Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Kāpēc kāzās jāapdāvina vecāki un radi?
Man nešķiet skaidrs kāpēc kāzās vecākiem un radiem jādāvina dāvana? Nu piem. pateicībā ka vispār ir vecāki un radi ? Biju vienās kāzās neredzēju ka pāris kautko dāvināja kādam...Bet citur tik raksta par dāvanām..Kāzas taisām par savu naudiņu un visu darām par savu naudiņu...?
Tad nedāvini, ja negribi. Man tas šķiet tikai loģiski, ka dienā, kad dibinu savu ģimeni, es ar simboliskām dāvanām pasaku paldies vecākiem par audzināšanu, rūpēm, un visu, ko viņi man līdz šim ir devuši.
Nav jau jādāvina visiem radiem, bet pateikt paldies vecākiem jau var.
nu tagad tapa skaidrs..tikai veel par tiem radiem kaapeec citi daavina vinjiem?
Rodas jautājusm kāpēc Tu kādam dāvini kaut ko, pienākuma pēc vai lai pateiktu PALDIES ?Tā ir katra pāra darīšana kā pateikt Paldies tiem kam gribas ar dāvanām vai bez, ja jau Tu uzskati, ka nevajag, tad nedāvini, tā būs daudz labāk nekā ja pienākuma pēc nopirksi kaut ko neko.
mes vispār dāvinājām tikai vecākiem - manai un vīra mammai, vedējiem un manai māsai, kura organizēja spēles un visādi palīdzēja ar citādām organizēšanām!!!pie tam dāvinājām otrā dienā nevis pēc mičošanas (kuras arī kā tādas nebija)! un laikam piekrītu savai mammai, paldies dievam ka radu kāzās bija maz!!
Arī mēs savas kāzas taisam paši par savu naudiņu, ir cilvēki kuriem vēlamies pateikt paldies un to arī darīsim, bet pēc kāzām, otrā vai trešā dienā, kad būsim kopā, vieni. Mičošanā nē, lai nebūtu lieki jautājumi, kapēc viņam un ne man, un kapēc tā nevis citādāk. Kā arī tās būs simboliskas dāvaniņas, jo pietiek ar to, ka viss viesiem tiek iedots gatavs.
Vecos laikos dalīja pūru un pieļauju arī tagad dažās kāzas to tradīciju turpina, bet šī tradīcijai ir pavisam cita nozīme nekā tagad - dāvanas. Kā arī tā ir cita lieta, ja tavi vecāki palīdz gan materiāli gan morāli kāzu rīkošanā...pateicība pats par sevi nedrīkst izpalikt :)
Mēs dāvinājām vecakiem, vedējiem.
mēs domājam sagādāt dāvaniņas vecākiem un protams mūsu vedējiem par organizēšanu. vēl tādas pavisam mazas dāvaniņas (šobrīd domāju mazu tējas maisiņu, uz kura uzšūšu mūsu iniciāļus un tējas krūzi), kurus dāvināsim cilvēkiem, kam arī jāpasakas par kāzu izdošanos, piem, manai māsīcai, jo zinu, ka viņa daudz iesasitās kāzu veidošanā kopā ar vedējiem, mūsu kopīgam draugam, kurš ir piekritis būt par mūsu šoferi (mēs neīrēsim limuzīnu kopā ar šoferi) utt.
Tas katram tomēr ir savādāk.
Mana personīgā attieksme pret dāvināšanas un apdāvināšanas lietām ir ļoti pozitīva. Pirmkārt - ar tām dāvanām vecākiem, vedējiem un krustvecākiem - tāda simboliska pateicības apdāvināšana - tā teikt - pūra iztukšošana pēc mičošanas :D Savukārt par simboliskām dāvaniņām visiem viesiem - tā tomēr ir katra individuāla izvēle - man personīgi tas liekas jauki - tāds mazais Paldies! Tas neattiecas tikai uz kāzām, ir ļoti jauki, ja rīkojot lielākas ballītes vai viesības viesiem tiek uzdāvināti kādi kaut vai nelieli nieciņi, kas saistītos konkrēti ar šo notikumu - vienalga vai tie būtu nelieli koka knaģīši ar ballītes simboliku, vai kādi smukāk iesaiņoti saldumi - tā vienkārši ir attieksme. Man pašai dāvanu dāvināšana sagādā daudz lielāku baudu par to saņemšanu un lai arī būs kāzas, tas tomēr neliedz padomāt arī par citiem.
Un ja nav vēlēšanās vai neredz tam visam jēgu, tad arī nevajag uz to īpaši iespringt - kā jau teicu, katrs tomēr dara kā pats to uzskata par vajadzīgāku.
Mēs nevienam neko nedāvinājām, nekad neesmu sapratusi kāpēc jaunie kādam kaut ko dāvina. Vai tad iespēja būt ar mums šajā dienā jau pati par sevi nav dāvana? Mūsu prieks un milestība, kurā dalāmies, tādu dāvanu tak katram mēs nepasniedzam! Vienās kāzas redzēju to apdāvināšanu sākumā biju pārsteigta, ka dāvina segas un traukus, pēc tam nesapratu kāpēc tad man neko nedāvina, tikai dažiem (kāzas pie tam nebija nekādas lielās). kaut kā muļķīgi un lieki likās, tāpēc nolēmu neko nedāvināt.
Cita lieta vedēji, kas uzdrošinājās un uzrīkoja lieliskas kāzas, viņiem nākamā dienā pasniedzām SPA atpūtu pēc visiem stresiem kāzu sakarā.
Arī mēs neko neplānojam dāvināt, ja neskaita " paldies" kartiņas. Šī dāvināšana sen atpakaļ bija saistīta tieši ar pūra dalīšanu, līgavas demonstrēja savu čaklumu... Ko tad lai es demonstrēju, to cik veikli pa veikaliem protu staigāt? :) Bez tam tā kā ari vecaki ir pieteikušies palīdzēt ar naudām, tad tas butu kaut kā jocīgi, ka pa viņu naudu viņiem kaut ko dāvinām...
dāvināsim tikai vecākiem un vedējiem..pilnīgs absurds liekas dāvināt pārējiem viesiem..nekādas sakarības tur nav...
Manuprāt, šeit nekādas īpašās sakarības nav jāmeklē. Neiet runa par lielām un dārgām dāvanām, bet gan tīri simboliskām lietiņām. Mums, piemēram, šīs mazās dāvaniņas būs sasaistītas ar galda kartēm - tāds neliels sauksim to par - gards suvenīrs. Tā tikai ir attieksme, nevis sacensības - kurš kuram vairāk ko uzdāvinās. Citi simboliski dāvā svecītes ar īpašu vēstulīti katram viesim, tā teikt - ar domu. Cits varbūt vēl ko nelielāku. Tā tikai ir attieksme.
Tas tā pat kā dažreiz dzimšanas dienās - kādēļ gan jubilāra sievai vai draudzenei būtu jādāvina viņa māsai kaut kas..? Lai pateiktu paldies par foršo brāli, foršo dēlu vai kā savādāk. Tā tikai ir attieksme.
Ja nav nekādu domu, kādēļ Tu to dari, kādēļ dāvini - tad to darīt nevajag. Bet ja to pasniedz ar kādu jēgu, domu - tās ir vairāk emocijas nekā plika kārtējā lieta. Un ja ģimenē tā ir pieņemts darīt un tas šķiet tikai pašsaprotami, tad kādēļ gan neturpināt tradīcijas.
Es arī esmu pret visu ciemiņu apdāvināšanu.
Par suvenīru viesiem taču paliks ielūgums uz kāzām. Priekš kam vēl kādus liekus krāmus? :) Ja tomēr dikti gribās apdāvināt visus viesus, tad labāk kaut ko praktisku, piemēram, CD ar jaunā pāra mīļākajām dziesmām.
Neredzu tur nekaadu trageediju, ja gribi daavini ja negribi nedaavini... Mees vecaakiem daavinaasim daavanas, bet paareejiem viesiem nee. Vedeejiem ar ko simbolisku ir doma uzdaavinaat.. =)
Es tev pilnīgi piekrītu. Arī mēs visu taisam pa savu naudu. Un nav svarīgi cik lielu pasākumu taisa, naudas tomēr aiziet diezgan daudz. Un arī mēs nevienam neko nedāvināsim. Apsveiksim vienīgi mammas ar ziedu pušķīti, kas notiks zaksā laulību ceremonijā. Un tas arī viss.
Parasti apdavina vecakus un vedejus.Bet katrs jau dara ka veelas.
Nu vecākus apsveic par to, ka viņi tomēr ir mūs izaudzinājuši un ši arī kautkādā mērā ir viņu diena arī,to gan nevajag aizmirst,ka bez viņiem nebūtu mēs.Man vispār tāds jautājums neienāk prātā, nepasniegt dāvanu,pirmkārt tā ir cieņa pret vecākiem.Un vedējiem tāpēc, ka viņi ir kopā ar mums, lai šo dienu palīdzētu pavadīt īpaši un mēs varētu vienmēr pajautāt padomu, ja nu kas.Vedējiem jābūt ir īpašiem cilvēkiem jaunajam pārim.Lai izklaidētu viesus, priekš tam ir kāzu vadītāji un tas ir darbs.Vedēji nav un nevar būt darbs.
Es biju vienās kāzās, kur jaunie uzdāvināja vecākiem puķes un bija normāli un neviens nejutās aizvainots!
Kāpēc, kāpēc.....kā katrs grib, tā dara! Tas jau ir ļoti individuāls pasākums - vadoties no savām iekšējām sajūtām. Mums, piemēram, gribas saviem mīļajiem, tuvajiem cilvēkiem atstāt kaut ko par piemiņu no mūsu kāzām!!!! Mēs arī kāzas taisām par savu naudiņu - bet simbolsikas dāvaniņas tomēr sagatavosim!!!
Vedeejiem jau skjiet taa man ka vaidzeetu daavanu, vot tas ir pats par sevi..Hi tikai man vedeeju nebuus...Arii mana mamma nevienam nedaavinaaja neko..Taa ka mees domaajam arii tikai pukiites laikam