Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Saderināšanās gredzens
Sveikas! Iespējams, ka šāds jautājums jau kaut kur izskanējis, taču varbūt kāda var pateikt, uz kura pirksta un uz kuras rokas liek saderināšanās gredzenu?
Uz kuras rokas nēsā saderināšanās gredzenu?
Man Grenardi veikalā sieviete pastāstīja, ka Eiropā parasti liek uz labās (otrā aiz mazā pirksta). Bet USA parasti ir otrādi.
Bet realitātē pēc laulībām meitenes medz nēsāt abus. Laulību uz labās rokas un saderināšanās vai nu kopā vai pārliek vienk. uz otras un nēsā kā parastu gredzenu.
Liels paldies! Cik saprotu, vienprātības šajā jautājumā nav :)) Tad jau tiešām jāvadās pēc izjūtām :)
man saderināšanās gredzens tika uzlikts uz labās rokas, kad meklējām laulību gredzenus mērīju kopā ar saderināšanās gredzenu. bet beigās izvēlējāmies tādu laulību gredzenu modeli, kurš ir diezgan plats un arī saderināšanās gredzens nav no šaurajiem, tāpēc uz vienas rokas pirksta man vienkārši nepietieks vietas :) līdz ar to laulību dienā savu saderināšanās gredzentiņu pārvilkšu uz kreiso roku :) bet tas ir stipri individuāli, manai mammai piemēram, gan saderināšanas, gan arī laulību gredzens ir uz labās rokas zeltneša. un kopā izskatās labi, jo saderināšanās gredzentiņš ir ar tādu šauru stīpiņu un laulību gredzentiņš arī ir klasiskais :)
kā tev pašai škiet ērtāk un pieņemamāk, tad tā arī dari! :)
Ja godīgi neesmu lasījusi nevienus aktus un noteikumus ne reliģiskus, ne laicīgus, kas normētu kā pareizi ir jānēsā saderināšanās gredzens (varbūt kāda var ielikt saiti kur šādi akti atrodami, varbūt vismaz grāmatas nosaukumu?). Tāpēc saderināšanas gredzens bildināšanā novietojās uz kreisās rokas, bet laulības gredzens kāzu dienā uz labās, nekas nekur "neceļoja" un vietu nesildīja :)
Patiesiba, saderinasanas gredzens ir janesa kopa ar laulibas gredzenu uz ta pasa pirksta. Latviesiem ta ir laba roka,R-eiropa kreisa roka. Pec standartiem saderinasanas gredzens netiek parlikts uz citas rokas vai uz citiem pirkstiem. Musdienas piedava, ja saderinasanas gredzens ir izrobots, piesakno tam klat laulibas. Ja darbs ir saistits ar celosanu, tad tam parasti pievers uzmanibu, jo saderinasanas gredzens ar jaulibas gredzenu ir kopa.
Bet tas ir pec noteikumiem, mes katra varam darit ka gribam, ka ertak.
vispaar jau runaats temats. Varbuut vairaak tieshi no pasha lauliibu gredzena puses, ne saderinaashanaas, bet liidziigi jau ir.
Pie mums ir pierasts, ka lauliibu gredzenu liek uz labaas rokas, bet par saderinaashanos ir divas versijas - vienas to neesaa uz labaas rokas zeltnesha, lai tas it kaa sasilda vietinju lauliibu gredzenam, citaam atkal liekas, ka uz kreisaas rokas jaaliek, jo tuvaak sirdij vai kaut kaa taa...
Rietumu pasaulee gan pierastaak redzeet lauliibu gredzenu uz kreisaas rokas un tad parasti saderinaataas jaunkundzes spozhos briljantus neesaa uz labaas rokas. Pirksti gan vienmeer un visur redzeeti tie pashi - zeltneshi.
Bet vispaar jau... nezinu, kaa ir ar likumdoshanu, kas tur ir vai nav rakstiits par gredzeniem, tomeer man shkjiet, ka shiis visas lietas ir tik ljoti individuaalas, pashiem izlemjamas, ka par to nav veerts iipashi striideeties vai baigi diskuteet. kaa gribat, taa arii dariet. Taapat kaa dazhaadu gjimenes sveetku svineeshanas ir atshkjiriigas, taa arii shajaa gadiijumaa visu varat noteikt pashi - vieniigais, kas nepiecieshams obligaati, lai Juus oficiaali uzskatiitu par gjimeni - dabuut lauliibas aplieciibu. Bet te atkal ir izveele - dzimtsaraksti vai bazniica.
līdz kāzām man būs uz labās rokas (zeltnesīša), pēc kāzām likšu uz kreisās rokas!!! :)
Man bija uz labās, pārliku uz kreisās, jo kopā ar laulības gredzenu neizskatās....ja būtu pirkuši vienkāršas stīpiņas(kā sākumā domājām), tad būtu saskaņoti-bet domas mainījās un tā katrs ir uz savas rokas.
man ir uz labās, kur būs arī laulības gredzens:)
Man tas ir tur, kur kādreiz būs laulību gredzens - uz labās rokas zeltneša. Bet, manuprāt, mūsdienās tam reti kurš piešķir kādu nozīmi :) liek uz tā pirksta uz kura labāk patīk. Par tradicionālo pusi gan nezinu...
Tas jau ka kuram labak patik.Var uz kreisas- tuvak sirdij,vai uz labas rokas zeltnesa.