Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Mičošana bez plīvura
Sveikas, tā kā esmu izvēlējusies savā īpašajā dienā būt bez plīvura, jautājums kādas ir alternatīvas tam, kad mičošanā noņem līgavai plīvuru un to uzliek jaunajam pārim? Esmu domājusi par skaistu vainadziņu, bet varbūt ir vēl kādi citi varianti? Un kādas var būt alternatīvas aubei?
Es par vainadziņu.
Vainadziņš????? Tev jau noņem vainadziņu. Maiteņu laiks beidzās. Esi jau sievas godā. Ja negribi aubi, neliec vispār neko, bet nav ko ķēmoties ar vainadziņu.
Vainags, īpaši ziedu, varbūt der tām, kam neinteresē vai nav tik svarīgas tradīcijas, bet tad to godīgi arī nevajadzētu saukt par mičošanu. Sena alternatīva aubei ir, piemēram, garais lakats/ galvas auts, sk. latgaļu tautastērpu. Esmu bijusi kāzās, kur līgavai liek galvā dāmīgu cepurīti.
man dienā būs miršu/ziedu vainags, ko man mičošanā nomainīs metāla vainags no crown me. kā simbols tam, ka kaut ko īsu un ziedošu nomaina kas pamatīgs un paliekošs. protams, ka pati mičošana mums nebūs tradicionāla. tas drīzāk kā simbolisks elements.
LiepinaLiga
Paldies par ideju, biju domājusi arī kaut ko ļoti līdzīgu. Patīk Tava doma - kad būtībā jaunību nomaina kas nopietnāks un vērtīgāks.
Man arī būs ziedu vainadziņš pēc plīvura noņemšanas un man ir pilnīgi vienalga ko citi padomās. Negribu nekādus lakatus, aubes utt., to jēga jau sen kā ir zudusi. Tik pat labi, kā gan es varu laulāties baznīcā un baltā kleitā? Tas gan lielākajai daļai šķiet pieņemami. Mums būs alternatīvā mičošana, tāpēc arī neiespringstu uz to. Vecākiem gan par vainadziņu neko nesaku, zinu jau, ka būs pārmetumi, bet to, ka nebūs aube, to gan viņi zin.
Ko jūs iespringstat par vecākiem? Vai mums vienīgajiem ir vecāki, kas vispār neiejaucās procesā. Tik apjautājās kā sokas un vai nevajag palīdzēt.
Man pēc plīvura noņemšanas uzlika galvā cepuri, tādu pašu kā vīram. Plīvuru mamma ielika skaistā kastē. Esmu bijusi kāzās, kur uzliek vainagu, kur piesprauž puķi, kur uzliek mazu dāmu cepurīti ar tīkliņu... tas viss ir tīri pēc patikas :)