FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu tradīcijas

Ko iesākt pēc laulībām?

T
Tiga 29.05.18. 16:17

Sveiki! Mēs taisamies laulāties baznīcā, un līgavainis ir ļoti ticīgs un neatbalsta lielāko daļu latvisko rituālu- nekādu mičošanu, nekādu perverso kāzu rotaļu un jociņu. Pašam īsti nepatīk, un arī satraucās, ko viņa tēvs teiks. Bet problēma tāda, ka nevienās laulībās ne es, ne mani tuvinieki neesam bijuši, līgavainim mamma mirusi un nu vīrieši jau neies laulības plānot. Tad jautājums ir - ko tad īsti pēc laulībām var darīt? Tā saucamajā kāzu ceļojumā braukt viņš piekrita, pāri tiltam nest arī neesot problēmu, bet ko tālāk? Gluži pie galda sēdēt un dzert arī nevar. Lielākā daļa viesu pat nedzer. Viesu paredzēts tā uz 20. Glābiet!

4 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
A
Agnese.s 29.05.18. 16:32 | Kāzu datums: 31.08.2018

Ceļojuma pikniks (pirmais tosts + bildēšanās, sveikšana); kāzu pieturvietas - tilti; vārti (var noorganizēt, ka paziņas, draugi, kolēģi sarīko). Tad jau vakarā kaut kāda programma pie galda ir jāsarīko, jo tikai dzerot un ēdot ilgi nenosēdēs. Parasti sēžoties pie galda teic tostus - vedēji, vecāki, viesi u.t.t, jaunlaulātie aizdedz sveces. Vakara aktivitātes visnotaļ var būt arī ne-perversas un pieklājīgas, te var piesaistīt vakara vdītāju, kuriem parasti ir dažādi varianti padomā :) 

Un ja galīgi neatrodās kompromiss un viss iet ziepēs - uzreiz pēc laulībām mūkat prom īstā kāzu ceļojumā kaut kur tālu prom :))

S
Springflower 29.05.18. 17:34

Es Tavā vietā būtu pārlaimīga tādā situācijā. Es savās kāzās arī negribēju ne mičošanu, ne visādas muļķīgas tradīcijas, tiltus, vārtus un ko tik vēl ne, nemaz nerunājot par perversajām spēlēm. Jo es nevēlējos, ka mēs sevi pataisām par muļķiem. Citās kāzās man parasti kauns skatīties uz jauno pāri un viesiem, kas šādās aktivitātēs labprātīgi piedalās. Var taču tā vietā tik daudz ko tiešām foršu izdomāt! Piemēram, izbraukt kādos ūdeņos ar kādu kuģīti vai jahtu. Aizbraukt uz kādu skaistu vietu uztaisīt fotosesiju. Var taisīt vienas dienas kāzas bez nakšņošanas, tad vispār nemaz neprasās nekādas papildus aktivitātes, noīrējiet kādu gaumīgu restorānu, paēdiet svinīgas vakariņas, pēc tam braucat divatā uz kādu SPA viesnīcu. Priekš manis tās būtu perfektas kāzas. :)

ewane 31.10.18. 17:19 | Kāzu datums: 01.12.2018

Būsim godīgi - perversas kāzu spēlītes NEKAD nav bijušas latvisku kāzu tradīcija. Ieteiktu rūpīgāk papētīt, vai Jūs gadījumā nejaucat latviešu tradīcijas ar latviešu LAUKU pāķu tradīcijām. 

r
rutuxs 04.11.18. 10:58 | Kāzu datums: 20.02.1993

ewane Kas ir lauku pāķu tradīcijas? Tad jau ir arī pilsētas cacu tradīcijas?