Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Kā ir ar kāzām maija mēnesī?
Sveikas! Ir pienācis brīdis, kad arī es beidzot varu sākt plānot savas kāzas. Jau sen zināju, ka gribēšu savas kāzas maijā, kad apkārt viss zeļ un plaukst, bet tad daudzās vietās atradu rakstus, ka maijā precēties vispār nav ieteicams... Ko jūs par to domājat? Kāda pieredze ar kāzām maijā?
Sveiciens līgavu kārtā!
Personīgi man pret maiju nav nekas pret, bet mani vecāki ir kategoriski pret, tur kaut kāda māņticība vai kaut kas tamlīdzīgi. :D
Precējāmies 21.maijā. Lai gan pāris dienas iepriekš bija ļoti vēss, nebija cerība, ka varētu būt labvēlīga laikasptākļu diena, taču laikapstākļi bija dievīgi, saule visu dienu spīdēja, pūta vējiņš, viss kas vajadzīgs. Bildes arī skaistas, jo viss ir sazaļojis. + vēl rapši.
Māņticība nāk no krievu valodas. Maj-majatsa (maijs-mocīties). Bet tās nu točna ir muļķības. Kāds latviešiem ir sakars ar krievu valodu? Mēnesis galīgi nav pie vainas, ja divi cilvēki nemāk atrast kopīgu valodu. Tik vien ka tantuki sēžot uz soliņa varēs klačoties, ka Jānītis jau nedzīvo ar Zanīti tikai tādēļ, ka apprecējās maija mēnesī. Tad jau uz pasaules visi pārējie dzīvo priecādamies, bet šķirās tikai maija mēnesī laulātie?
Es pati precos nakama gada maija, un man ari nacas klausities, no vienas draudzenes, ka maija galigi nevar, no otras kads gan bus laiks utt. Tad ari googleju, kas tur isti ir, un ta ir tira manticiba, ja tu ar cilveku labu saproties, tad maija menesis to neizbojas :) daudzi bija rakstijusi, mani vecaki ari precejas maija un vel joprojam pec cik gadiem dzivo kopa. Un man maijs liekas tik skaists menesis, viss zals, viss zied :) Man liekas, ka ja tu patiesam gribi preceties Maija, tad manticibam tevi nevajadzetu apturet :) Mani personigi tas neaptureja!
Sveikas meitenes!
Arī mēs esam nolēmuši savas kāzas svinēt tieši maijā. Kur vēl skaistāks gadalaiks? Viss zied pilnā plaukumā - ābeles, pienenes, rapši. Par laiku runājot, pēdējo gadu laikā neko nevar saprast. Maijs ir bijis pat vēl karstāks nekā jūlija vidus. Arī man nācās noklausīties no topošās vīra mātes par to, ka maijs neesot īpaši labvēlīgs mēnesis kāzu rīkošanai, bet nu mūsu pārliecība ir tāda, ka paši esam savas laimes kalēji. Kāzu mēnesis, nu noteikti nebūs tas, kas mūsu attiecības ietekmēs. Maijs mūsu abu attiecībās ir maģisks mēnesis, tad kāpēc klausīties citos?? Kāzas svinēsim tieši šajā mēnesī, jo precamies jau mēs! :)
Man šogad bija kāzas maija beigās (manā mīļākajā mēnesī), bija fantastiski saulains un silts laiks, apkārt viss zaļš un ziedošs, neko nenožēloju. Un tikai tagad uzzināju, ka tur kaut kāda māņticība ir. Manuprāt, muļķības. Lai veicas!