Kāzu plānošana
Kāzu dāvanas
Par dāvanām viesiem...vajag vai varbūt var iztikt?
Kā būs jūsu kāzās šogad?
Es arī par šito tieši prātoju......:)
jo patreizējā situācija ir tāda,ka jāmēģina visur ieekonomēt...:( nav vairs "treknie gadi"....
Manās kāzās mēs dāvinājām katram viesim dāvaniņu - krūzīti, un viņi bija šokā. Pozitīvā nozīmē, jo neviens neko tādu nebija gaidījs. No tā secinu, ka dāvanas viesiem vispār nav obligāta lieta, un mierīgi var iztikt bez.
mēs izlēmām ka tomēr viesiem n eko nedāvināsim, jo viņiem par piemiņu no mums paliks no sirsniņas gatavoti ielūgumi.
es domāju ka tas nav obligāti!
esmu domāju dāvanas dot vedējim, vecvecākiem jo vecāku mums nav un varbū vēl kādam .un dāvanas ari būs 'tīri simboliskas.cerams ka neviens neapvainosies!
A es nemaz nezināju, ka pieņemts viesiem ko dāvināt, tāpēc manējie palika bešā :) Vecāki un vedēji tikai ko dabūja.
Un neesmu bijusi nevienās kāzās, kur visus viesus apdāvinātu.
Man tā tomēr liekas ārišķība. Bet nu mūsdienās laikam pliks paldies bez dāvanas nav paldies....
Mes davinasim lina maisina uz ovala koka plaksnites pateicibas vardus par to, ka ir ar mums kopa saja nozimigaja diena. Visu taisam pasi . koka plaksnites tas gan nopirku Timarri. Bija tads prasts koks, bet pasi nolakojam.
mēs katram viesim centīsimies iedalīt amatu un dāvināsim koka sirsniņveida medaļinu ar amata nosaukumu un otrā pusē būs mūsu vārdi un datums; būs nelielas balviņas (domāju saldumi) par atracijām, jo katrs uzvarētējs jau kaut ko gaida!!! :))
Pie dāvaniņām tiks vedēji, vecāki, vecvecāki un "čaklās rociņas" - palīgi!!!
mums būs galda kartes un šī karte būs iestiptināta turētājā! šis turētājs arī būs kā maza dāviniņa viesim! :)
Mums arī būs galda kartes - tāds svečturīts kā glāzīte ar baltām rozītēm un starp rozītēm būs ierakstīts katra kāzu viesa vārds, līdz ar to arī pie mičošanas varēs izmantot šīs svecītes,un būs smuka dāvaniņa katram viesim par piemiņu :)
Mums arī galda kartes būs stikla svečturīši uz kura paši zīmēsim mūsu kāzu simboliku un rakstīsim viesu vārdus - skaisti noformēts galds, svecītes turēšana mičošanā un jauka dāvaniņa atmiņai no kāzām.. Mums pat paveicās un Dobles sveču vairumtirdzniecībā (Mūkuslas ielā) iedeva 50% atlaidi, jo svečturīši ir nevienādas formas, kas skaitās brāķēti (izmaksāja ~ 0.30Ls/gab), bet mums tieši kā reiz - varēsim izpausties apzīmējot :)
ps galda karšu ideja aizgūta no Knopes ;)
mums atkal ir tāda doma, pasūtīt šokolādes medaļas, kur pa vidu būs mūsu foto.Mums ar atlaidīti tas varētu maksāt 1gb uz ~0,50 Ls
varat apskatīties mājas lapā www.artende.lv
personīgi man kā viesim būtu vienalga dāvanas, kaut arī būtu līgavas māsa,māte vai tml. Tas man personīgi nav vajadzīgi pilnīgi un galīgi:)
mums ir domātas sīkas un simboliskas dāvaniņas, kurām kopā nevajadzētu izmaksāt vairāk kā 0.30 Ls uz viesi :)
Piekrītu, ka mazām un simboliskām dāvaniņām ir jābūt. Tas būs skaisti un mīļi, un, ja kāzās notiek vēl visvisādas izklaides viesiem ar mērķi- izvilināt no viņiem naudu- viņi tomēr ir pelnījuši kādu pateicību.....
Mans uzskats, ka nav vajadzīgas.. man kā viesim, ejot uz kāzām, tas nebūt nav svarīgi, protams, prieks par saņemtu dāvaniņu jau vienmēr ir :). bet tā, ka justos, ka kaut kā pietrūkst, ja neesmu dabūjusi - nebūt nav..
mēs sagatavosim nelielas dāvaniņas no tā, ko paši varam sagādāt, protams, + noformējuma izmaksas. Bet apdāvināt viesus es neuztveru, kā savu pienākumu, bet gan prieka sagādāšanu.
Nezinu, neko paliekošu jau laikam nedāvināsim, konfektes, mazos šampīšus... nu nez. Negribas dāvināt visādus krāmus, ko izmet vai nogrūž tālā stūrī. Tad drīzāk, ko apēdamu vai izlietojamu.
Mēs paši gatavojam atslēgu piekariņus - saviem viesiem, kats ar rokām darināts ar mūsu simboliņu - gliemežvāku un tie tiks iepakoti manis pašas šūtos maisiņos. Sākam jau tos gatavot un izskatās ļoti mīļas, mazas un lētas dāvaniņas.
Mūsu vedēji bija katram sagatavojuši lukturīšus, kuri tika izmantoti mūsu mičošanā.
Pirmkārt jau samērā liela daļa no tiem beigu galā bija palikuši viesu namā, līdz ar to tos dabūjām mēs, bet vispār es līdz šim nevienās kāzās nekādu dāvanu nebiju dabūjusi - īpaši aizvainota nejutos. :)
Mūsu vedēji saņēma dāvanu (faktiski veselas 2), vecāki arīdzan, bet pārējiem kā dāvana tika viss mūsu pasākums - tādi mēs bijām egoisti :D
Patiesībā es tikai vienās kāzās esmu sāņēmusi pateicību- jaunais pāris dāvināja savu kāzu foto :) bet citās kāzās neko neesmu sāņēmusi, tomēr tādēļ neskumstu... dažādas situācijas, dažādi viedokļi ;)