Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Tradīcijas pārim, atrakcijas viesiem
Gribēju palugt vai kada var palidzet ar info, ir ta ka kazas gribetu ieverot Latviesu tradicijas (nu vismaz dalu no tam) bet nekadigi nekur neko nevaru atrast, kur lai izrok sadu info? Vai varat ari ieteikt ka izklaidet viesus para prombutnes laika, un visa vakara gaita? Neesmu pati bijusi nevienas lielas kazās ar kartigu svinesanos, tapec loti gruuti ir izprast so visu procesu :)))) Paldies
kery
Vecākiem nevari paprasīt? Es jau savējos iztaujāju par to, kā bija viņiem, kādas tradīcijas utt.
@kirsens ja jau varetu tad jau paprasiitu, tapec griezos peec padoma un palidzibas:)
Atrakcija viesiem - tam man pašlaik ir sapīga tēma. Jo mēs busim prom ap 3 stundam un viesus pamest wnk uz nekodarišanu negribu. Biju pagaišgad kazās, kur pec dzimtsarakstu nodaļas teica ka bankets ir pec 3 stundam un viesi bija pamesti uz ielas. Un mes nezinajam neko darīt, ne kur iet :( Bija bedigi viesiem.
Savas kazās noteikti nevelos paest viesus un tagat baigi domaju ko darit :D
Tepat precos.lv, sadaļā 'vedējiem' (http://www.precos.lv/lat/vedejiem/latviesu-kazu-tradicijas/) ir dažādu tradīciju apraksti! :)
Pāra prombūtnes laikā parasti viesus izklaidē vakara vadītājs, vismaz tā tam būtu jābūt. Tāpēc, ja tāds ir sarunāts šis aspekts ir jāprecizē. Tad arī varēsiet ar jauno vīru izbaudīt laiku divatā, neuztraucoties, ka satiksiet savus mīļos garlaikotus.
Es mīļuprāt Tev palīdzētu ar kādu ideju, tāpēc droši raksti. Tā teikt, šo to par kāzu scenārija izstrādi zinu ;)
Es nekad pati neesmu bijusi kāzās, kur viesus ikzlaidē vakara vadītājs.Kā tas parasti notiek, Jūs nāciet ar saviem konkrētiem ierosinājumiem vai paļaujieties uz vadītīja brīvu improvizāciju? Kādi būtu šie iespējamie scenāriji, kā viesus izklaidēt, kamēr notiek jaunlaulāto fotosesija, piemēram 3h garumā.
Es pati domāju par tādu kā geocatching spēles izstrādi un tad vēl vajadzētu kādu ideju aptuveni 1-2h, ko darīt tiem, kas ierodas pirmie viesu namā, lai vienīgā opcija nav šampanietis un uzkodas.
Ideja: katrai no viesu ģimenēm iedod vai viņi paši izlozē vienu slavenas filmas plakātu. Tad vinu uzdevums ir so plakātu atainot fotogrāfijā, kuru pēc tam nosūta uz norādīto vietu. Vai nu tas būtu kāzu instagram profils, facebook grupa vai e-pasts. Attiečīgi, viesi paralēli uzkodam var meklēt piemērotu vietu naktsmītnē, svinību vieta vai āra. Piemeklēt aksesuārus, no ta, kas pašiem ir līdzi. Pēc tam vakarā vai labāk nākošajā rītā, ja ir divu dienu kāzas, var šīs bildītes uz ekrāna parādīt. Var vēl pielikt klāt balsošanu par oriģinālāko pieeju, autentiskumu u.t.t
Par vadītajiem - iesaku runāt par šo tēmu, kas notiks, ko vēlaties, kas patīk/nepatīk jūsu viesiem. Precizējiet, kurā brīdī sākas un kad beidzas viņu darbs. Cik gribat spēlēšanos, cik dejas, cik vaļas brīžus pie klusinātas mūzikas . Ja viņi nav tik elestīgi- vai tiešām vēlaties kāzas pēc viņu iestrādāta "štampa"?
Par Geocatchingu - noteikti neaizmirsti viesus par ko tādu brīdināt. Lai nav tā, ka jālien krūmos, bet dāmām ir spici papēži un mežģīņkleitas. Tā teikt, lai paņem līdzi arī kādu piemērotāku apavu, ja nepieciešams.
Liels paldies par padomiem, doma par plakātiem ir tiešām laba :)
Es daru tā...kamēr jaunie ir divvietulībā...tikmēr viesiem kādā jaukā vietā ir uzkodas... ar sapazīšanās deju un kopīgu darbošanos, kuras rezultātā top dāvana jaunajam pārim! Bet viesu mājā jādod laiks iekārtoties istabiņās un mazliet atsvaidzināties, un tad viesus iesaistīt sagaidīšanas darbībās.
Aptuvenais plāns ir tāds:
Baznīca;
Māla darbnīca mums un visiem pārējiem;
Mēs dodamies nelielās tradīcijās un izbraukumā ar vedējiem;
Viesie tikmēr ierodas viesu namā, kur viņiem ir uzkodu galds, dažādi uzdevumi un jāgaida mūs.
Plānotais ilgums bez mums viesiem ir līdz 2 stundām. Un tas tik tā vien būs - mazliet uzkost, iekārtoties, izpildīt uzdevumus, sagatavot mums vārtus. Viesu namā par visiem rūpēsies mana māsa un labākā draudzene.
Zinājām, ka negribam 7 tiltus. Bet drīz runāsim ar vedējiem un dosim viņiem brīvu vaļu ar dažādiem uzdevumiem mums pēc māla darbnīcas :)
Kādas atrakcijas plānojiet jau pēc Jūsu sagaidīšanas ? Cik Jūsuprāt liels ir nepieciešamo aktivitāšu skaits, lai nav garlaicīgi un lai nav uzbāzīgi daudz?