Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Kāzas un radi
Sveikas! Laikam jau gribas izkratīt sirdi un uzklausīt kādu uzmundrinošu vārdu, padomu vai tieši dabūt pirksta pakratīšanu.
Esam saderināti, kāzas plānojam nākamgad. Un lielākā sāpe ir viesu skaits / radinieki.
Mēs neesam miljonāri. Kāzu budžetu vēlamies visai ierobežotu, jo krājam tālākiem sapņiem un mērķiem. Līgavaiņa ģimene, kuru viņš vēlētos aicināt, ir uz roku pirkstiem saskaitāma.
Un tad ir mana... saime. Pat taisot parastas dzimšanas dienas, cilvēku skaits ir uz 30-40. Tantes un onkuļi, viņu ģimenes, vecvecāku māsas un brāļi, viņu ģimenes. Mēs tiešām visi esam diezgan daudz un tuvi.
Un lai kā es tiešām gribētu visus viņus blakus, es saprotu, ka tas nemaz nebūtu godīgi pret līgavaini (es nemelošu, ja teikšu, ka daži gados vecākie radi pat mūsu 5 gadu kopdzīves laikā nav papūlējušies iemācīties viņa vārdu) un... man ļoti negribētos kāzām atdot milzu līdzekļus - mums to vienkārši arī nav.
Līdz ar to pamazām ejam uz tuvākajiem radiem (mammas, tēti, vecvecāki) un tuvākie sirdsdraugi. Sirds sāp, jo, jā, ir pāris tantes un onkuļi, kas man pašai ir ārkārtīgi tuvi. Bet ko darīt? Es varu iedomāties, kas nāks pār manu galvu - un vēl jo vairāk aiz muguras - ja uzaicināšu A, bet neaicināšu B.
Godīgi sakot, šis Covida laiks ir mans glābiņš, jo neviens mani ar gredzenu pirkstā vēl nav redzējis. Līdz ar to es nevaru iedomāties, kā sākšu ķepuroties ārā, kad būs jāatdzīst, ka esam saderināti.
Vai ir kāda, kas bijusi līdzīgā situācijā? Kā ar to visu tikt galā? Kā mēģināt neiespringt un censties neuztvert emocionāli? Esmu diezgan liels people pleaser, tāpēc man ar šo visu ir diezgan grūti.
Priecāšos par katru atbildi! Paldies!
Sveika! Pirmkārt, apsveicu ar saderināšanos! :)
Nenoliegšu, situācija ir sarežģīta, nav viegli izlemt, kuru aicināt un kuru atstāt mājās. Man pašai arī bija sitācija, ka bija jāklausās vīra mātes pārmetums, ka redz neauzaicinam ģimenes draugus, kurus redzam labi, ja vienreiz gadā un mums viņi nav tik tuvi, lai tiktu aizicināti uz kāzām... Mums ar līgavaini bija noruna aizcināsim tikai tos, kurus tiešām vēlamies redzēt, ja arī šim cilvēkam ir otra pusīte, diemžēl, aicinām tikai vienu... Saraksts tika veidots vairākas reizes, bet beigās akceptējām savus viesus...
Protams cilvēki var apvainoties, ka neuzaicini, bet tā ir Jūsu diena un aicinat tos kurus gribat redzēt Jūsu īpašajā dienā! Dariet abi kā Jums gribas, un nepakļaujieties citu spiedienam!
Veiksmi plānošanā un jauku gatavošanās laiku! :)
Banāli, bet - dariet, kā sirds liek, šie ir jūsu svētki, lai arī kā vecākās paaudzes būtu pieradušas pie citādāka kāzu formāta, kam ir vienādības zīme ar ģimenes saietu. It īpaši ja ir ierobežots budžets (kas starp citu ir ļoti laba atruna - nekādu lieku jautājumu!). Ticu, ka ja būs tikai tuvākie un mīļākie cilvēki, būs pavisam cita atmosfēra :) Jūs savu dienu vienmēr atcerēsieties, bet lielai daļai no attālajiem radiniekiem tās būs vienkārši kārtējās radinieku kāzas. Mēs arī aicinām tikai cilvēkus, ar kuriem regulāri sazinamies un tiekamies, un nāksies citus apbēdināt, bet nešaubamies, ka visiem mūsu viesiem būs labs garastāvoklis un prieks tur atrasties.
Veiksmi plānošnā! :)
Sveika- arī mums kāzas nākamgad, un domājām par to, kur novilkt to robežu... izveidojām vienu sarakstu, kurus tiešām aicinam un otru ar cilvēkiem, ar kuriem skatīsimies nākamā gada laikā... ja pietiekoši nekontaktēsimies gada laikā, tad neaicināsim... un ja radiem arī izstāstīsiet, ka taisiet mazas kāzas dēļ budžeta, viņiem jābūt saprotošiem... jo tas viss tiešām maksā dārgi...
Vēl jau var tālākos aicināt tikai uz baznīcu un pēc ceremonijas padzert ar visiem šampi un ēst kūku pie baznīcas/zagsa.... un tikai tuvākos uz otro daļu...
lai veicas lēmumu pieņemšanā un organizēšanā! ;)
@aveņoga , cik ļoti es Tevi saprotu.. arī mūsu kāzas plānojas uz nākošo gadu un ir tieši tā pati problēma, tikai ar pirmās pakāpes radiem. Topošajam vīram jau ir skaidri noteikts viesu saraksts, ko var saskaitīt uz roku pirkstiem un tad esmu es ar saviem 20 radiem(māsas, brāļi + otras pusītes), neskaitot bērnus.
Vēl būs jāiet cauri karam par to, ka kāzas būs bez bērniem(kas būs vistrakākais un jau gatavojos skandāliem...), jo kāzas kopumā būs tikai 6-7 h garas...
kā arī jau ir atradušies radi, kas jau teju visu ir izdomājuši - kādām kāzām mums ir jābūt - ar kādām atrakcijām un ko tik vēl ne... tas tik ļoti nogurdina un nosit to vēlmi visu plānot..