FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Viesu izvēle

minka5g 16.07.16. 10:35 | Kāzu datums: 19.08.2017

Sveikas!
Biju ieskicējusi viesu sarakstu mūsu kāzām, bet tagad draugs ir izdomājis, ka grib aicināt arī onkuļus utt, jo viņam liekoties, ka tā vajag. Tas nekas, ka viņš ar viņiem komunicē, labi , ja reizi gadā un arī tikai Čau, kā iet? + onkuļiem ir sievas, bērni, un tiem bērniem jau +1. Kopā tas viesu sarakstu papildina par +10 cilvēkiem.', kas ir papildus izmaksas + jaunas (ietilpīgākas) svinību vietas meklēšana. :(

Es gribu kāzas ar tiem cilvēkiem, ar kuriem mēs komunicējam ikdienā, svinam kopīgus svētkus, ar kuriem jūtamies labi.
Es ļoti negribu aicināt cilvēkus ķeksīša pēc, jo redz tie mums radi utt.
Draugs to īsti negrib saprast :(
Man maz jēga viņu pārliecināt? Pastāvēt par savu viedokli? :((

6 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
B
Bebris 16.07.16. 14:05 | Kāzu datums: 17.09.2016

Viņam var mēģināt pastāstīt, ka kāzas ir tik personisks pasākums, ka pussvešajiem, kaut arī formāli radiniekiem, tur nevajadzētu būt. 

E
Ehz_forshaa 16.07.16. 19:51

Es uzskatu, ka uz kāzām jāaicina cilvēki, ko vēlies redzēt, nevis, kurus vajag aicināt! :) 
Mums ar vīru abiem ir lielas ģimenes, tantes, onkuļi utt.. Ja aicinātu visus, tad tikai radinieki būtu ap 70 cilvēki, ja pat ne vairāk... Uzaicinājām tikai tuvākos radus, tantes un onkuļus, kurus satiekam biežāk un tuvākos brālēnus un māsīcas :) Citus vēlāk pacienājām ar kūku, kad satikām...

D
Deinburgerss 17.07.16. 23:54 | Kāzu datums: 10.09.2016

Mēs arī šajā ziņā bijām diezgan nežēlīgi... Tiešām nav jēgas aicināt tos,kuri nav tik tuvi. Mums pat daži diezgan radnieciski tuvi cilvēki nebūs, jo nav tādas draudzības. Mēģini paskaidrot situāciju arī par viesu namu un izmaksām. Ja ir gatavs pats ar to tikt galā, tad jau vairs neko. Un jau jau tik plaši tas iet, ja "svarīgais" ir tas onkulis, nevajag visus viņu bērnus un bērnu draugus aicināt. Tikai onkulis ar savu sievu un gana. Ķeksis jau būs. 
Lai veicas! :)

i
ilzekalnina 20.07.16. 10:56 | Kāzu datums: 17.09.2016

Mums viesu sarakstā ir ap 90 cilvēkiem. Abi nākam no lielām ģimenēm, kur aizcinājām visus bez izņēmuma, kā arī draugus un dažus kolēģus. Īsti neskatījāmies uz to, cik bieži ar kādiem radiem tiekamies vai kontaktējāmies, bet gan skatījāmies uz to kā uz tādu iespēju atkal savest kopā radiņus, kas iespējams sen nav tikušies. Protams, tas viss "atkarājās" arī no katra finansiālās situācijas, tāpēc neapstrīdu to, ka var rīkot mazas kāzas, katrs jau dara kā grib un kā var. :)
Pavisam nesen bijām vienā ļoti lielā dzimtas atkalredzēšanās pasākumā, kura rīkotājs uzsvēra to, ka mūsdienu steidzīgajā un aizņemtajā informācijas laikmetā radi satiekās tikai bērēs..arī mēs gribējām lauzt šo "tradīciju" un piedāvāt radiem tomēr tikties kādā priecīgā pasākumā priecīgā gaisotnē.

renaateV 20.07.16. 16:54 | Kāzu datums: 09.07.2016

Nevienmēr runa ir tikai par finansēm, bet arī no viesību nama ietilpības un gulēšanas iespējām. 
Mums sākumā bija 95 cilvēki, bet reāli mūsu viesu namā būtu ļoti apgrūtinoši izmitināt tik daudzu... un tie 95 bija tuvākie, neieskaitot vismaz 20 radus/māsīcas/onkuļus un tantes utt, kuru neaicinājām, jo arī netiekamies un īsti nekontaktējamies... tie vairāk mūsu vecāku tuvākie radi, ne mūsu. Ja aicinātu visus būtu 110 vismaz cilvēki :D Beigās palikām ap 78, jo daļa netika... un tas tik un tā bija daudz. Jāaicina tuvākiem, ne visi... lai saliedētu radus ir arī citas iespējas, ne kāzas

i
ilzekalnina 21.07.16. 10:24 | Kāzu datums: 17.09.2016

Nu es jau saku, ka katrs dara kā grib un kā var. Es tikai padalos ar savu pieredzi un redzējumu uz dzīvi. :)