Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Dāvanas viesiesm un vecākiem
sveikas līgavas, ko Jūs domājat par dāvanām viesiesm un vecākiem? Lasu citus forumus un rodas jautājums, kāpēc jaunajam pārim savās kāzās ir jādomā par dāvanām citiem?? Nu nav jau tā ka mN būtu žēl vai galīgi nepietiktu līdzekļu, bet tā pate doma man nav skaidra. Ok, ir visādas situācijas, ka vecāki “uzsauc” kāzas vai vēl kādi citi apstākļi, bet standarta situācijā mani mulsina tā pārmērīgā cildināšana, jā protams esmu pateicīga savai ģimenei par visu, bet ne jau tikai kāzu dienā vai īpašās situācijs, bet par dzīvi kā tādu un katru dienu. Kā arī, viesiem, tās mazās lietiņas un saucamās atmiņas no kāzām, manuprāt, visiem neko daudz nenozīmē( es visas tās lietas diemžēl izmetu ārā) bet jaunajam pārim tas izmaksā diez gan. Hmmm, nu vismaz es tā domāju. Kā Jūs?
Ja liekas, ka dāvanas viesiem nevajag, nepērciet. Kāzas jau ir tikai ceremonija, kuras norisi katrs pats var izdomāt. Man pašam patīk saņemt dāvanas, bet, ja nav, nav obligāti. Parasti jau tie ir putekļu krājēji, ko pēc laika izmet ārā. Ja dāvināt, tad kaut ko praktisku, reāli izmantojamu.
Ari man liekas nedaudz divaina si vecaku un kazu viesu apdavinasana jauna para diena. Vecakiem pateikties man liekas kaut ka logiskak izlaidumos, utml, jo kazas ka neka svin divi pieaugusi, neatkarigi cilveki. Viena lieta, ja davaninas ir loti pardomatas un parim nozimigas, bet esmu pret davaninam viesiem tapec-ka-ta-vajag del. Jaunie pari siem nieciniem medz teret daudz naudas, speku un lidzeklu, un tad sap sirds redzot, ka dargas sokolades, pasu rupetas tejas, medus burcinas, utml. paliek aizmirstas un neviena negribetas. Turklat kazas jau galdi parasti luzt no parpilnibas, kam gan tad gribas sis tradicionalas drazejas, sokolades, utml? Un ja viesi tas neapedis uz vietas, visticamak velak aizmirsis. Ta ka domaju, ka te patiesiba jaunie pari var ietaupit naudu, jo jus jau ta daviniet viesiem lielu, pozitivu piedzivojumu. Savas kazas izvairijos no davanam, bet mums bija fotobuda, kur viesi vareja iet bildeties cik vien tik, un nekavejoties sanemt foto izdrukas ka pieminu no kazam. Vel forsa liekas ideja par seklu davinasanu, bet tas drosi vien tapec, ka man patik darzi un pukes.
SaivaEinars
Jums ir neliels viesu skaits, vai kāpēc atsakaties no galda kartēm?
Bet idejas par personalizētām pudelēm arī ir ļoti labas, mums pašiem kāzās visiem dzērieniem bija etiķetes un tukšās pudeles viesi paņema līdzi par piemiņu :) Amatu pildītājiem arī dāvinājām šampi ar mūsu etiķeti.
Mēs tieši par šito pašu tēmu runājām- galda kartes nebūs un tad varbūt uzliksim uz šķīvīša kādu šokolādīti un viss. Vecākiem dāvanu vēl neesam izdomājuši, bet iepatikās ka mammām uzdāvina tikai puķes, un pēc kāzām bildi rāmītī. Tētiem varbūt vēl pudeli ar personalizētu etiķeti ...
Sveikas,meitenes!
Mēs savās kāzās viesiem dāvināsim šampanieša pudeli ar personalizētu etiķeti.Kā mazu "paldies",ka ieradušies.Uz katru pāri pudeli.Kā arī katram viesim uz galda būs maza šokolādīte ar uzrakstu -Paldies,ka esi šodien ar mums un aizmugurē mūsu vārdi un kāzu datums.
Ideja ir tāda-vadītāja kādā brīdī pateiks,ka jaunais pāris vēlas ko teikt.Tad mēs ar vīru iziesim priekšā un sauksim priekšā pie sevis pa vienam pārim un pateiksim dažus vārdus par šo pāri,kā esam iepazinušies,vai kādu kopīgu jauku atgadījumu...pateiksim paldies,ka ir kopā ar mums šodien un uzdāvināsim šampanieti.Es šo ideju aizguvu no vienām kāzām,kurās biju,kā viesis.Man šis žests likās ļoti jauks un,kā viesis jutos ļoti īpašs un gaidīts :)
Cik līgaviņu tik viedokļu,bet visi ir labi :)
Lai visām viss izdodas :)
Mani arī šī tēma interesē! Piekrītu Si Si! Man arī liekas, ka dāvanāt citiem ir kautkā tā dīvaini. Var jau pasniegt tikai vecākiem kā pateicību, bet tad jau arī citiem, kas palīdzējuši prasītos. Tad atkal muļķīgi, ka citiem ir, citiem nav. Mums pie galda kartēm būs karameles ar mūsu iniciāļiem un skudriņām kā dāvaniņas. Man šķiet, ka ar to pietiek. Bet es arī citu kāzās esmu redzējusi, ka jaunais pāris citus pamatīgi apdāvina.
Es personīgi visas dāvaniņas glabāju vienā skaistā kāzu kastē. Esmu bijusi ļoti daudz kāzās, tādēļ kaste nav maziņa :) Var dāvināt kādu ēdamu lietiņu, tad to var notiesāt uz vietas. Bieži dāvanu izmanto arī kā galda karti - tādēļ ir arī praktisks pielietojums, bet to var izvēlēties katrs kā vēlas.
Par dāvanām vecākiem - mēs uzdāvinājām rāmīti ar bildi no kāzu dienas. Vecāki bija tie, kas pirmie saņēma kāzu dienas bildi - bija gan pārsteigti, gan priecīgi. Neko daudz tas neizmaksāja, bet sajūtas radīja fantastiskas. + ceremonijas laikā mammām pasniedzām ziedus.
mēs viesiem dāvinājām mazus sukulentus podiņos, kas kalpoja gan kā dekorācija mūsu kopējā kāzu tematikā, gan viesi tagad katrs audzē talāk :) aizbraucot ciemos, redzam, kā katram aug. tas ir ļoti mīļi. tie daži, kas vēlējās, savus augus atdeva citiem kāzu viesiem. neviens neatstāja viesu namā.