Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Dāvanas
Sveikas!
kādas ir Jūsu domas?
par kāzu dāvanām, vedējiem, vecākiem, kāzu viesiem utt...?
mums ar draudzeni diskusijas.... par ko dāvina tās dāvanas?
senos laikos kāzas rīkoja vecāki un vedēji, tad visiem tika dāvinātas dāvanas...
mūsu gdījumā, katrs izvēlamies savu liecinieku,kurš nebūs pāris ( jo nav tāda pāra,kuru abi akceptētu, saprotu,ka vedēji ieved mūs laulību dzīvē,rāda piemēru utt-tāda pāra mums vnk nav)... kāzas rīkojam paši, no vecākiem atbalts nebūs...un būs vakara vadītājs...tātad viss kāzu process ir uz mūsu vai organizatoru pleciem... izņemot manu māsu,kura rīkos man vecmeitu ballīti...
vai arī tad ir nepieciešamas tās dāvanas!?
protams, ir vēlme par nelielu piemiņas sveicienu katram viesim:)
Diez kāds ir pamatojums apdāvināt māsas, brāļus, vecvecākus? Viņu dzimšanas dienās, vārda dienās, māmiņdienā, Ziemassvētkos - jā, protams. Bet kāzas taču ir jaunā pāra mīlestības svētki, kurā jāgodina jaunais pāris un jūsu ģimenes nodibināšana. Kāds tur māsām, brāļiem, onkuļiem un tantēm nopelns, ka jūs satikāties, iemīlējāties un apprecējāties? Par to, ka pagodinājuši jauno pāri ar savu klātbūtni kāzās? Nu, beidziet. Man nekad prātā nebūtu ienācis, ka, ejot uz kāzām, vēl dāvanas no jaunā pāra jāgaida. Arī nekāda tradīcija tā nav. Es Tavā vietā, Katellina*, neklausītu vecākus un rīkotos tā, kā es gribu un manas finanses ļauj. Ja vien vecāki akurāt nesponsorē jūsu kāzas, to, vai un kam būs būt dāvanām, nosakāt jūs paši. Tā taču ir jūsu, nevis jūsu vecāku kāzu diena.
Mums arī aktuāla tēma.
Šobrīd domāju, ka dāvināsim tikai vedējiem un varbūt vecākiem, jo, būsim godīgi, ar šā brīža krīzes situāciju, jāpriecājās, ka vispār izdevās neatcelt kāzas dēļ līdzekļiem. Taču vecāki uzskata, ka, pēc tradīcijām, nu jāapdāvina visi - vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi ( kuri nav maz). Šādai opcijai kāzu budžetā nav vietas, bet dāvināt kaut ko lētu dāvināšanas pēc, arī bezjēdzīgi.
Neuzskatu, ka visā tajā lielajā plānošanā un lielajos izdevumos, vēl būtu jāskraida pa veikaliem meklējot padsmit dāvanas visiem radiem.
Sveika!
Mēs viesiem dāvinājām pašgatavotas sveces skaistos trauciņos kā simbolu mūsu kāzām, jo svinības notika pilī un vienīgā gaisma visu vakaru bija sveces.
Vecākiem pateicības salvetes no Betolli ar pateicības vārdiem un albūmu ādas vākos ar mūsu iniciāļiem no Lotte's papery ar dažām bildēm no pirmskāzu fotosesijas ar domu, ka papildinās ar kāzu bildēm.
Vedējiem uzdāvinājām grāmatas par viņu hobijiem un trīs Latvijas eksotiskus kokus, ko pašiem jāizvēlas un mēs iestādīsim viņu dārzā.
Sveikas, līgaviņas!
Iesakām ieskatīties rakstā Kā patiekties vecākiem un vecvecākiem kāzās, kur var smelties idejas sirsnīgam un siltam "paldies"!
Lai skaists kāzu plānošanas laiks!
Jūsu PRECOS
Vecākiem mēs dāvināsim ar domu - paldies, ka audzinājāt un rūpējaties tik ilgi par mums, tagad būsim paši savā lielajā dzīvē. Man jau šķiet vecākiem vispār nevar beigt pateikties
Mēs savās kāzās dāvanas neplānojam dāvināt, jo tāpat kā Tu, kāzas pilnībā apmaksājam no saviem līdzekļiem, visu organizējam paši vai pakalpojumu sniedzēji, un vedēji pildīs tikai liecinieku funkciju. Es vēl saprotu, ja dāvanu dāvina vedējiem, kas arī organizē un/vai vada kāzas, vai vecākiem, kas daļēji vai pilnībā kāzas nosponsorē, kā pateicību viņiem par ieguldīto laiku, darbu vai līdzekļiem kāzu norises nodrošināšanā, taču visos pārējos gadījumos dāvanas, manuprāt, ir liekas. Būsim arī godīgi, lielākoties tās dāvanas ir pilnīgi nevajadzīgi kurbāžņi bez jebkāda tālāka pielietojuma - sveces, šķīvji vai citi nieki ar jaunā pāra vārdiem un kāzu datumu, mini konfekte, bez kuras var mierīgi iztikt, ņemot vērā, ka viesiem tiek nodrošināta ēdināšana, jaunā pāra bilde, kaut kāds stāds, kas jo īpaši aktuāls ir pilsētā dzīvojošajiem... Normāli viesi bez šādiem nieciņiem var lieliski iztikt :)
Sveika!
Mēs nevienam neko nedāvinājām.
Arī pilnīgi visu darijām paši, nevienu procesā neiesaistijām. Liecinieki mums bija nu jau esošā vīra brālis ar sievu. Arī viesiem neko nedāvinājām, jo tā bija mūsu lielā diena un no pieredzes zinājām, ka viesiem dāvaniņas galīgi nav svarīgākais.