FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Kā pieteikšanās 6 mēnešus iepriekš "izpaužas dzīvē"?

d
džefa 08.01.15. 14:00

Labdien! Varbūt kādai/m ir pieredze sekojošā jautājumā. Vēlamies salaulāties, piem., 31.julijā. Iesniegums laulību reģistrācijai jāiesniedz ½ gadu iepriekš (ātrākais). Vai nevaru kaut ka nebūt "rezervēt" savu dienu jau šodien? Esmu zvanījusi uz divām dzimtsarakstu nodaļām, saprotami, ka pa telefonu abas kā viena atreferē „likuma burtu”. Vai kāda nav saskārusies ar līdzīgu situāciju? Esmu dzirdējusi gadījumus, kad „ieraksta ar zīmulīti” jau 10 mēnešus iepriekš... Vai ari, par cik 31.janvāris iekrīt sestdienā, pirmdien, t.i. 2.februārī ceļos 5:00 no rīta un braucu stāvēt rindā, lai ir garantija? Jau iepriekš atvainojos par muļķīgo jautājumu. Vēlos šo datumu tāpēc, ka viss cits pārējais jau ir sarunāts.

4 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Ilona_:) 08.01.15. 14:54 | Kāzu datums: 12.09.2015

Nu tas tiešām ir atkarīgs no dzimtsarakstu nodaļas, cik tur strādā saprotoši darbinieki un kāds garastāvoklis tajā dienā ir tajam darbiniekam, kas tev atbild! :D Jo es arī lasīju pirms tam, ka pārsvarā visur viņi tik atbild vienu, ka ne ātrāk par 6 mēnešiem pirms jāierodas, bet par laimi mums izdevās sarunāt, ka viņa (tā darbiniece, kas mums atbildēja) ar zīmulīti atzīmēs to datumu, mums pat vajadzēja izdomāt laiku cikos vēlamies, jo mēs noteikti nebūsim vienīgie, kas tajā dienā precēsies pie viņiem! Tik jācer, ka viņa visu būs sapratusi pareizi! :)

Jo arī mums vajadzēja jau datumu zināt laicīgi, lai varētu rezervēt gan viesu namu, gan ceremonijas vietu (jo mēs vēlamies izbraukuma ceremoniju)! varbūt tu vari uzrakstīt viņiem e-pastu vēlreiz un paskaidrot situāciju cik jums ir svarīgi rezervēt to datumu, ka viss jau ir sarunāts! Jābūt taču saprotošiem cilvēkiem! Gan jums viss izdosies! ;)

r
rutuxs 08.01.15. 15:10 | Kāzu datums: 20.02.1993

Likums ir likums un ir saprotams, ka darbinieki nevēlas nepatikšanas. Tagad ar zīmuli atzīmē, bet kad pienāks 2. februāris, tad pirmajam pārim, kuri ir atnākuši, jau viss ir aizņemts. Kaut kādu atzīmēšanu pirms laika var pieļaut tās dzimtsarakstu nodaļas, kuras atrodas ārpus pilsētām, Pāru nav daudz un nekādu pārpratumu nevar sanākt.

Tautu-meita 08.01.15. 15:55 | Kāzu datums: 15.07.2015

Nav problēmu, ja ir pazīšanās.
Piemēram, mans tēvs ļoti labi pazīst mūsu cermonījas vadītāju, pie kuras arī pieteicāmies.
Vēl kāds pluss - viņa sava svinību runā pieliks ko personīgu, kā arī salaulās jebkurā vietā un jebkurā laikā.
Dēļ tā, ka dzīvojam ārzemēs, šis ir ļoti labs variants.

M
Mazinjaa_Liigavinja 09.01.15. 00:44 | Kāzu datums: 28.02.2015

reāli nezinu ko pat darīt. man tā problēma atkrīt, jo pieteicām kāzas decembrī un precēsimies jau februārī. Nu ja nu kas- dzimtsarakstu nodaļās taču nav tikai 1 kāzas dienā. Domāju, ka neviens ātrāk par tevi tāpat nepieteiks. :) parasti galvenais sarunāt pārējo laicīgi- fotogrāfu, svinību vietu utt.