FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu dāvanas

Dāvanas vedējiem un vecākiem - vajag padomus, idejas!

Z
Zīdtārpiņš1 13.05.14. 11:00

Sveikas līgaviņas!

Kāzas nu jau pēc mēneša, bet joprojām problēma ar dāvanām vedējiem un vecākiem. Sākumā gribējās ko kopīgu abiem vecākiem, bet tagad nezinu - topošajam vīram vecāki šķiras. Arī vedējiem nezinu ko, jo izraudzītais pāri netiek un nu jāņem brālis ar māsu.
Esmu nelielā izmisumā, lūdzu palīdzību.

17 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
E
Ellyna 07.12.16. 00:50 | Kāzu datums: 23.12.2012

Mēs, kad ar vīru precējāmies, tad likās svarīga dāvana priekš vecākiem un vedējiem, un mūsu izvēle bija 100% trāpījums 10. Izvēlējāmies dāvinat fotorāmjus. Pirms kāzām bijām noorganizējuši nelielu ballīti kur tapa mūsu jaukās fotogrāfijas dāvanai. Atlika tikai tās izprintēt un ielikt rāmī. Tikai, neatdzīstu nekvalitatīvos ķinas rāmjus, tad dāvanai zūd jēga. Ļoti skaisti, kvalitatīvi koka dizaina rāmji ir atrodami šeit: pieejama arī plaša krāsu izvēle https://www.etsy.com/listing/494031411/4x6-picture-frame-distressed-frames

s
saimons 28.10.16. 17:59

Mēs parasti skatamies te, jo emocijas vienmēr ir svarīgākas, kā matriālās lietas - http://labadavana.lv jeb http://ej.uz/labadavana

Piko 20.03.15. 10:26

lieliska dāvana http://betolli.com/

l
lapsenīte_maziņa 14.07.14. 12:53 | Kāzu datums: 28.08.2019

Draudzene vecākiem dāvināja gleznu ar viņu kāzu bildi. Vecāki bija sajūsmā. Es tagad plānoju saviem vecākiem kāzu jubilejā paūtīt. Pasūtīja pie šī puiša https://www.facebook.com/janis.avotins.96.

k
k.liepa 10.06.14. 18:25

Mazas, bet diezgan jaukas dāvaniņas, manuprāt ir Latvijā ražotie priekšautu komplekti, veikalos gan bija padārgi, bet sazinājos ar ražotājiem personīgi, dabūju daudz lētāk. Te var apskatīties, kādi apmēram izskatās, bet mēs, piemēram, pasūtījām paši, nevis pirkām gatavu, jo mums vajadzēja lielāku izmēru. - https://www.facebook.com/prieksauti
Ja gribās personiskāk, var vēl apdrukāt vai kaut ko pielikt klāt. Man patīk, ja dāvaniņas pēc tam kaut kur noder, nevis vienkārši stāv plauktā :)
Rotas lietas pati esmu saņēmusi - ja trāpa tādas, kas patīk, tad jau viss forši, bet citreiz gadās, ka nošauj greizi, tad kaut kā neērti - ne var kādam pārdāvināt, ne arī pašai gribas valkāt, tāpēc man tā neliekas labākā dāvana.

chloe 02.06.14. 13:25 | Kāzu datums: 12.07.2014

Man kāzas pēc mazliet vairāk kā mēneša, bet dāvaniņas vēl neesam iegādājušies, toties esmu visu izdomājusi :) Abām mammām dāvināsim skaistas rokassprādzītes, kur iegravēsim mūsu iniciāļus un kāzu datumus. Vecvecākiem būs bilžu grāmatas ar mūsu "foto stāstu", jo tā kā dzīvojam tālu, bieži netiekamies un viņi nav redzējuši daudz bilžu, kur esam kopā, tāpēc man liekas, ka viņiem būtu interesanti redzēt, kā viss sākās un turpinājās :) Vedējiem (manai māsai un viņas draugam) dāvināsim dāvanu karti SPA vai kādā romantiskā viesnīcā, lai atpūšas abi pēc kāzām :)) Līgavaiņa tētim pirksim "Wonderbox" ar kādu aktivitāti, kas saistīta ar ātrām mašīnām vai močiem (piemēram, izbraucienu ar Ferrari), jo viņam patīk ātrums, moči utt. Šobrīd vēl tikai nespēju izdomāt, ko savam tētim dāvināt, jo, kā viņš saka: "Man viss ir, man neko nevajag." Uhh, šis ir grūtākais jautājums...

G
Gunillla 27.05.14. 00:42

Pievienojos, ka noteikti jāizvērtē katrs dāvanu saņēmējs atsevišķi, kas vienam liksies super forši, citam tiešām "krāms".. Pēdējā laikā jāteic, ka populāras ir dāvaniņas no Latvijas ražotājiem, var atrast tik daudz un foršas lietas, bet arī Etsy ir brīnumu brīnumi.
Mums bija nelielas, pašataisītas+pirktas dāvaniņas (vieniem - lietas pirtij, jo mājās pirts un ļoti ar to aizraujas, otriem - mājas interjera lietas un kociņš dārzam). Iesaiņojām un noformējām ar linu audumiņu un koka sirsniņām, kur uzgravēti mūsu iniciāļi un Paldies, mīļie! Bija jauki. Līdzīgi kā te: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=565398926913327&set=a.565171003602786.1073741830.564862233633663&type=1&theater

Spicausis 26.05.14. 21:26 | Kāzu datums: 09.07.2014

Kkuloninjus pirku etsy, shajaa veikalaa - https://www.etsy.com/no-en/listing/80405230/memorial-day-sale-swarovski-pearl-and?ref=shop_home_active_16
Kuloninji ir burviigi, esmu apmierinaata ar pirkumu, druscinj veelaak ielikshu postu "Iesaku" sadaljaa ar visiem saviem etsy paardeveejiem (visas daavanas no etsy) un ar shaadiem taadiem atlaizju kodiem no vinjiem. Un bildeem ;)

B
Brown_eyes 26.05.14. 09:02 | Kāzu datums: 12.09.2014

Spicausi - kur pirki mammām kuloniņus? Izklausās interesanti:)

Spicausis 24.05.14. 19:41 | Kāzu datums: 09.07.2014

Es esmu mammaam nopirkusi smalkas sudraba kjeediites ar kuloninju (peerliite, mazs akmentinsh un lapinja ar katras burtinju). Taada rotinja, ko ikdienaa var neesaat un cerams, ka patiks abaam, jo vienai mammai ir izteikti klasiska gaumai otrai savukaart taada inchiigaaka. Manam pateevam nopirkaam rokas pulksteni, kas pilniibaa gatavots no sarkankoka, jo vinjam ljoti patiik straadaat ar koku un vinsh to noveertees. Otram pateevam ir aatsleegas breloks ar iegraveetu "thank you for raising the man of my dreams" :) Vedeejteeviem (mans braalis + T labaakais draugs) ir kaklasaites saspraudes ar graveejumu otrajaa pusee - amor vincit omnia (miilestiiba paarvar visu), varbuut piepirkshu klaat arii shlipses.
Mums ir daavanas arii citiem tuvaakajiem gjimenes locekljiem - viirabraalim guitar pick aadas macinjaa ar vinja iniciaaljiem, manam deelam kabatas pulkstenis un T mazajai maasai rokasspraadze. Manai omiitei un T teevam daavinaasim foto albuumus.
Man vislabaak patiik idejas par weekendbox, interesanti augi/koki un daavanu kartes visaadiem kursiem - klase viinziniibaas, kulinaarijas meistarklase, taadas lietas.

bonijaunklaids 23.05.14. 11:18 | Kāzu datums: 03.08.2013

Mums kāzas bija pagājušā vasarā.
Vedējiem uzdāvinājām dāvanu komplektu no weekendbox-jo viņiem patīk aktīvi atpūsties...te nu viņiem bija izvēles brīvība ,ko tieši izmantot...+ izmantot 2vatā vai ar bērniem + dāvanu karti picērijā-jo lai ,arī bērniem kāds priecinš tiek,kad vecāki tā noņemusies-un kāzu dienā pievērš mazāk uzmanību viņiem, bet vairāk mums+ vedējs ir ārzemju latvietis- un picu ļoti, ļoti ir iecienījis (mums galvenais organizētājs bij vedējtēvs) Vedēji bij diktam apmierināti.

Vecākiem (respektīvi mammām un vecāmammām) - vīra radiem bija mežģīņu rakstos adītas zeķes/ cimdi- roku darbs-kāzu krāsu toņos un medus burciņas, maniem radiem bija izstrādājumi no Linu mājas (šalles, galda palikņi) + manis gatavoti sēklu/riekstu maisījumi.

Bet ļoti jāskatās-kas par cilvēkiem...jo kas der vienam , neder otram un otrādāk!!!

s
signarins 23.05.14. 08:22 | Kāzu datums: 21.06.2014

Pecinja, tas nemaz nav tizli. Es arī pazīstu vīriešus, kas būtu sajūsmā par dāvanu karti būvmateriālos un nākamā dienā aiz kāzām steigtos izpirkt ;)
Mēs vecākiem sataisījām gleznas, pasūtīju pie draudznees mākslinieces. Gleznas it kā spoguļskatā - saliekot kopā sanāk viena.
Par vedējiem vēl nevaram izlemt. Viens variants ir kociņš, ko iestādīt dārzā. Bet vedējmāte baigā plānotāja un visu dārzu jau sazīmējusi, kur kas augs. Baidamies, ka nenošaujam greizi ar iejaukšanos. Otrs variants ir Garra Rufa zivtiņu SPA dāvanu karte, kas iesaiņota akvārijā ar īstām zivtiņām. Te baidāmies, ka nav par traku :D

p
pecinja_pecinja 22.05.14. 22:14 | Kāzu datums: 20.06.2014

Mums arī bija lielas problēmas ar dāvanu izvēli, bet beigās nolēmām, ka tā kā abiem vecāki ir mājās sēdētāji kurus grūti ir kaut kur izkustināt, tad mammām dāvināsim apsildāmās segas ( nu tās elektriskās ) un tēviem dāvināsi dāvanu kari no būvmateriālu veikala - var jau būt ka izklausās tizli, bet zinu ka tas vismaz noderēs un tiks pielietots...Par vedējiem vēl nezinam, bet droši vien ka sūtīsim kaut kur atpūsties kādā jaukā viesnīcā.

s
signarins 22.05.14. 21:38 | Kāzu datums: 21.06.2014

Šajā gadījumā ir svarīgi saprast un pazīt i vecākus, i vedējus. Ja vieniem emocijas sagādā izbraukums ar bobu vai gumijas lēciens, cits ir laimīgs par krāmu, uz kuru skatīties un atcerēties par šo skaisto dienu. Tāpēc no malas ir ļoti grūti ieteikt dāvanas svešiem cilvēkiem. Padomā par šo cilvēku hobijiem, kas kuru varētu iepriecināt. Nav jau obligāti jābūt vienotai dāvanai, var dāvināt katram tieši piemeklētu dāvanu, par kuru rūpīgi piedomāts.

S
Skaidrīte_pk 22.05.14. 17:56

Forši ir uzdāvināt kādu kopīgu pasākumu vai apmeklējumu. Mums draugu kāzās uzdāvināja braucienu ar bobu. Neaizmirstamas emocijas nevis kkāds nevajadzīgs krāms.

e
emm96 15.05.14. 11:32 | Kāzu datums: 31.05.2014

Un nesatraucies - man kāzas ir pēc divām nedēļām, bet vēl domājam kā lai noformē vedējiem domāto dāvanu :D

e
emm96 15.05.14. 11:30 | Kāzu datums: 31.05.2014

Mums abiem vecāki ir šķirti, tad tā arī dāvinam dāvanas - mammai ar vīru, tētim ar sievu. Uz pāri viena dāvana. Līgavainim tētis ir viens, tad attiecīgi viņam būs vienam sagatavotā dāvana.
Bet var jau sataisīt katram atsevisķi - piemēram, apdrukāt krūzīti.
Manuprāt, ir jābūt kādam, kas pasaka šķirtajiem vecākiem, ka šajā dienā savas savstarpējās negācijas ir jānoliek malā. Līgavaiņa tēvs ar māti ne īpaši labi satiek, atšķirībā no maniem vecākiem, tad arī vedējmāte ar viņiem šo jautājumu izrunāja, ka lai nedomā sākt risināt savus konfliktus.
Mums kāds teica, ka tai dāvanai nav tik liela nozīme, bet galvenais ir pateikt publiski paldies! Tas tik pat labi var būt kāds mazs nieciņš.
Ceru, ka Tev viss labi atrisināsies :)