Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Jaunais pāris un mičošana
kas īsti kāzās ir "jaunais pāris" un kā viņi ir saistīti ar mičošanu????? un kam jāvada mičošana - vedējiem?
Vada vedeji. Jaunais paris ir tas, ko jus nosaciti ieceljat, ka nakamos kandidatus laulibam:D
Mūsu kāzās nebūs "jaunais pāris", un savu plīvuru neliksim citai dāmai galvā, izlasīju vienu ticējumu un kaut kā tas aizķērās un no tā plīvura nodošanas pasakuma atteicāmies:)
kaut kur jau rakstiju ka var likt jaunajam parim galva citu plivurinu,vai vainadzinu.Un savu iedod viramatei lai tur un glaba.
Mūsu kāzās nebūs jaunais pāris, bet es nodošu vienai meitenei miršu vainadziņu. Manas māsas darīja tā pat vecākā māsa kad precējās viņa vainadziņu lika mūsu vidējai māsai, bet vidējā māsa lika man mazākajai māsai. Tagad es tik domāju kam likt vainadziņu. Vai nu māsu vecākajai meitai, vai draudzenei, kas arī gatavojas precēties kaut kad.
Cik forša un mīļa tradīcija!!!
Lasīju, ka pēc vecām tradīcijām jaunā pāra statusā ieceļ jauniešus no līgavas un līgavaiņa tuvākajiem radiem?!
Ko la dara?
Iecelt jaunajā pārī īstu pāri, no mūsu draugiem, vai līgavas māsīcu un līgavaiņa brāli? (jo viņi ir vienīgie, mūsu tuvākie radi tādā vecumā - bet, protams, viņi nav pāris).
Parasti jau ieceļ pāri- un pēc senajām tradīcijām tai`ir jābūt līgavas jaunākajai māsiņi,ja protams precības gados,bet ja tadas nav ,tad jāskatas no līgavaiņa puses māsu,vai brāli,ja arī nav -tad tuvākos draugus.
Mūsu jaunais pāris,būs mana jaunākā māsiņa ar puisi un viņas galvu pēc mičošanas rotās mans plīvurs un nekādām māņticībasm es neticu.Un justos pagodināta,ja viņa to plīvuri vilktu arī savās kāzās.Plīvuriņs jau tāpat paliek ģimenē un nesaskatu tur neko sliktu.tā ir kā stafetes nodošana :)
Un vispār nepiešķiru maģisku spēku lietām :D
man jaunākajai māsai ir 19, arī puisis pie sāniem ir. bet es 100% zinu, ka viņa negribētu, lai viņai galvā uzliktu manu plīvuru vai vainadziņu vai ko tur vēl. ne viņai attiecības tik nopietnas, ne viņa vispār pieļauj tuvākajā laikā precēties. tā kā mums jaunā pāra nebūs.
Njā, mana māsiņa vēl nav precību gados. Tāpēc arī iepriekšējā komentārā nosaucu tuvākos radus, kas varētu būt jaunā pāra statusā, ja tradīcija pieprasa, lai jaunajā pārī tikti iecelti jaunieši no radiem.
Tas, droši vien arī ir tā skaistāk, ja tas tā radu lokā :), tikai tas, ka mana māsīca un līgavaiņa brālis ir viens otram sveši :(
Māsīcai nav otra pusīte?
nē, nav :( un brālim arī tikai tādas īslaicīgās attiecības.
mums būs jaunais pāris- mans brālēns (tagad arī mana topošā draugs) ar draudzeni.... liksim baltu ziedu vainadziņu, plīvuru paturēšu sev :)) izvēloties jauno pāri, mēs ņēmām vērā, kuriem tās attiecības tādas nopietnākas, kas jau ilgāku laiku kopā :)
"izvēloties jauno pāri, mēs ņēmām vērā, kuriem tās attiecības tādas nopietnākas, kas jau ilgāku laiku kopā" - nu mums šajā gadījumā arī nesanāk jaunais pāris :)) māsa negribēs, pārējās manas draudzenes vai nu precētas, vai vienas. līgavainim visi viesi būs precēti. vecmammas gan jau pēc tam burkšķēs, ka varēja takš māsiņu ar draugu likt jaunajā pārī, bet nu jārespektē arī viņas vēlmes :)
Nu jā!Es domāju, ja ļoti gribat jauno pāri no radu pulka,varat likt viņus,tikai vedējiem jāsadomā kautkas oriģināls.Nemičot ,kā pāri,bet katru atsevišķi.
Gan jau burkšķes,bet ja māsiņa negrib,ar vari jau nepiespiedīsi:)
mums arī tas viss diezgan smieklīgi izvērtās :) pāri, ko sākumā bijām nolēmuši likt kā jauno pāri (drauga māsīcu ar draugu), tagad tā noteikti nevar dēvēt, jo šie paspēja vēl pirms mums apprecēties :DDD tad nu tagad domājam citu variantu.... man ir jaunāka māsa, bet jau gadu kā precēta :) drauga jaunākajai māsai nav pastāvīga drauga, otrai māsai tās attiecības kā pa celmiem un arī nezinu, vai viņa to gribētu :) mums jau vispār lielākā daļa viesu būt precēti (vai vismaz ļoti ilgi kopā dzīvojuši) cilvēki, tādēļ izvēlēties neprecētos pagrūti :) āāā', vēl tikko ienāca prātā variants likt par jauno pāri manu vecāko brāli ar draudzeni :) Pāris dzīvo kopā ilgi, bet neprecas... bet, vispār, kā tur ir- vai pirms tam man jāpasaka jaunajam pārim, ka viņus gribēsim par jauno pāri? Vai arī taisīt pārsteiogumu?
Man jau šķiet, ka jaunajiem tas ir jāpaziņo...Ja nu viņi vēl nemaz i' nedomā par precēšanos, tad būs neērta situācija...
cik esmu novērojusi citās kāzās, ieceltie "jaunie pāri" reizēm nemaz netaisās precēties un tik un tā tiek par tādiem iecelti :) bet oki, padomāšu par šito...
Mēs brīdināsim savu "jauno pāri"!
Vienās kāzās sanāca tā, ka kāds zināja kuri būs jaunajā pārī un nospēra "jaunā pāra meiteni". Puisis bija iecelts par līgavas sargu, nabadziņš tā vaktēja līgavu, bet savu meiteni nenovaktēja ... un jauno pāri ātri izvēlējās no viesu vidus!
bet reizeem ieceltie jaunie paari arii meedz kljuut par paari