Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
vēlreiz par naudu un dāvanām...
Daudzām no Jums iespējams mans jautājums šķitīs pastulbs, taču man tas ir svarīgi -
Ir ļoti daudz runāts par to, Kā uzdāvināt naudiņu jaunajiem, taču, KĀ PAPRASĪT lai uzdāvina naudu (ierakstīt ielūgumā) nevis piemēram, gultas veļas komplektu vai servīzi...
Runa ir par to, ka netiek neuzdāvinātas lietas kuras ir jāliek visdziļākajā skapja nostūrī... Saprotu, ka pastulbs jautājums, bet šobrīd esam neizpratnē, kā lai to saudzīgāk un nevienu neaizvainojot paprasa - dāviniet naudu... :(
Es ielūgumos nerakstīju neko, bet ierakstīju mūsu kāzu mājaslapā.. kura visiem viesiem ir pieejama.. varat ierakstīt ielūgumos..
...[..] tiem, kuri grib jauno pāri apsveikt ar dāvanu, lūdzam nepārpūlēties ar meklējumiem :) mājsaimniecībai viss nepieciešamais jau ir sagādāts! Vienīgā dāvana par kuru priecāsimies ir daļa no mūsu sapņu kāzu ceļojuma! ...[..]...
Mums bija tā, ka pateicām vecākiem un vedējiem, ka vēlamies dāvanā naudiņu. Radi un draugi zvanot un interesējoties parasti prasīja, ko tad jums uzdāvināt, tad arī teicām, ka var dāvināt naudiņu kāzu ceļojumam;) Tāpāt bija ar tuvākajiem draugiem, kuri saņemot uzaicinājumu uz kāzām uzreiz prasīja, ko vēlamies, citi jau uzreiz informēja, ka dāvināšot naudiņu, lai paši izlemjot, kas nepieciešams:))
Tekstiņš "vienīgā dāvana par kuru piecāsimies" skan diezgan kategoriski, man šķiet...
Varbūt kādam pēkšņi ir spiedīgi finansiālie apstākļi un es te ar savu naudu uzbāžos... nu pilnīgi izmisums nāk virsū... Bet paldies par idejām, noteikti kaut ko no šī visa izmantošu, paldies!!
Es arī rakstīju mājas lapā pie sadaļas dāvanas :
Ņemot vērā, ka kopā dzīvojam jau krietnu laiciņu un visus sadzīvei nepieciešamos priekšmetus jau esam iegādājušies, dāvanu saraksta nav.
Pēc kāzām esam nolēmuši doties ceļojumā, tapēc priecāsimies, ja dāvanas saiņosiet aploksnēs.
Bet, ja Jums ir kāda oriģināla ideja un, Jūsuprāt, mums atbilstoša, mēs par to būsim ļoti priecīgi.
mūsu teksts "lai ietaupītu Jūsu laiku un spēkus dāvanu gādāšanā, varam pačukstēt, ka labprāt tās saņemsim iesaiņotas aploksnēs kā atbalstu mūsu medusmēnesim"
Man ar tekstiņš bij,kā Baibs, bet šo norādi likām pielikumā(ar kartēm,viesu māju adresēm)-visi pēc tam atzvanīja, un teica milzum-lielo paldies,ka vismaz nebūs jālauza galva:)
mums arī šī norādi bija klāt pieliktajā pielikumā, kur bija arī ceremonijas un svinību vietas kartes, kā arī cita noderīga informācija. un arī mūsu viesi bija sajūsmināti par šādu piebildi
man bija neērti rakstīt to ielūgumā, bet esam informējuši vecākus, ka, ja kāds no radiem jautā, ko dāvināt, lai saka, ka priecāsimies par aploksnīti ;)
Man arī tas nešķiet īsti korekti likt ielūgumos P.S. dāviniet naudu... it kā jau visi zin, ka tā ir "labākā" dāvana, sevišķi jau tāpēc, ka paši par visu maksājam, bet tik un tā kaut kā neērti...
Bet idejas ir pietiekoši daudz un dažādas, paldies!!
Vēl viena lieta - kur smēlāties idejas ielūguma pantiņam??
mēs vienkārši palaidām baumas, ka labprāt dāvanā saņemtu naudu. māsas un vecāki šīs baumas izplatīja, jo bija daudzi, kas viņiem prasīja, ko mums dāvināt. ta nu beigās arī saņēmām naudu no apmēram puses viesu vai pat vairāk, arī dāvanu kartes par skaistām summām.. protams, arī teicām, ja ļoti grib dāvanu dāvināt, tak lai dāvina, būsim tikai priecīgi, jo gribējās lai ir arī tā, ka vēlāk var teikt: jā, vot šito mums kāzās uzdāvināja!
mēs ierakstijām tā - Ja vēlaties mūs iepriecināt ar dāvanu, tad būsim priecīgi to saņemt aploksnē! :)
Nav taču jāraksta -
P.S. dāvanā vēlamies naudu...
Ir ļoti daudz veidu, ka palūgt dāvināt naudu, mēs piemēram pie ielūguma pielikām mazu aploksnīti , kurā bija monetina ar abu mūsu iniciāļiem un tekstā pateicām ka mainam šo naudiņu pret viņu izvēlētu kursu...un visiem ir skaidrs ka gribam naudiņu, jo nekam citam jau KURSA nav!!!
Un lai iedarbinātu viesu iztēli uz naudas iesaiņojumu, neteicām ka dāvanu gribam saņemt aploksnē.....