FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Vārds KĀZAS - cena x 10

L
Lee82 14.06.14. 00:37

Neesmu no tiem, kas taupa katru EUR un cenšas visur nokaulēt, bet....

....bet tas ar ko saskaros plānojot mūsu skaisto dienu, pārsteidz mani ļoti!

Padalīšos:

1. Meklējām vietu Vidzemes pusē, kur pāris stundas ar viesiem pabūt kopā, uzsaukt pirmo tostu, nobaudīt kāzu torti un pafotogrāfēties.
Apskatot vairākus piedāvājumus ( mājas lapas) par pieņemamiem atzinām vairākus, kuriem arī zvanījām - cenas mājas lapās norādītas arī stundu īrei (apm 20-50eur/h) tikko kā pieminēju vārdu kāzas, tā summa izauga līdz 200-500 eur/h - jautājums par ko, uz šo jautājumu loģisku pamatojumu man tā arī neviens nesniedza - secinājums, ja jau kāzas, gribēsi, maksāsi jebkuru summu :(

2. Zvanu toršu cepējiem - mājas lapā atrodu ļoti pievilcīgu torti ar ziedu dekoriem (bez, cukura masas, jaunlaulāto figūriņām un gulbīšiem) cena mājas lapā 8eur/kg - ok, zvanu, apstiprina, ka jā šai tortei cena 8eur/kg - uz jautājumu, kādam pasākuma man šī torte nepieciešama - kāzas - tad cena ir 12 eur/kg - saprotami, ka uz manu jautājumu, vai uz kāzām jūs maināt tortes sastāvu, kas būtu pamatojums cenas celšanai - atbilde - bet nu kā, mums kāzu tortes maksā sākot no 12eur/kg

3. Zvanu uz frizētavu (jau iemācījusies nelietot vārdu kāzas) - redzu katalogā ļoti skaistu un man pieņemamu vakara frizūru - cena 25 eur - frizētavā apstiprina, jā šī frizūra, pusgariem matiem būs 25 eur. Kad jau gandrīz esmu pieteikusies, pavaicāju, cik izmaksās, šai frizūrai pievienot plīvuru?!? - cena dubultojas - tātad saprotu, ka plīvura pielikšana maksā 25eur - secinājums - vēlos strādāt par plīvuru pielicēju :)

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
Kaķuzaķis 14.06.14. 18:41

Tieši tāpēc es izvairos no kāzu saloniem un piedāvājumiem :) Meklēju pie parastiem ļaudīm skaistas lietas, kas derētu arī kāzām.

Tik tiešām, kaut vai tas pats kāzu uzvalks ir daudz dārgāks par parastu glaunu uzvalku, un kāzu matu rotas ir daudz dārgākas par parastiem un tikpat skaistiem aksesuāriem. Netaisnība :)

zabava_ 15.06.14. 08:23

Man gan nav nācies tā īsti saskarties. Ēdinātājiem viena dena uz visiem banketiem, atpūtas kompleksam arī. Mums ceremonija Rundāles pilī, tur viesiem 50% atlaide ieejas maksai. Tā kā to maksājam mēs, baigi forši. Torti es uzreiz pasūtīju kā kāzu torti, bet pie tās meitenes mastikas tortes visas 15 eur/kg. Uzvalku domājam vai nu īrēt vai nu pirkt, bet noteikti ne kāzu salonos. Ak jā, kāzu salinā Jūlija kur pirku savu kleitu, gredzenu spilventiņš maksā 25 eiro. Nepirku, jo uzskatu ka jebkura sieviete, kurai rokas aug no pareizās vietas, var to uzšūt, kaut vai kopā ar mammu. Bet nu jebkurā gadījumā, tas viss ir stipri jāčeko, jo cik dzirdēts, ka jaunais pāris reāli apčakarēts naudas ziņā, jo kāzas, neies jau strīdēties un kauties)))

chloe 15.06.14. 11:08 | Kāzu datums: 12.07.2014

Mēs atkal saskārāmies ar šmaukšanu citādā nozīmē. Kad vēl tikai sākām plānot kāzas un meklējām vietu, kur rīkot svinības, mana mamma interesējās par cenām dažādos viesu namos un muižās (mums uz to laiku nebija interneta mājās, tāpēc paši nevarējām normāli meklēt). Tad nu viena muiža (publiski gan nesaukšu kura) viņai atsūtīja izmaksu cenu latos, kur rakstīts "Kāzu izmaksas 2014. gadam". Bijām jau gandrīz nolēmuši, ka ņemsim to, jo patika gan vieta, gan kvalitāte, gan cena. BET... tad mans līgavainis, kurš pēc tautības ir francūzis, viņiem aizsūtīja e-pastu angliski ar lūgumu atsūtīt izmaksas eiro. Pēkšņi cenas burtiski dubultojās pilnīgi visās tāmēs (ēdināšanā, istabu īrē utt.)!!! Uz manas mammas jautājumu, kāpēc tādas cenu atšķirības, muiža attaisnojās, ka cenas tiek dotas tikai pēc abpusējas abu pušu vienošanās utt. blā blā blā.....

Pilnīgi šķērmi sametās no šādas attieksmes (redz, ja ārzemnieks, tad nu tik varēs kāst!!), ka mēs uzreiz atteicāmies no šīs muižas. Jāsaka, ka arī šāda attieksme nerada labu iespaidu par Latvijas tūrisma biznesu.

m
minka07 16.06.14. 13:52 | Kāzu datums: 08.08.2014

Man ar kautkas lidzigs,atliek tik pieminet vardu kazas vai kazam ta cena paaugstinas,tapec tagat censos visu vienkarsot,ta lai der ari svetkiem un galvenais neizmantot vardu kazam.Daudz ko daru pate.

Spicausis 18.06.14. 23:16 | Kāzu datums: 09.07.2014

Man atkal tieshi otraadi, peec manas pieredzes cilveeki ir ljoti iepriecinaati un veelas paliidzeet. No otras puses, tas ir iipashi izteikti tajaas vietaas, kas nav A4 kaazu programmu vietas ar klasiskajaam izdariibaam.

Taa kaa ar sho probleemu "kaazas = lielaaka cena" saskaras daudzi un visur, tad par to ir diskusijas ne tikai sheit, bet arii vairaakos man miiljos aarzemju portaalos. Un tur atbilde no pashiem pakalpojumu sniedzeejiem ir, ka tas taapeec, ka vinjiem uz shiem pasuutiijumiem aiziet krietni daudz vairaak nervu. Respektiivi, videejaa, statistiskaa liigava ir krietni vien nervozaaka, rupjaaka, prasiigaaka, kapriizaaka un tamliidziigi nepatiikamaaka par videejo, statistisko dzimshanas dienas gaviljnieci, absolventi utt. Tas nenoziimee, ka visas taadas ir, bet ja tu esi frizieris vai kuuku cepeejs, tad, ja no 10 liigavaam 2 tev pagadaas galiigi necieshamas, tad tu pilniigi iespeejams apsver iespeeju paaugstinaat cenu...

Par chloe komentaaru - shitas galiigi, galiigi nav smuki, bet iespeejams, ka vinju ieksheejaa logjika bija, ka vajag piemaksu par to, ka buus jaarunaa angliski un jaatkaapjas no ieprieksh pienjemtajaam A4 normaam ;) Muusu grupa, kura par pasaakumu prasa no 350-450Ls, mums prasiija max cenu tieshi tapeec - ka buus jaarunaa angliski un ir nestandarta luugumi. Un es vinjus pilniibaa saprotu.

Bet runaajot par cenu lietaam, kas man nepatiik manaa kaazu plaanoshanaa - mums ir vairaaki pakalpojumu sniedzeeji (eedinaashana, kuukas, florists), kas joprojaam nav nosaukushi cenu. Taas ir labas, forshas vietas, kuru aptuveno cenu liimeni un kvalitaati mees zinaam un mums viss patiik, bet taami gan man gribeetos. Un nu jau ir tik tuvu kaazaam, ka nu jau vairs neko - maksaasim cik prasiis... :/

i
ingreta 19.06.14. 08:59 | Kāzu datums: 20.02.2016

Par to ka cenas paceļ dažī pakalpojumu sledzeji ir tikai saprotaams.Protams ne jau deesīs ,bet tomer.Es ilgus gadus vadīju kāzas un esmu satikusi daudz un dazadas īgavas un tiesam tik niķīgas cik ir dazas līgavas gribas nosaukt summu lai mani atbrīvo no viņas.Tad kad stradaju parasti jau centos norīt to krupi un izpildīju visu pec labakas sirdsapziņas.
Nu pasakiet ka lai vedejmāte nesajūk prata?Man paslaik ir līgava(radiniece)kura uz savam kazam augusta grib.Tie ir viņas teksti.Lai zied abeles,un ceriņi jau laikam vairs neziedes?Gribu bildes rapsī.A magones vel ziedes,būtu labi tur bildes un vel tie lielie burti rokas.Un gribu somiņu ,lietussargu,vēdekli ,cimdus.Gribu deju ar teti ,gribu pirmo valsi ne ta ka citiem ,gibu nodziedat vīram pirmo dziesmu pie galdiem ,tikai es nemaku dziedat...........Un sādi gribu ir vel simtiem un tūkstosiem.Bet taja pasa laika ,kādeļ fotogrāfe tik dārga,kādeļ filmetajs tik ņem ,a ziedus letak nevaram (tāpat jau ziedi maksa tik 85 eur).Gribu džipu ,bet tu atrodi lai ir leti ......uttt.Nu pasakiet ,ka lai organizators nesajūk prata?Ja man būtu svesa šāda līgava es atteiktos no kāzu organizesanas un vadīšanas.Jo principā visu kas r atrodams socialajos tīklos ,visu viņai vajaga.
Spicausi ,bet meģini piemēram floristiem nosaukt summu kuru esi gatava maksat par ziediem un lai viņi saja cenā ietilpst.Es ta diezgan bieži esmu darijusi.Tapat viena daļa edinātaji ir pretīmnākošī un es nosaucu ka uz vienu cilveku varu atļauties 20 eur.un tad meklejam kopsauceju.Sastādam edienkarti.Ta jau nezinot cik tas izmaksas var sanakt nepatīkams pārsteigums.

dimdimdii 22.01.15. 10:12

Es lielākoties piekrītu rakstītajam vadoties pēc tā, ko esmu pati piedzīvojusi, plānojot vienkāršu, klusu sarakstīšanos, nevis grandiozas kāzas, un tāpat- man cenšas reāli noplēst par katru nieku.
Mans piemērs būs fotogrāfs ar kuru man jau bija izveidojusies sadarbība ģimenes fotosesijai. Princips tāds pats- vieta, laiks, cilvēku skaits, bilžu skaits , +/- datumi arī tie paši, taču, kad sakontaktēju un minēju, ka būšu kāzu kleitā, cena vairāk kā dubultojās! Uz manu jautājumu- kādēļ tā? Īsti nemācēja atbildēt, sāka minstināties, taču teica, ka kāzās ir PIEŅEMTS tā. Es gan nedaudz iesmaidīju, jo teicu, ka man no klasiskās kāzu izpratnes būs tikai līgavas pušķis un gredzens pirkstā....

A
Aurēlija 22.01.15. 13:23 | Kāzu datums: 20.06.2015

Pilnīgi piekrītu, tā tas ir, es savā naivumā, plānojot kāzu izmaksas, pamatīgi aplauzos, jo veicot cenu aptauju, lai saprastu, vai iekļausimies mūsu budžetā, ir pilnīgi skaidrs, ka pieticīgās summās iekļauties arī ar nelielu viesu skaitu nav iespējams. Pilnīgi visi (bez izņēmuma) uzskrūvē cenu, ja tās ir kāzas. Tikai vienā gadījumā piekrita atlaidei..

Spicausis 22.01.15. 20:18 | Kāzu datums: 09.07.2014

Vēlreiz varu teikt, ka mūsu gadījumā gan tā nebija: viesu nams iedeva labu atlaidi, jo tā bija trešdiena, viesnīcā, kur gulējām nakti pirms kāzām un kur es pucējos, maksājām parasto cenu par nakti un kad pieteicu, ka esmu līgava, tad atbildēja, ka lai tik plosoties un izbaudot uz nebēdu. Viesnīcā savām vajadzībām izmantojām gan vestibilu, gan terasi, gan pagalmu. Liepājas muzejs, kurš apmeklētājiem ir bez maksas, bet kam ir sava "Kāzu programma", kuru mēs gan negribējām, tā vietā, lai mums kaut ko uzspiestu, notaksēja vien 6 eiro par fotografēšanu (tā viņi dara visiem, kas jelkādu iemslu dēļ muzejā fotografē) un mēs muzejā bijām stundu, tajā skaitā dodot viens otram privātus laulību solījumus netraucētā, romantiskā un intīmā ceremonijā vienā no muzeja zālēm. Ēdinātāji mums uztaisīja visu, ko prasījām, par to arī maksājām. Tortēm un našķiem cenas bija tādas kā vienmēr. Valmiermuižas alus mums neuzrēķināja kavējuma naudiņas par vēlāk atvestām mucām un vēl iedāvināja smukas alus glāzes. Kafejnīcā, kur tusējāmies pēc laulību ceremonijas maksājām savu rēķinu un neko papildus mums neviens neprasīja. Nu tā apmēram... Ā, un kleitu, kurpes utt. pirku netā, ne gluži kāzu lapās, tapēc maksāja kā maksā. Kleitu vajadzēja bišķi iešūt un izgludināt, šuvēja atteicās ņemt vairāk par 10€ :)