FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Par sķirtiem vecākiem

mazais47 02.04.14. 22:09

Sveikas, mani bikīt moka viens jautājums, nezinu īsti, ko iesākt.
Manā gimene ir sanācis tā, ka mani vecāki ir šķīrušies un lai kas bijis, man ir labas attiecības gan ar mammu, gan ar tēti un abus gribu ielūgt uz kāzām, Manai mammai ir tagad otra pusīte, tētim nav, bet viņi savā starpā nekomunicē.
Turpretī līgavaiņa vecāki ir arvien kopā. Nevaru iedomāties kā lai visus sēdina pie galdiem lai nav stulba situācija. Pie jaunlaulāto galda jau parasti vecāki sēž, vai ne?
Help!

7 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
B
Buciic 02.04.14. 22:41

Mūsu kāzās pie jaunlaulāto galda sēdējām tikai mēs un vedēji. Vienkārši tā izlēmām, lai vecākiem neliktu stresot, ar būšanu uzmanības centrā, un vīra vecāki arī ir šķīrušies, kaut gan attiecības ir ok. Mums kāzās bija atsevišķi galdi pa 10 cilvēkiem un viens bija "vecāku" galds, kur sēdēja vecāki, vecvecāki un krustvecāki.
Jautājums Tev: kā Tu domā galdu izkārtojumu? U veida vai arī atsevišķi galdi?

Caurvēja_Līgava 02.04.14. 22:41 | Kāzu datums: 14.06.2014

Mēs pie jaulaulāto galda sēdēsim vieni paši. Citi pie šā galda sedina vēl vēdējus, citi vēl vecākus, atkarībā no savām vēlmēm vai no tā, cik garš ir galds :) Mūsdienās tas nav nekāds standarts, ka jāsēdina vecāki pie jaunlaulāto galda.
Grūti kaut ko ieteikt, jo nezinu, kā Tev galdi būs salikti, bet es šajā gadījumā pie jaulaulāto galda sēdinātu vēdējus, bet vecākiem - kādas citas goda vietas.
Starp citu, daži vecākus sēdina pie jaunlaulāto galda samiksējot, t.i. līgavaiņa mamma ar līgavas tēvu no vienas puses, un pārējie no otrās puses, pie līgavas mammas no otras puses var sēdināt viņas jaunu otro pusīti. Tad visi būs itkā pie viena galda, bet nesaskarsies viens ar otru.

C
Crexcrex 02.04.14. 22:46 | Kāzu datums: 10.05.2014

Atkarībā no galdu lieluma un izvietojuma var izdomāt visādus variantus - sāciet ar to, ka pie galvenā galda centrālajā vietā ir jaunais pāris un vedēji, un tad var censties izvietot vecākus tā, lai šķirtie vecāki nebūtu viens otram blakus.
Kam vēl pievērs uzmanību - lai visādi vakara vadītāji un atrakciju veidotāji, ja tādi paredzēti scenārijā (piemēram, ja ir kāda pietura ar viesiem) arī ir informēti par šo faktu. Esmu redzējusi kāzās diezgan neveiklas situācijas, kad, teiksim, kādā muzejā liek vecākiem sabučoties vai apskauties, bet vecāki ir katrs ar savu ģimeni. Ja attiecības abiem labas vai neitrālas, tad neko, bet ja attiecības vēsas, tad pati vari iedomāties, kā visi klātesošie var justies.

mazais47 02.04.14. 23:08

Jā tas gan , Crexcrex, būs jainformē tie, kas nezina kas un kā.
Mums būs apaļie galdi, jaunlaulātajiem laikam taisnstrūra. Vēl jaizdomā kartīgi, vedēji nebūs gan mums. :)

Spicausis 02.04.14. 23:40 | Kāzu datums: 09.07.2014

Gan mani, gan liigavainja vecaaki ir shkjiirushies, mans teevs ir miris. Mees seedeesim pie galda divataa un abi vecaaku paari, liigavainja teevs (ja atbrauks) ar liigavaiņja braali un abi vedeejteevi ar savaam daamaam seedees katrs pie sava apaljaa galda. Taa, lai nav viens VIP personu galds, bet ir vairaaki. Kaa buutu, ja pie galvenaa galda seedeetu tikai juus un liecinieki un liigavainja vecaaki pie viena aplajaa galda, mamma ar savu partneri pie otra un teetis ar, ja tev ir, braalji vai maasas, pie treshaa? Vai arii seedeet smuki striipaa pie viena galda un paljauties uz to, ka vecaaki tak pieaugushi cilveeki un kaazas ir kaazas, nebojaas tak pasaakumu tikai deelj taa, ka vinju lauliiba, kas sen jau beigusies, nebija tik veiksmiiga.;)

chloe 10.04.14. 13:01 | Kāzu datums: 12.07.2014

Mana līgavaiņa vecāki arī ir šķīrušies, bet, lai gan viņu starpā nav tās labākās attiecības, spēj uzvesties civilizēti un sava dēla kāzās sēdēt pie viena galda. Trakāk būtu, ja viņiem būtu līdzi otrās pusītes, bet viņi nebūs, jo līgavaiņa mammas draugam ir bail no lidošanas, bet tēva sievai ir ļoti sliktas attiecības ar manu draugu, viņa pat nesveicinās ar viņu ("aukstais karš", kas ilgst jau vairākus gadus), tāpēc viņa pat nebija ielūgto sarakstā...

minka5g 20.11.16. 22:28 | Kāzu datums: 19.08.2017

Man līgavaiņa vecāki arī ir šķīrušies, kontakts viņiem ir labs, bet tomēr baida tas, ka alkohola daudzums asinīs var ierunāties, jo līgavaiņa tēvs joprojām uzskata to par lielāko kļūdu dzīvē  - šķirties.
Līgavaiņa mammai ir otra pusīte, bet līgavaiņa tētim šobrīd attiecību statuss - it's complicated.
Aicināti tiks visi, ar savām otrajām pusēm, tagad tika domāju kā sasēdināt un vai nesanāks pēc tam nožēlot to visu. :(