FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu tradīcijas

Laulības baznīcā vai dzimtsarakstu nodaļā?

l
laura.saulite 30.08.17. 09:06 | Kāzu datums: 24.08.2018

Sveikas,
Sakiet kāda ir Jūsu izvēle - baznīca vai dzimtsarakstu nodaļa?
Kā arī mani interesē vai ziniet cik Jums tas maksās?
Mēs ar draugu esam nolēmuši, ka vēlamies laulāties baznīcā, kurā abi esam kristīti un iesvētīti - Rīgas Mārtiņa evanģēliski luteriskājā baznīcā. 
Zinu ka mums baznīcas ziedojums būs 150 eiro, bet mani ļoti interesē, cik maksā izziņa, kas ir jāizņem dzimtsarakstu nodaļā? Vienkārši mana pieredze ir mazliet negatīva, ar nelaipnu attieksmi, kad zvanīju, lai noskaidrotu, par datumiem, kad mēs varam iet iesniegt dokumentus, lai saņemtu šo izziņu, ka apstulbu un nemaz neatcerējos pajautāt cik maksā šī izziņa. 
Varbūt kādai no Jums jau ir informācija un ziniet cik šī izziņa maksā, ko iesniegt baznīcai, tad es ļoti priecāšos ja padalīsities! :)
Paldies jau iepriekš. :)

4 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
P
Precos.lv 30.08.17. 10:17 | Kāzu datums: 20.08.2025

Sveika, laura.saulite,

piedāvājam izlasīt rakstu No bildinājuma līdz laulības apliecībai, kurā var smelties atbildes uz vairākiem ar laulības noslēgšanu saistītiem jautājumiem, arī uz Jūsu uzdoto.

Īsumā atbildot uz Jūsu jautājumu: Pirms jaunais pāris iet uz baznīcu, viņiem jāierodas dzimtsarakstu nodaļā, jāuzraksta iesniegums un jāsamaksā obligātā valsts nodeva par laulības reģistrāciju 14 euro apmērā. Pretim tiek izsniegta izziņa par dokumentu pārbaudi laulības reģistrācijai. Tālāk šis dokuments jāiesniedz mācītājam, un, pamatojoties uz to, mācītājs pāri var salaulāt, šo laulību reģistrēt un izsniegt laulības apliecību.

Lai skaista kāzu plānošana!
Jūsu PRECOS

kRista 30.08.17. 11:37 | Kāzu datums: 07.07.2018

Laura,

Mūsu laulību ceremonija arī būs baznīcā,un par sev vistīkamāko izraudzījāmies arī tieši Rīgas Mārtiņa evanģēliski luterisko baznīcu :)

Par izmaksām nemācēšu pateikt,bet to jau atbildēja Tev :) Zinu,ka baznīca 150 eur izmaksā + mācītājam ziedojums. 

Lai jauks gatavošanās laiks :)!

l
laura.saulite 30.08.17. 15:22 | Kāzu datums: 24.08.2018

Super, mīļš paldies gan Precos.lv gan Tev kRista.
Paldies un lai skaists šis laiks :)

k
katiens 31.08.17. 01:53 | Kāzu datums: 04.08.2018

Sveika! Mums būs laulības brīvā dabā (topošais vīrs nav nevienā ticībā, tāpēc lēmām par labu šim variantam). Laulības noslēgšana ārpus Madonas dzimtsarakstu nodaļas telpām mums izmaksās 86,08 eiro, jo esam deklarēti citā novadā. Savukārt laulību ceremonija Kalsnavas arborētumā mums izmaksās 90 eiro/h (virs 65 personām).