Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Ja vecāki miruši un šķīrušies
Labdien!
Esmu tikusi vedējmātes godā. Scenārijs top raiti, it kā pa lielam viss skaidrs. Vienīgi nomoka viens jautājums - par vecākiem (līgavai miruši, līgavainim šķīrušies). Vai kādā brīdī mirušos vecākus pieminēt, kā sēdināt šķirtos, kā aizdedzināt svecītes (ir doma to likt darīt līgavas krustvecākiem, bet vai vecākus tomēr pieminēt)??? Varbūt kādai ir idejai vai kas labs redzēts citās kāzās? Lūdzu padalieties ar padomu!!!
Man šķiet laba doma par krustvecākiem. Tas varētu būt labi. Par mirušajiem vecākiem, varbūt vajag pajautāt pašai līgavai, vai viņa vēlās, ka/kā/kad viņi tiek pieminēti.
Šķirtos it kā varētu sēdināt blakus, ja viņiem jau nav citas otrās pusītes. ja ir, tad šajā gadījumā varētu vienus vienā pusē un otrus otrā pusē jaunajam pārim.
Es domāju, ka tas ir ļoti delikāts jautājums un noteikti jāpārrunā ar jauno pāri! Gan par to, vai pieminēt mirušos - no vienas puses jā, bet no otras - tas līgavai varētu būt pārāk sāpīgi. Par šķirtajiem vecākiem - tiešām atkarīgs no tā, vai ir otrās pusītes. Es piedāvātu pie jaunā pāra blakus sēdināt tikai vedējus (protams, ja nav apaļie galdi), un vecākus garo galdu sākumā...
Mums līdzīgi. Topošajam vīram tēvs miris, manējie šķīrušies. Mans tēvs kāzās pat nebūs, jo kā vecam cilvēkam grūti tikt līdz Rīgai. Es pat neapvainojos.Kāzās būs tikai mātes. Un.. Pati uztraucos par šo momentu. Vīrs par tēvu kāzās pieminēt negribētu. Kaut gan pagājuši jau divi gadi, vēl sāp( Un ja sāks pieminēt, vīra māte noteikti sāks raudāt, mūsu meita arī. Vectēvu ļoti mīlēja. Šo momentu mūsu vakara vadītājai vēl neesmu teikusi, aizmirsu( . Pie galda mums blakus sēdēs tikai liecinieki. Gara galda sākumā sēdēs mūsu mātes.
Man līgavainim tēvs arī mirsi, bet mātei ir otra puse. Pie galdiem sēdēs abi. Jo viesu namā jaunā pāra vietā ir garais galds un par cik, viesu daudz, tad tā saīsināsim pārrējās rindas. Mums blakus vedēji, tad vecāki. Par mirošu tēvu vēl nezinam vai pieminēsim - jāpajautā līgavainim un jāparunā ar vakara vadītāju. Pie mičošanas gan nāks tikai līgavaiņa māte un mani vecāki - tur mātes draugu atstāsim malā.
Manam līgavainim mamma mirusi. Pie galda domājams, ka nekādi netiks pieminēta. Tomēr brauksim uz kapiem nolikt ziedus, jo pēc vecām tradīcijām tā pieņemts. Vedēji ar mums to izrunāja un abi esam ar mieru.
Mani vecāki šķīrušies, bet abus sēdināsim blakus, jo saprotas labi un viņiem nav otra pusītes.
Kechupinsh - par kapiem runājot, man vedēji sākumā arī teica, ka tā dara, bet pēc tam tomēr neļāva mums tā darīt, jo tas tomēr neesot tik labi priekš pašiem jaunajiem, ja kāzās iegriežas kapos. Tāpēc mēs pie līgavaiņa tēva brauksim pirms vai pēc kāzām. Bet tas jau katram individuāli jāapsver :)
Paldies visiem par atbildēm, tiešām ļoti palīdzējāt. Jā, varbūt tiešām jāpajautā jaunajai līgavai, kāds ir viņas viedoklis par šo jautājumu. Biju paprasījusi tikai par kapiņiem, uz tiem viņa tieši kāzu dienā nevēlas braukt, un pareizi varbūt arī ir. Šķirtajiem vecākiem ir tā, ka vienam jau ir otra pusīte, pie kam tā otra pusīte nav nekādās baigi tuvās attiecībās ar jauno pāri. Mums galdi būs U veida formā, laikam būs jādara, kā saka Deinburgerss.
renaateV Nu mēs tā runājām no paša sākuma. Realitāte jau redzēs kā būs. Es māņiem neticu, tāpēc mani tas nesatrauc. Vajadzēs braukšu, nevajadzēs nebraukšu.