Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Kā oriģinālāk uzdāvināt naudu jaunlaulātajiem?
Ladien! Man ir tā, ka jāiet uz kāzām, izdomājām, ka jaunajiem pašiem jāizdomā ko vēlas, tāpēc vislabak ir dāvināt naudu. Tā arī nolēmām, bet kādā veidā to izdarīt nevaram izdomāt? Varbūt varat padalīties kā Jums dāvināja naudu. Aploksnītē kaut kā neoriģināli... Negribas dāvanu kartes u.tml. Naudu dāvināsim, jo jaunajiem jau vienmēr ir padomā kaut kas ko viņi tik tiešām ļoti, ļoti, ļoti vēlas.
lielākā daļa mums naudu dāvināja aploksnēs jeb dāvanu aploksnītēs - kartiņās.
Bija dāvana, kur smukā kastītē bija sabērti latiņi, bija arī podiņš ar šokolādes naudiņām, kur pa vidu bija arī īstās naudiņas.
Draudzenes kāzās redzēju naudas lietussargu, respektīvi lietussargā bija iestiprinātas naudas zīmes un vēl tādu kā trubiņu ar latiņiem.
Idejas kā pasniegt naudu ir daudz.
uztaisi kaadu originaalu kastiiti !vai nopeerc un apliimee to ar peerleem un kristaalinjiem !vai arii veco labo fiiriiti ar vairaakaam kastiiteem ,vienu otraa ieksaa virseejaa lielaakaa taada looti skaista mirdzosa uztaisiita un mazaakajaa vainu mirdzosaa aploksniite vai arii mazaakaa kastiite kuraa ir naudinja!buus jautri kad taisiis valjaa!....cerams ka saprati...,to pasu var izdariit arii ar suutiem maisinjiem ,tas taa kaa naudas maiss ,lai vienmeer buutu pilns!
uztaisi kaadu originaalu kastiiti !vai nopeerc un apliimee to ar peerleem un kristaalinjiem !vai arii veco labo fiiriiti ar vairaakaam kastiiteem ,vienu otraa ieksaa virseejaa lielaakaa taada looti skaista mirdzosa uztaisiita un mazaakajaa vainu mirdzosaa aploksniite vai arii mazaakaa kastiite kuraa ir naudinja!buus jautri kad taisiis valjaa!....cerams ka saprati...,to pasu var izdariit arii ar suutiem maisinjiem ,tas taa kaa naudas maiss ,lai vienmeer buutu pilns!
Pati esmu jaunajiem dāvinājusi naudiņu krājkasītē. Esmu dzirdējusi, ka taisa arī naudas kociņu, kur pie kāda dzīvā auga, kas ir podiņā, ar knaģīšiem piestiptina 5ls naudaszīmes.
es savam brāli uz kāzām uzdāvināju fotofāmi, kur bildes vietā ievietoju uz skaista papīra uzdrukātu tekstu-nepieciešamības gadījumā izsist stiklu.virs šī teksta piesieta nauda-nu ar skaistu lentīti!!!viņiem naudiņa karājās pie sienas kā dekors, bet kad bija nepieciešamība pēc naudiņas, to izņēma un ielika savu fotorgrāfiju.
Pateicos par padomiem! Tik tiešām no visas sirds. Uzreiz radās iedvesma :) Jaunlaulātie arī domājams būs priecīgi :)
Man piemēram tika dāvāta arī naudiņa, ne uz kāzām, bet jubilejā... - liels, skaists ananās un starp tā biezajām lapām sarullēti un iesprausti piecīši ( 5 Ls) un zini, tīri oriģināli ! :))
es savam radiniekam dāvināju naudu samainītu japānas jēnās.. Ja nemaldos, pa 20 latiem sanāca 25000 jēnas un sauklis šai dāvanai bija - stabila valūta stabilai laulībai.. :) :) Dāvinātā summa uzreiz iespaidīgāka :D un japāņiem banknotes dikti skaistas.
Mums kursa biedri arī dāvināja naudiņu! Noformējums bija vienreizējs - viņi bija izveidojuši tādu kā padomu grāmatiņu, kā dzīvot laulībā, tur bija daudz novēlējumi, horoskopi, īpašības bez kurām nevar iztikt attiecībās un tieši katrai šai īpašibai attiecīga naudas summiņa - mazā atloksnītē kura ielīmēta attiecīgajā lapā, piemēram, greissirdībai, romantikai, kašķiem, mīlestībai att. Vērām tik tās apliksnītes vaļa un skaitījā, kurai īpašībai bija visvairāk tās naudiņas. Romantika uzvarēja!
Mēs vieniem paziņiem uzdāvinājām pītu vāceli, kurā sabērti šķeltie zirņi - pilns līdz malām un pa vidu naudiņa pa 1 lata zīmei. Smagums bija dikti feins :)) Un pārsteigums vēl lielāks.
Pašiem uzdāvināja vīna pudeles kasti pilnu ar smiltim, čiekuriem un tur naudiņas :)
Mēs taisījām naudas koku. Visu naudu samainījām sīcenē, atradām vecu tupeli ko piepildījām ar ģipsi. Ģipsī iespraudām žuburainu zaru (jo žuburaināks jo labāk, mums bija mežrozīte). Ar skoča un diega palīdzību visus sīceni sakārāk zarā. Tupeli nopūtām sudraba krāsā. Iznākums bija foršs.
Var uzdāvināt akvāriju ar zivīm:
t.i. nopirkt nelielu apaļo akvāriju, tajā sabērt mākslīgos akmentiņus, piemēram, zilā krāsā, kas simbolizētu ūdeni un starp šiem akmentiņiem sabērt zivtiņas - lasīšus (1 latniekus) :)
izveidojat naudas koku- sarulle nuadinu sakar... vai ari monētas saliek pa maziem maisiņiem un iesien koka zaros....
P.s. to koku veido no zaraina koka zara, ko ievieto podā, kur ir ģipsis, vai cementam līdzīgs matreals, pa virsu pārber akmentiņus un ja zaros izkar naudiņu, kas būs ka lapas- domaju, ka tā būs ļoti orģināla dāvana!
Es draudzenei uz kaazaam- panemu lielu kartona kasti, ieksaa no vienas uz ortu malu saveru stiepli un tad ar velas knagiem piespraudu naudu. Vel sakaaru visadus sikumus- noderigas un smiekligas lietinas. tad aplimeju kasti ar roza papiru.
mums uz kāzām draudzene smukā maisinā bija sabērusi kafijas pupiņas unn tajās metāla latus, bet ne parastos lašus, bet tos retak atrodamos - čiekuri, sprīdīši, stārķi utt. nu vienigi laikam tad jaiet uz latvijas banku ir mainīt, un vai vienmēr viņiem ir tik daudz! bet bija forši!
viena meitene bija tādā keramikas baltā eņģelī sabāzusi 50-santīmniekus un to eņģelīti bija ielikusi tādā ļoti smukā kastītē, kurā bija sabērti sausie smaržīgie ziedi un tādas krāsainas augu lapiņas. ļoti smuki un oriģināli.
tad vieni bija ielocījuši naudiņu mazā dāvanu kastītē.
Pie visiem uzskaitītajiem veidiem vēl varu pievienot naudas kāpostu: samaina naudiņu pa 5Ls un satin tos piecīšus ar zelta diedziņu ap nelielu bumbu. Bumbu ieliek smukā groziņā un apsedz ar sedziņu vai dvieli. Ticiet man, izskatās kā pamatīgs kāposts! :))
mēs samainījām naudiņu monētās un piebērām pilnu tādu podiņu ar vāciņu, kas vispār domāts saimniecēm cepšanai. virsū uzrakstījām "X un Y naudas pods". un pie pasniegšanas var pagrabināt, skaņa laba!
Arī es tikko brālim ar jauno sievu dāvināju naudiņu. Vispirms bankā samainīju pret visa veida 1 Ls monētām. Tad nopirku konfektes (trifeles), tas apseju ar strikisiem, lai grutak atvert, un vel uztaisiiju tadas ka konfektes no 2 krasu krepapira, kartona un vates - ieliku ieksha monetas - nemaz nevareja pateikt, kas ieksha... saliku visu kopa skaista kastiite - loti originali un visiem loti patika davana :))
ir primitīvs variants- baloni! tur jāskatās, atkarībā no jaunā pāra gaumes protams..
esmu redzējusi, ka balonus sapūš iekš baloniem (caurspīdīgiem..) un tur iekšā samet 5latniekus kopā ar tādām kā putaplasta bumbiņām, ļoti skaisti krāsasbaloniem bija izvēlētas, un izskatījās labi!
līdzīgi dāvanas pako Jeruzālemes ielā Rīgas revijā.. tur plīša lācīti iepakoja baloniņā un piesēja baloniņus ar heliju.. smuki bija :)