Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Interesantas idejas dāvanām vecākiem, brāļiem, māsām, krustmātēm u.c. radiniekiem!
Tuvojoties kāzu datumam, sākam domāt arī par dāvaniņām mūsu tuvajiem cilvēkiem. Gribas sagādāt kaut ko īpašu, interesantu - negirbas tās tradicionālās dāvanas, kas parasti tiek dāvinātas - apgleznoti trauki, adījumi u.tml.!!! Tādēļ ļoti gribētu dzirdēt jūsu pieredzi un idejas...
Mums viesiem bija lina iepirkuma maisini ar uzdrukatiem musu inicialiem un datumu.Noformejam katru smuka kastite un visi bija sajusma. Vedejiem davinajam atputu ar mums Diklos,masam rotas, omem un krustmatem pledus :)
Mēs atkal viesiem sadāvinājām mazus suvenīriņus holandiskā garā (tā kā apprecējos ar holandieti) - atslēgu piekariņus ar koka tupelītēm, kam virsū bija mūsu vārdi, un klāt kartiņa ar pateicības vārdiem.
Mēs bijām izlēmuši tā, ka maniem vecēkiem pie izpirkšanas vīriņš uzdāvina - mammai ziedus, tētim pudeli un smuki iesaiņotu dāvanu karti akvaparkā, jo viņiem ļoti patīk ūdensprieki!:) Vedējiem vakarā viesunamā pasniedzām dāvanu karti SPA Ezeri "Mīļais valentīns", Vip sauna, džakuzi, relaksējoša masāža, masāža pēdām, pīlings, augļi un šampanietis, brokastis un lux istabiņa (vakar vedēji bija izņemt šo dāvanu , vakarā zvanija un sūtija sms, ka esot sajūsmā par vietu, procedūrām -esot bijis tik fantastiski)... pārējiem viesiem (kāzas mums bija tikai ģimenes lokā) no rīta pie brokastīm pasniedzām podiņos rožu stādus ar kartiņām - ar domu, ka tie atgādinās par mums... visiem pārējiem, kas bija kopā ar mums tikai baznīcā un pilī pēc kāzām uzdāvinājām skaisti noformētus CD ar mūsu bildēm un filmu!
Pastāsti vairāk, kas tā par dāvanu, cik maksāja un kādas ir izvēles iespējas. :)
Mēs vecākiem dāvinājām kristāla vāzes ar gravējumiem "Mīļajiem vecākiem", jo gribējās kaut ko tādu paliekošu. Savukārt vedējiem arī vienu paliekošu dāvaniņu paplātīti ēdienreizēm gultā un vienu sirsnīgu un relaksējošu, kas viņus bija aizkustinājusi līdz asarām - daavanu Baltvilla ar nosaukumu "Paarsteigums". Taa ir fantastiska atpuuta paarim. ja ir veelme kaadu paarsteigt, tad shii daavana ir īstā. par daavanas saturu informēti ir tikai daavinaataaji, lai paarsteigums izdotos! Un tas mums tiešām izdevās. Turklāt dāvana bija ļoti tematiska, jo viss no vedēju puses, kas notika kāzās, mums, kaa jaunajam paarim, bija paarsteigums, tad attieciigi daavanaa viņiem arii bija paarsteigums. Viss izdevās fantastiski! ;)
mēs no linauduma sašūsim nelielus maisiņus, kur iekšā sabērsim kadu sarkano tēju, kaut ko līdzīgu Karkādei. Maisiņu aizsiesim ar sizāla gabaliņu un klāt kartiņa ar pateicības vārdiem. Pasniegt domājam pēc mičošanas, kad apdāvināsim vecākus, vecvecākus un vedējus. Doma apdāvināt arī pārējos viesus tieši tāpēc, ka pašai patika citās kāzās saņemt pateicības dāvaniņu par ierašanos. Pasniegsim ar ap pateicības vārdiem, ka visi viesi ieradušies, ka visi, kas tur ir, ir mums mīļi un tuvi un ceram, ka dāvaniņa vakaros sildīs viņu sirdis un liks atcerēties par mums. Maisiņus mums sašūs mammas paziņa. Būtība izmaksas par šūšanu būs daži Ls. Būtu man šujmašīna pati sašūtu kopā tās 3 vīles un nošūtu augšmalu. Kopā ar materiālu un pašu tēju rēķinam, ka izmaksas uz vienu cilvēku būs aptuveni 0,50 santīmi. Aaa un mazajiem, kuri mums kāzās būs 8 gab. mēs šajos maisiņos saliksim biku saldumiņus, jo saldumi viņiem labāk paliks atmiņā nekā tēja :)
Mēs saviem vecākiem dāvinājām katrai ģimenītei pa dekoratīvajai skaistajai kļavai, lai stāda savos pie mājas pagalmos un vienmēr atcerās par mūsu fantastisko dienu! Jāpiebilst, ka viņiem ļoti patika gan ideja, gan paši koki. Vispār Baltezera kokaudzētavā un citur ir pieejami visdažādākie dekoratīvie kociņi - nokarenās ābeles, dažādas kļavas, bumbieres utt, galvenais, lai tas kociņš ir piemērots Latvijas apstākļiem :)
es gatavoju visiem kā paldies dāvaniņu mazu medus burciņu ar pašgatavotu etiķeti un klāt maisiņu ar laukos savāktu tēju. Katrai ģimenei pa burciņai. dzers tējiņu un gremdēsies atmiņās, sīkucīšiem maisiņā dažādi saldumiņi- šokolādes monētiņa, sirsniņa. un katram klāt kartiņa- protams arī pašgatavota :)
Krāmus, ko nogrūzt sekcijā, žēl, bet nelietderīgi....
mēs vecākiem dāvināsim dāvanas,kas viņiem nepieciešamas, bet noformētas atbilstoši kāzām-
manai mammai mīļākā dziedātāja cd
tētim - krūzīti ar uzraktu "vsmīļākais tētis" (vecāki ir šķirti)
drauga vecākiem - tējkannu(bet par to vēl domājam)
vedējiem arī dāvana, bet nevaru teikt:)
pārējiem viesiem - nozīmītes ar mūsu dienas simboliku un man iepatikās Mīces ideja par šokolādītēm:))
Es jau zinu, ka davanu temats ir aprunats. bet varbut vel kadai ir klat nakusi kada ideja? ko davinat vecakiem? un ko lieciniekiem? viens vecaku paris skiries. Un liecinieki nav gluzi kaa vedeji, bet tikai liecinieki. Vel joprojam gruti izdomat. Sodien redzeju veikala digitalo fotorami un nodomaju, ka tas butu jauki prieks vecakiem. Bet atkal sanak, ka vajadzigi tris gabali: manam tetim, manai mammai, un vira vecakiem.. :/
lai cik smieklīgi neliktos, bet pagājušogad kāzu apdāvināšanā/spēlē iegūtais 30cm lineāls vēl tagad labi lietojas :D - it ka parasts lineāls, bet katru reizi to paņemot rokā atceros, ka tā taču ir tā manta no tām un tām kāzām :)
šokolādītēm arī līdzīga ideja, tikai mums tām būs īpaša nozīme
vēl gan neesam iepirkuši, bet mums jau arī laika vēl gana, negribas, ka pa vasaras karstajām dienām viņas sakūst :P
mana ideja radās, kad ieraudzīju šo bildi:
Es nopirku visiem viesiem tirgū par 10 santīmiem mazas piena šokolādītes. Izdomājām paši savu šokolādes nosaukumu, ar datora palīdzību uztaisījām smukas etiķetes, izprintējām, un tagad lielais darbs tās smuki izgriezt un iesaiņot šokolādes. Man būtu prieks tādu mazu piemiņu saņemt, tāpēc ceru, ka patiks arī mūsu kāzu viesiem:).
Piekrītu viedokim, ka kāzas nav Ziemassvētku apdāvināšana :)
Turklāt cik pati esmu bijusi kāzās tiem sīkumiem, kas paredzēti katram viesim, kā arī atrakcijās iegūtajām balvām, vērtība ir tikai līdz kāzu beigām, pēc pāris nedēļām mājās tie "krāmi" (es atvainojos) atrod savu ceļu uz miskasti (vai tiek vienkārši notiesāti, cita lieta protams vecāki, bet arī kā kuri). Šī diena ir ļoti īpaša jaunajiem, bet viesiem, lai kā tur nebūtu tas ir foršs pasākums ar lielu lustēšanu, par ko atceras, līdz nākamajām draugu kāzām vai vienkārši labam pasākumam.
Man jau pašai liekas, ka manas kāzas visi atcerēsies visu mūžu, jo tās bija tik granzdiozas, skaistas, greznas, jautras, mīļas, organizētas, pārdomātas utt...., bet neesmu naiva, draugiem ir bijušas un priekšā stāv pašiem savas kāzas, lai cik burvīgas nebūtu svešas tās nevar sacensties ar pašu kāzām.
Mēs viesiem dāvināsim šokolādītes... no skaistisaldumi.lv ... tād jauks našķis :))
Ja vecāki reāli dzīvo pa pāriem, tad jau forši un iespējas plašākas, piemēram, biļetes uz kādu konci, ko gribētos, bet paši varbūt nevar saņemties, skatījos arī digitājos fotorāmīšus, dažādas kristāla vāzes, glāzes, iespējams ar gravējumu... katrā ziņā daudz plašākas iespējas izpausties, kā ar šķirtiem vecākiem, jo, piem., vienu biļeti dāvināt ir muļķīgi, ja tas ir kaut vai tas digitālais fotorāmis, tad vecākiem vien sanāk x4 un tas jau ir diezgan sālīti :( Mēs ar joprojām neesam tikuši galā ar šo dāvanu izvēli..
Man gan kaut kaa nedaudz muljkjiigi tomeer shkjiet taa visu viesu apdaavinaashana. Kaut kaa parasti tas iisti feini nav piedziivots. Taapeec laikam man taada attieksme. Protams, ka tas tikai subjektiivs viedoklis. °
Taa ir MUUSU diena, mees pateiksimies vecaakiem un vedeejiem, jo bez pirmajiem muusu pashu nebuutu un bez otrajiem nebuutu taadu sveetku. Paareejiem pateiksimies, ka ir ar mums prieciigaa briidii, tas arii viss... CItaadi tas saak paarveersties par kaut kaadu ziemassveetku apdaavinaashanaas pasaakumu - viesi mums, mees viesiem utt..
Man liekas (tās ir tikai manas domas), ka tomēr katram viesim tāda simboliska dāvaniņa ar jāsaņem. Nu tāda patīkama sajūta, ka es kā viesis tomēr ar kaut ko dabūnu un mani jaunais pāris atcerējās un kā pateicību, par to, ka esmu ieradusies kāzās, piemēram pasniedza šokolādīti ar viņu ineciāļiem un kāzu datumu, vismaz tā vienmēr var atcerēties, kad pārim būs kāzu jubelejas. Tādēļ mazas simboliskas dāvaniņas arī būs mūzu kāzās.
khm..
mēs ar takā domājām nopirkt ritīgus ādas albumus, un iekša salikt bildītes (izdrukātas jau 3īs kopā- es bērnībā, draugs bērnībā un abi kopā šobrīd)... tas itkā mūsu ģimenes sākuma bildes... bet tad padomāju- kurš gan tagad drukā speciāli bildes un liek albumos???.. nez.. nu kā dāvaniņa jauka, bet vai tam albumam pārējās vietas reāli tiks izmantotas?
tikko ienāca prātā doma- varbūt jauka dāvaniņa vecākiem kādu augļu kociņu uzdāvināt??? jo vieniem ir māja otriem dārzs.. varētu iestādīt...
pirms tam domājām arī par kādu no SPA, taču 200ls vieniem vecākiem.. grrr.... un pirts apmeklējumu pa 60ls arī negribas īpaši tad, ja vieniem no sencīšiem laukos jau ir super pirtiņa.
galu galā esmu diezgan lielā sašutumā... nezinu galīgi ko ar tām dāvanām...
nebēdniece
par to fenderēšanu labais teksts :))
bet principā pavairot nekomerciālos nolūkos arī nedrīkst :P
nu tas tā - es jau nepiesienos, tikai jāuzmanās, ka nav kāds šī lauciņa ideālists starp kāzu viesiem :P