FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Sirds izkratīšanas kambarīt's

Kāzu plānošana; vīrieša iniciatīva

s
seisy 16.01.15. 11:24 | Kāzu datums: 05.09.2015

Sveikas, dāmas!
Kāzu plānošana ir diezgan laikietilpīgs process, kurim piesātinātāks, kurim mierīgāks.. un neatņama sastāvdaļa ir abu topošo laulāto iesaistīšanās visā procesā, bet kā ir ar jūsu vīriešiem, vai viņi aktīvi iesaistās visā plānošanā, vai ļauj jums "brīvu vaļu", vien savu dalību procesā apliecina ar kādas idejas (ko sieviete ir ģenerējusi, atradusi utt.) apstiprināšanu vai noriadīšanu; vai tieši pretēji, vīrietis visā iesaistās, plāno, meklē... ? Kā ir sadalīti jūsu pienākumi, kurš ko darīs utt.?

12 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
S
Signy 16.01.15. 14:25 | Kāzu datums: 05.09.2015

Ooo.. mums viens kāzu datums. Apsveicu :)

Mūsmājās ir tā, ka es pārsvarā visu daru, līgavainis daudz strādā un sagādā līdzekļus priekš kāzām. Visu ko es atrodu, izdomāju vispirms, protams, izrunāju ar līgavaini. Viņš pacietīgi visu uzklausa un tad izsaka savu viedokli, pārsvarā vienmēr sakrīt. Viņš noteikti nebūs tas, kas sēdēt internetā un meklēs visādas idejas. Viņam nemaz nav tam laika, toties man ir un tāpēc tas viss ir uz maniem pleciem. Es gādāju par to, lai viss būtu skaisti, viņš par to, lai varētu samaksāt par visu.

A
Aurēlija 16.01.15. 14:47 | Kāzu datums: 20.06.2015

Mums visu daru es, gribētos jau, lai vairāk līgavainis iesaistās, bet no otras puses, ja cilvēkam neinteresē visas tās organizēšanas un meklēšanas lietas, neko nepadarīs viņam. Protams, visu cenšos saskaņot, bet viņam pa lielam vienalga kas un kā, galvenais, lai skaisti un es būtu apmierināta :) Uz visām tikšanās gan ejam kopā (fotogrāfu, mūziķi, svinību vietas izvēle) un vienmēr paprasu, kā viņam šķiet. Es ar mūsu liecinieci/vedējmāti konsultējos un iegūstu atgriezenisko saiti pat vairāk, ja godīgi. Bet laikam "vidējais statistiskais" vīrietis tāds ir, ka viņu šīs lietas mazāk interesē, bet droši vien ir arī izņēmumi.

s
seisy 16.01.15. 15:06 | Kāzu datums: 05.09.2015

Signy, jā, mēs vienā datumā kļūsim par sievām!!! :) nevaru sagaidīt..
tā arī izskatās, ka ne tikai mans vīrietis neiedziļinās visās detaļās.. citādāk biju "uzmetusi lūpu", domādama, ka gan jau visām citām līgavām vīrieši aktīvāk iesaistās utt., laikam tiešām "vid. statistiskais" vīrietis uz to "neiecepjās" :D vīrietim galvenais ir notikums, fakts, ka kāzu diena, bet sievietei-lai būtu arī padomāts par vismazāko niansīti! :)

a
adforte 16.01.15. 17:01 | Kāzu datums: 20.06.2015

konsultējos, protams, par visu, bet iesaistās minimāli. uz tikšanām ar pakalpojumu sniedzējiem ejam kopā utml. vīrieši vnk nesaprot šito iedziļināšanos sīkumos :D un, godīgi sakot, manējais nesaprot arī , kāpēc video prasa 600 un foto 500 par darbu :( smagi man iet:) ir jau drusku tās kāzu cenas uzpūstas daudz kam!

r
rutuxs 16.01.15. 17:05 | Kāzu datums: 20.02.1993

Vīrietim vienmēr liksies, ka laika vēl daudz. Kāzas taču būs tikai septembrī. Tagad ir janvāris. Nu ko tik ātri šūmēties? Un vēl kas, lai kā sieviete konsultēsies ar vīrieti, vienalga tiks izdarīts kā viņa saka. Nu tad par ko uztraukties?

E
Ehz_forshaa 16.01.15. 18:58

Manējais arī iesaistās minimāli. Sākotnēji gan esam izrunājuši, ko un kā vēlamies vai nevēlamies un tad nu es meklēju. Ļauj man izvēlēties dažādus variantus un tad kopīgi nolemjam gala variantu. Gredzenus gan kopā domājām, mērījām un meklējām, jo tas mums abiem ir svarīgi, lai ir skaisti, piestāv, ir ērti utt. Par visiem sīkumiem gan izsakās maz un reti. Tik pasaka, patīk vai nepatīk. Šajās lietās atkal mana vedējmāte daudz palīdz.

e
eviii 17.01.15. 00:24 | Kāzu datums: 25.07.2015

manējais man ļoti palīdz - organizē un koordinē visas mūsu tikšanās un jautājumus ar pakalpojumu sniedzējiem, taisa mājas lapu ar informāciju viesiem.
es, protams, esmu vairāk ideju ģenerātors, bet arī viņam ir ierosinājumi. Apspriežamies un nolemjam kopīgi.

c
chocco 30.01.15. 21:10 | Kāzu datums: 25.07.2014

Mans vīrs ļoti iesaisījās kāzu organizēšanā, mums katram pat bija savi pienākumi:
*vīram uzticēju izvēlēties fotogrāfu un video operatoru,kāzu auto, jo zinu ka viņš no tā saprot daudz vairāk kā es;
*svinības vietas,muzikanta sarunāšana bija manā pārziņā, jo kāzas svinējām manā dzimtajā pusē;
*ēdinātājus izvēlējāmies kopā un arī satikšanās notika kopā;
*ielūgumu taisīšana un telpas izdekorēšana bija manā pārziņā, jo man tas padodas;
*alkoholu un dažādus niekus (salvetes, sveces utt.) braukājām pa bāzēm veikaliem abi divi;
*gredzenus protams izvēlējāmies kopā, utt.
Nu tas sīkumos.. Protams mums meitenēm darbs jāiegulda nedaudz vairāk, jo mums svarīga katra nianse, vīriešiem tas nav tik svarīgi (kā saka sieviete uz sienas mušu redz, vīrietis nē)..
Manuprāt, vajadzētu vīrietim palīdzēt mums organizēšānā, varbūt ne dekorēšanā un kleitas meklēšanā bet daudz citi darbiņi kas vīrietim padodas labāk :)

Vitta 10.02.15. 21:48 | Kāzu datums: 02.07.2011

Mans vīrietis iesaistījās minimāli - sak, visu varot ātri vien izdomāt - diemžēl tieši tās epizodes, kuras nebiju līdz galam pati izdomājusi, bija "jāpievelk aiz matiem" pašā kāzu dienā...:(

dimdimdii 20.02.15. 13:19

Mums ir tā, ka manam topošajam vīram īsti nav daudz brīva laika, kad iesaistīties, līdz ar galvenokārt visu esmu izdarījusi/sarunājusi/nopirkusi es, vēlāk viņam to visu atrādot, taču man pats svarīgākais ir viņa atbalsts un interese, cik tā darīšana.Es jūtu, ka viņam interesē, viņam ir savs viedoklis un ar to man pilnībā pietiek. Protams, ir lietas, ko mēs daram kopā- šobrīd domājam par kāzu ceļojumu, par gredzeniem, par fotosesiju utml.
Kāzas tomēr ir un mūžīgi mūžos paliks galvenokārt svētki Sievietēm, tādēļ ir pavisam normāli, ka sieviete spēlē pirmo vijoli. Nezinu, vai kāda baigi gribētu, ja vīrietis sāktu 80% visu organizēt un kārtot. :D

Tautu-meita 20.02.15. 21:26 | Kāzu datums: 15.07.2015

Ļoti maz iesaistās, kā redzu - tas laikam normāli. :D
Gribētos, lai būtu lielāks prieks un aktivitāte, bet vismaz nav tā, ka viņš negrib precēties.

A
Audrey 22.02.15. 21:21 | Kāzu datums: 31.07.2015

Galvenā plānotāja un lietu licēja kopā esmu es, jo vnk... ja galvenais būtu draugs, tad mums vēl tagad nekā nebūtu(jo viņam liekas, ka vēl taču ir laiks līdz jūlijam). Turklāt, man ir lielāka mānija uz perfekciju sīkumos - viņš mazāk iespringtu uz sīkumiem, bet man ir svarīgi, lai katra nianse būtu perfekta.
Taču, neviens lēmums un neviena ideja nav tikai manis vienpusēji pieņemta. Viss, ko es izdomāju, tiek izrunāts un kāzām apstiprinātas lietas, kas apmierina abus un patīk abiem. Galveno vīziju arī abi kopā izdomājām.
Un draugam ir arī mazs sarakstiņš ar lietām, kuras viņam ir jānokārto. Piemēram, mēs izdomājām muzikantus kopīgi, bet viņš ir tas, kuram viņi jāsarunā, par visu jāvienojas utt.