Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Liecinieki, kas nav vedēji un otrādi
Padalieties, lūdzu, ar pieredzi, kad liecinieki un vedēji nav vieni un tie paši cilvēki. Mēs par vedējiem uzaicinājām līgavaiņa brāli ar sievu, bet par lieciniekiem manu māsu ar savu līgavaini. Vedējiem un lieciniekim nav nekādu pretenziju par šādu domu, bet izrādās, ka visiem citiem gan... Saka, ka tā nemēdzot darīt, kā tas izskatīsies utt., bet, vai tiešām tikai tradīciju dēļ tagad nostumt mīļu cilvēku malā? Kā tad īsti ir, vai tiešām tas ir tik ļoti svarīgi, lai tie ir vieni un tie paši cilvēki? Varbūt ir iespējams, ka liecinieki ir četri cilvēki - no katras puses pāris, vai arī tā "nemēdz" darīt?
Liecinieki nevar būt 4 cilvēki, jo dokumentos jau jāparakstās tikai 2. Nu tas ir- stāvēt blaukus jau drošvien var visi, bet papīros parakstīties vajadzēs tikai 2. :) Ļoti vienkārši būtu par lieciniekiem un vedējiem paņemt līgavaiņa brāli un tavu māsu. Biju kāzās, kur tā bija. Arī gan brālim un māsai bija otrās pusītes, pie galda sēdēka abi ar otrām pusītēm, bet pie altāra tikai brālis un māsa. :)
Jums vedēji palīdzēs ar kāzu organizēšanu?
tak nekas traks es tā uzskatu, mums piem neviens negrib buut vedējs, jo 150 viesi.. saka ka tādam viesu skaitam paldies nē.. :D tā'dēl tieši domāju ka mums būs lkm tikai liecinieki. un viss :)
ilze_k, tīri organizatoriskās lietas mēs paši daram, bet vedēji palīdz ar padomiem un citām lietām, pēc mūsu lūguma, un parūpēsies par aktivitātēm starp ceremoniju un pašām svinībām.
Manuprāt, tas nav nekas traks. Esmu bijusi vedējos, kad liecinieki bija cits pāris. Tiesa, uz mums vairāk bija vakara vadīšanas funkcijas. Galvenais, lai šī četrotne ļoti labi saprotas savā starpā.
Pati esmu bijusi vedēju lomā, kura pāri pārņēma pēc baznīcas, jo jaunie laulājās katoļu baznīcā, bet mēs bijām luterāņi. Otreiz uz to neparakstītos.Brīžam sanāca baigā putra, kaut ko darīs, bet nezina ko, kurš kārto un pušķo mašīnu, kam izpirkšana, vārdu sakot, kurš par ko atbild un kārto, cilvēki nepazīstami. Katrs dzīvo savā Latvijas nostūrī ar citādu mentalitāti. Domas un uzskati atšķīrās. Beigās es uzskatīju sevi tikai kā pasākuma vadītāja kurai jādarbojas par velti.
Mums būs liecinieki un vedēji dažādi cilvēki! Liecinieki būs mana māsa un topošā brālis, savukārt vedēji būs mana māsa ar vīru! Un neredzu tur neko šausmīgu un ko domās citi man neinteresē :D jo tās taču ir manas kāzas un darīšu tā kā es uzskatu par pareizu :)
IlzesK ieteiktais variants labs, bet noteikti var arī tā, ka viens pāris ir vedēji, otrs - liecinieki. Tikai tad jums visiem kopā un pašiem skaidri jāsaprot, ko kurš darīs, lai neveidojas putra.
Mums būs līdzīgi, bet tā, ka mums īsti nav vedēju, tad nosaucām viņus par līgavas māsām un līgavaiņa draugie, bet doma sanāk tā pati - vieni divi būs liecinieki, otri divi vairāk palīdzēs ar vakara vadīšanu.
Rita1990
Neviens jau nesaka un kur nu vēl šausminās, ka tā nevari darīt. Tev jau māsa ir gan tur, gan tur. Tātad, ir viens cilvēks, kas visu pārzina no A līdz Z un tur roku uz pulsa. Man pašai patīk, ja redzu un pārzinu visu laukumu.
rutuxs
Vispār autore jautāja vai tā ir pieņemts un, ka viņas viesiem pret to ir pretenzijas, es atbildēju kā būs man!
Manuprāt vairs nav tie laiki, kad strikti jāturās pie kaut kādām tradīcijām, katrs dara kā pašam patīk un ir ērtāk. Un es īsti nesaprotu ko tad dara vēl liecinieki bez paraksta uzlikšanas, ja ir arī vedēji?
Man jau vispār šķiet, ka liecenieki un vedēji ir sinonīmi vārdi, tikai viens ir oficiālais, likumiskais, otrs sarunvalodas, tautas vārds. Ja uz to raugās tā, ka liecenieki ir tie, kas parakstās, bet vedēji ir tie, kas palīdz organizēt tad, vairāk vai mazāk, sanāk tā, ka vieniem tiek tas gods stāvēt blakus ceremonijā, otriem pienākumi organizācijā. Un tad arī rodas jautājums (vismaz man)- kur tad tie 'vedēji' to jauno pāri 'ieved', ja pie altāra laulībā pavadìja citi (tā sauktie liecenieki)?