,kādi ir Tavi draugi,paziņas un ģimenes locekļi.
Padalīšos ar pieredzi - mums kāzas bija ar bērniem (lai arī daži viesi izvēlējās atstāt bērnus mājās - jau pietiekoši lieli bērni). Kopā bija 5 zīdaiņi (tādi, kas vēl pa ratiem dzīvojas un ir līdz 7 mēnešu vecumam), divi 2-3gadnieki, trīs 5-8 gadi un 2 jau padsmitgadnieki. Ceremonijas brīdī neviens neraudāja, pie galdiem neviens neskraidīja, nekas netika nogāzts, sasists vai sabojāts. Mazuļi vispār pārsvarā gulēja, ratus vecāki bija nolikuši ārpus galvenās svinību zāles, pārējie sēdēja pie galdiem vai zīmēja bērnu stūrītī. Visi diezgan agri arī tika nolikti gulēt. Nekādu problēmu! :)
Protams ne visiem vecākiem izdevās izbaudīt un atpūsties no sirds, jo arī devās līdzi mazuļiem uz čučumuižu...
p.s. domāju, ja vecākiem ir iespēja, viņi izvēlas atstāt mazos mājās (auklēm, omēm), bet ne vienmēr tā ir (mūsu gadījumā - viesi atbraukuši no ārzemēm, mazulīši pārāk mazi - tikai daži mēneši un ir krūtsbērni, kāzās ir uzaicināta visa ģimene, t.sk. omes) ... tādēļ labāk ar šiem viesiem pārrunāt, ko var darīt lietas labā :)