FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu dāvanas

Simboliskas dāvanas viesiem

A
Aleksa221 07.06.11. 11:41

Sveikas meitenes!
Man radās doma kā simbolisku dāvaniņu uztaisīt mazos ziepju gabaliņus ar sausiem ziediņiem, skaisti iesaiņot un uzlikt ar galda kartēm....
Beet vai būs tā smuki likt uz galda ziepju gabaliņus? Protams, ja iesaiņo kārtīgi, tad smarža neizplatās... bet tāpat uz galda....
gribētu zināt vairākuma viedokli... Jo pati doma man patīk, bet vai likt uz galda ar galda kartēm? :(

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
Kerija86 07.06.11. 11:51 | Kāzu datums: 07.05.2011

man šķiet, ka tādas mazas, paštaisītas ziepītes dūju vai ziedu formā ir laba doma.. un - pat ja viņām ir smarža, tas pat varētu būt pluss, ja liek kopā ar auduma salvetēm! re - atradu skaistu piemēru!

K
Klinģerīte 07.06.11. 11:53 | Kāzu datums: 01.02.2012

Tikai dari redzamu norādi, ka tās ir ziepes, lai kāds nesajauc ar šokolādi, sevišķi, ja viesu vidū ir mazi bērni..

s
spafruit 07.06.11. 15:19 | Kāzu datums: 06.08.2011

vnk pārdomām: kāpēc dāvināt kā piemiņu no kāzu dienas ziepju gabalu? Ar ko ziepju gabals asociējas un ko tas varētu nozīmēt viesiem? ;)

k
kikimonc 07.06.11. 15:27

Mēs ar sākumā bijām domājuši ka varētu smaržīgu ziepīti sirsninas formā, bet tad sanāca baigi dārgi pasūtīt (gribējām no ASV) jo LV tādas, kā velējāmies nebija. Beigās izdomājām, ka mums būs šokolādes divas sirsniņkonfektes tilla maisiņā un maza maza piespraudīte :) un maisinam klati kartite - ka galda karte.
Bet ja ir smuki iesaiņotas ziepītes, tad kā galda karti ar zīmīti ir vislabāk likt :) piemēram, kastītē vai maisinā un klāt kartīte ar viesa vārdu :)
un tik tiesām, jāpadomā, ka kāds to var noturēt par konfekti.

k
kikimonc 07.06.11. 15:32

Mēs ar sākumā bijām domājuši ka varētu smaržīgu ziepīti sirsninas formā, bet tad sanāca baigi dārgi pasūtīt (gribējām no ASV) jo LV tādas, kā velējāmies nebija. Beigās izdomājām, ka mums būs šokolādes divas sirsniņkonfektes tilla maisiņā un maza maza piespraudīte :) un maisinam klati kartite - ka galda karte.
Bet ja ir smuki iesaiņotas ziepītes, tad kā galda karti ar zīmīti ir vislabāk likt :) piemēram, kastītē vai maisinā un klāt kartīte ar viesa vārdu :)
un tik tiesām, jāpadomā, ka kāds to var noturēt par konfekti.

i
ilze_egle 07.06.11. 20:44 | Kāzu datums: 05.01.2004

Atkal gribas teikt šī foruma zelta vārdus- vakarkleitām kabatu nav. Kur lai viesi tās ziepes liek?
Ideja par ziepītēm ir lieliska un oriģināla. Tikai tām nav vieta uz galda. Ja gribas viesiem mazu dāvaniņu uz galda, tad jāliek kaut kas ēdams- konfektītes (ja kāzas karstā vasarā, tad labāk nē, jo būs izkususi putra, kas var sasmērēt rokas, drēbes), cepumiņi, utml. Ja dāvaniņas dod pie mičošanas, tad ziepītes būtu vietā, bet ar nosacījumu, ka ir norādīts, ka tās ir ziepes, no kā tās sastāv (ja nu kādam alerģija) un derīguma termiņš.

A
Aleksa221 08.06.11. 09:21

paldies par ieteikumiem.
Biju iedomājusies, ka nebūs jau viesiem kur likt tās ziepes... jo neskries taču pie somām vai uz mašīnām uzreiz nest.... :D
Spafruit- ziepju gabaliņš būtu sirsniņas formā, vai tur varētu iestrādāt tā kā divus "gredzentiņus" ... kaut ko , kas asociējas ar kāzām.... Nezinu vai visiem viesiem varam uzdāvināt kaut ko paliekošu....
tas pats jau ir ar šokolādes gabaliņiem- apēd un vairs nav! un nekas nepaliek par piemiņu.... Ziepītes tomēr būtu mūsu pašu gatavotas ( tagad internetā var atrast dažādu info ziepju pagatavošanai) un kalpotu nedaudz ilgāku laiku. Varētu vēl peikabināt kādu aprakstiņu, ka ar mūsu rokām gatavots un no sirds un "paldies, ka bijāt klāt mūsu dienā"! :)
kaut kā tā! :)

Madeline 08.06.11. 11:46 | Kāzu datums: 14.08.2009

"vakarkleitām kabatu nav"... nu, nezinu, kā jums, bet man pie vakartērpa vienmēr ir arī somiņa. Tā man bija arī kā līgavai, tāpēc par to nu tiešām nav jāiespringst, kur nu liks un ko nu darīs... mēs daudzas lietas pārāk cenšamies izdomāt viesu vietā.
Par simboliskajām dāvanām viesiem - esmu par patērējamām lietām (tātad - ēdamlietas, tās pašas ziepītes u.c.), jo, ja savelkam kopā ar tēmu par nejēdzīgāko kāzu lietu topu, tad tur, kā reiz, ir uzskaitīts, ka cilvēkiem simt gadu nav vajadzīgas piemiņas lietas ar jaunā pāra bildēm un iniciāļiem. Tieši tāpēc, manuprāt, ja tiešām vēlaties iepriecināt viesus, tad dariet to ar kārumiem...

e
ebete 09.06.11. 13:48 | Kāzu datums: 28.06.2012

Mēs iegādājāmies jau gatavas kastītes un liksim iekšāmazus gardumiņus-ļoti glīti izskatās tā sasaiņots.. http://perfetto.lv/?l=1&c=83
jauka doma par ziepītēm..

A
Aleksa221 10.06.11. 14:34

jā, kastītes smukas un par saprātīgām cenām, vismaz man tā šķiet.... :)

B
Brunete30 18.07.11. 12:32 | Kāzu datums: 11.08.2007

Mēs savus viesus iepriecinājām ar Lina dāvanu maisiņos ieliktām mazām mīļām dāvaniņām, tavā gadījumā tās vartētu būt ziepes. Baigi smukos dāvanu maisiņus lielā izvēlē un par tiešām labām cenām es atradu mājas lapā www.tekstilfabrika.lv

I
Ilvux 21.07.11. 23:08 | Kāzu datums: 19.08.2011

he,he,manas karbinas:)man ar tdas bus,kur liksim sokolades ieksa!

_
_santa 22.07.11. 15:01 | Kāzu datums: 26.08.2011

Pashaa saakumaa domaaju, ka arii gribu viesiem dāvanas, bet izleemu, ka tomeer nee.. :) Bet pats labaakais variants, kas man iepatikaas bija apdrukaat ar iipashu dizainu CD (taa kaa Juus veelaties) un CD sarakstiit iekshaa Juusu miiljaakaas dziesmas.. Un tas prieks vien izmaksaaa aptuveni 45 sant. ar visu CD, vaacinju, apdrukaashanu un ierakstiishanu! http://leodizains.lv/index.html re kur info!

Spiiguliite 11.09.11. 23:04 | Kāzu datums: 24.09.2011

Es uz brīdi arī domāju par visādām dāvaniņām, bet nu man kā viesim citās kāzās - jāsaka godīgi, nezinu, kur tās lietas pēc tam likt un kam domātas. Jo, kad es atnāku uz kāzām, tas jau vien ir piedzīvojums. Es negaidu, ka tikšu apdāvināta, kaut kā jūtos arī neveikli, ja man uzdāvina, ko nevajag un prasa vai patīk. Jo parasti dāvinātājiem ir ļoti svarīgi man to dāvanu uzdāvināt, bet man reizēm ir bijis tā, ka man aboslūti nav intereses par tiem personīgajiem citu CD, maizes kukulīšiem un ko tur vēl dod, tikai pieklājības dēļ paņemu. Jo es jau esmu kāzās, lai būtu kopā ar tiem cilvēkiem, kas precas, būtu šajā brīdī klāt. Pāri paliek skaistas bildes un mīļas atmiņas, kāpēc vēl kaut kas māksīgi tur jāspiež ņemt? Varbūt kaut kā rupji sanāca, bet tās manas domas.

p
puķu_meitene 12.09.11. 09:53

Man dikti patīk, ka jaunais pāris kāzās padomājis par kādiem mīļiem nieciņiem saviem viesiem. Es vienmēr paņemu un tagad jau sakrājies varen liels daudzums ar dažādām galda kartēm un klāt pievienotajām dāvaniņām. Skaisti var pārlūkot un atcerēties jaukos mirkļus! Un nav jau uzreiz jāskrien jālek somā, ejot gulēt paspēs paņemt un nekādu problēmu. Bet nu jāpazīst savi viesi, ja visi ir baigie (pirksti pa gaisu) tad visticamāk nav jēgas neko dāvāt - nenovērtēs un vēl pavīpsnās.
Arī savās kāzās esam iecerējuši nelielas dāvaniņas viesiem, bet vēl nevaram izlemt vai katram atsevišķi vai pa pāriem, ģimenēm. Dāvaniņu iesaiņotu pašdarinātos linu maisiņos un, manuprāt, būs dikti skaisti un mīļi. Tās gan neliktu uz galda, bet kamīna maliņas un katrs kas vēlas var paņemt!!!

k
katherina23 12.09.11. 11:13 | Kāzu datums: 03.03.2012

Es piekrītu puķu meitenei, ka šādi nieciņi kāzās ir feini. Manuprāt, vienmēr būs, kāds kam tas viss vienaldzīga, bet tuvākie tomēr novērtē. Šādas lietiņas rada pasākuma kopējo feelingu un ir daļa no noformējuma. Man pašai patīk redzēt, ka cilvēki ir piedomājuši pie sīkumiņiem un mēs arī noteikti savās kāzās sagatavosim viesiem kādas piemiņas lietiņas. Vismaz es ķeršu kaifu jau no to sagatavošanas vien :D

l
leldley 12.09.11. 18:03 | Kāzu datums: 23.07.2011

Savās kāzās mēs paši taisījām kastītes, katrā kastītie ielikām raffaello konfektīti un uz katras kastītes bija sirsniņa ar viesa vārdu. Sirsniņas otrā pusē katram bija piemeklēts pa dzejolītim per mīlestības tēmu (kopumā bija skaisti). Jāpiebilst, ka sirsniņa vienā malā tik pielīmēta arī atlasa bantītes pušķītis

mumite 17.09.11. 19:56 | Kāzu datums: 06.08.2011

Es arī biju norūpējusies par to ko viesiem uzdāvināt, bet nu nekādi nevarēju izlemt un beigās galda noformējums bija tāds ka galda kartes bija mazi zaļi ābolīši ar piesietu vārdu, tāpēc tur vietu vairs nebija. Kad dalīju pūru - apdāvināju tikai tuvākos - vecākus, vecvecākus, vedējus, māsas. Un negribēju tērēt naudu priekš nenozīmīgiem niekiem priekš viesiem. Tā nu izlēmu, ka neko nedāvināšu piemiņai, lai gan ļoti to gribēju. Bet mums bija palaimējies ar vedējiem, kuri zināja, ka lauzu par to galvu un bija sataisījuši mazus magnētiņus un sērkociņu kastītes ar mūsu abu bildēm, pirms tam gan dzina mūs rapšu laukā fotografēties un es nodomāju, ka tās bildes izmantos kāzu avīzei, bet nekā! Un vedēji šīs dāvaniņas dalīja viesiem kad viņi brauca prom. Pirmie viesi brauca prom pa nakti un kad es ieraudzīju, ka vedēji ir par to padomājuši, es gandrīz apraudājos, jo bija tik patīkami, ka vedēji pa kluso bija piepildījuši manu vēlmi! Tāpēc ir svarīgi, ka vedēji ir tādi, kuri tevi labi pazīst un ar kuriem tu runā par visu kas tevi satrauc!
Tagad redzu, ka magnētiņi stāv viesiem pie ledusskapjiem un gan jau viņi līdz ar to ik pa laikam atceros šo notikumu! :)

s
skaila 19.09.11. 14:21 | Kāzu datums: 19.08.2011

Man arī gribējās kāzu viesiem kādu mazu dāvaniņu kā uzmanības apliecinājumu, pasniegt, un ilgi prātoju par idejām. Pati esmu ļoti praktiska tāpēc vēlējos, lai tas nebūtu īpaši dārgi, bet mīļi un neparasti, kā arī lai tas nebūt kāds nieks, kurš pēc tam kautkur mājās mētājās. Izlasījos i-netā visādus padomus un idejas, un secināju, ka praktiskas lietiņas, ja pats tās nedarini, izmaksās dārgāk nekā varu atļauties un tad vēl es izlasīju rakstu, kā šāda viesu apdāvināšana ir radusies. Ideja bija tāda, ka kāzu viesiem līdzi deva kāzu tortes gabaliņus ieliktus mazās kārbiņās, nu un vēlāk, tās jau bija mazas dāvaniņas utt. Tad es arī izdomāju pieturēties pie šīs sākotnējās idejas un tortes gabaliņa vietā izvēlējos šokolādes konfektīti, kas būtu glīti iesaiņota un noformēta. Beigās šī dāvaniņa, man pildīja arī galda dekorācijas un galda kartes izvietošanas funkciju. Tam es izmantoju manas mammas notamborētās nelielās sedziņas, no tādiem pašiem diegiem, kādi tika izmantoti ielūgumu noformēšanai, caurspīdīgo papīru un 1 šokolādes konfekti ap 0,20-0,45LS pēc izvēles, kuras iegādājos šokolādes kafejnīcā. Tāds nu man nieciņš sanāca. Otrajā dienā, vedējs, kurš bija aizmirsis, šo dāvanu pie galdiem, bija atnācis pakaļ šai dāvaniņai, un teica, ka viņam jau to konfekti nevajagot, galvenai tas darbiņš...Mīļi

s
skaila 19.09.11. 14:25 | Kāzu datums: 19.08.2011

tā tas izskatījās uz galdiem