Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Cik ilgi mocīsim baložus?
Es jau gadiem nezinu vai tie baltie baloži, ko palaiž kāzās:
1.aizlido pie sava audzētāja - to esmu lasijusi tikai reklamas.
2. nomirst, jo ir pieradinati dzivot pie cilveka, bet uz majam nemak aizlidot - to man stāsta tie, kas Latvijā strādā ar baložiem un nedod tos palaist kāzās debesīs.
Ik pa laikam redzu piektdienas, sestdienas baltos baložus, šoreiz bija līdzi fotoaparāts. Bastejkalnā 11.jūlijā.
Jautājums- Vai aizlidoja mājās?
Njā, neizskatās, ka viņi uz mājām postos... Žēl :o(
Man arī kaut kā neticās, ka baloži tā smuki aizlidos atpakaļ uz audzētavu..Katram jau pašam lemt, bet es tā ar dzīvu radībiņu savās kāzās laikam tomēr nespēlētos, var taču savādākas atrakcijas izdomāt.
Mana frizierīte arī stāstīja, ka viņai pie mājas "pieklīdis" balts balodis. It kā pieradināts, drošs, bail esot, ka kaķi neapēdot. Kad izstāstīju par kāzinieku tradīcijām, lielie minējumi, no kurienes tāds sestdienā varēja uzgadīties, izpalika.
Skumji
Protams, protams tulīt daudzi teiks, ka arī cūciņa tiek audzēta speciāli kāzu karbonādei... Bet pavisam cits ir pieradināt pie regulāras ēdināšanas, atradināt no dabiskajiem apstākļiem - bet pēc tam "izmest", lai mācas izdīvot realitātē.
Ir atšķirības starp Pasta baložiem un dekoratīvajiem baložiem.
Papildus informāciju varat atrast: http://www.pastabalodis.com/balozu_noma_noteikumi.htm
Ja izmantosiet pasta baložus un ievērosiet visus noteikumus, Jūsu kāzu dienu šāda ēna nesabojās.
Mellene, ieskaties minētajā adresē sadaļā "Ja pieklīdis balodis" - varbūt vari šiem putniem kā palīdzēt.
Es arī uzskatu, ka nevajag savu skaisto dienu šādā veidā aptraipīt un nolemt putniņus bojāejai. Zinu, ka mana pasaules uztvere atšķiras no citiem un ir cilvēki, kas ir daudz vienaldzīgāki sakot :"tas taču tikai dzīvnieks, tikai putns vai tikai kukainis..."
Neviens nav jāmoca tikai savu iegribu un izpriecu pēc. Ēst karbonādi ir savādāk, es arī neesmu veģetāriete. Nevajag jau uzraiz atteikties no gaļas ēšanas un kļūt par veģetārieti. Tomēr var dzīvot tā, lai nodarītu minimālu ļaunumu citiem. Nu kaut vai tam pašam baltajam balodim.
o - paldies "info". Patiesībā ne slikta doma būtu tos noteikumus pārkopēt kā rakstiņu arī šajā portālā.
Domāju, ka cilvēks kuram baloži viņa dzīvē ir vis vis vis........ tas nemūžam nedos kādam kāzās palaist baložus, ja nebūs pārliecināts, ka tie neatgriezīsies pie viņa atpakaļ.
Arī es esmu draudzenei kāzām gādājusi 2 baložus, kurus palaist gaisā pēc ceramonijas. Tā nu es arī nedaudz vairāk ko uzzināju par tiem baložiem.
Zvanīju vienam vīrietim ( kas audzina šos putniņus) uz Liepāju un jaūtāju par baložu nomu kāzām. Viņš man jautāja kur ir kāzas - kad atbildēju, ka Ventspilī - tad viņš man atbildēja, ka savus baložus uztic tikai tādiem civēkiem, kuriem baložu palaišana ir domāta Liepājas tuvumā. mazliet jau noskumu, bet tad viņš laipni ieteica man vienu vīrieti Vetspilī, kam baloži ir sirdslieta.
pazvanīju ieteiktajam kungam un sarunāju tikšanos. varēja redzēt un sajust, ka šim cilvēkam baloži ir viņa mīlestība nevis bizness. Šis cilvēks man kādas 40 min. rādīja visus savus putniņus un ar tādu mīlestību par viņiem stāstīja. Un uz manu jautājumu par nomas maksu, viņš man atbildēja, ka putni nav viņa bizness, bet gan sirdslieta, tāpēc par to naudu neņem. uz manu ziņkārību par to kā putni ir jātrenē, lai viņi atgrieztos mājās, viņš atbildēja, ka putni automātiski lido uz mājām - respektīvi - uz vietu, kur dzimuši. Tapēc kāzām dod tikai tos baložus, kuri ir piedzimuši viņa mājās. Tie baloži,kuri ir iepirkti no kādas citas vietas (pilsētas, valsts) tos nedod kāzām, jo palaižot šos putnus gaisā - tie aizlidos atpakaļ uz savām tālajām mājām.
Pēc sarunas ar šo kungu, sapratu, ka mani ņemtie putni noteikti atlidos atpakaļ pie viņa, jo ja šis kungs par to nebūtu pārliecināts, viņš nemūžam savus dārgumus nevienam neuzticētu!
bet kādēļ vispār dzīvniekus izmantot izklaidēm?? tas man nav saprotams...
hmmm, redzi, tas tāds stiepjams jēdziens. Ko laikam zinās tikai dzīvnieks pats un, cerams, ka kaut daļēji nojaušs/izjūt viņa saimnieks. Vienmēr esmu domājusi par tiem zirdziņiem izjādēs, dresētajiem suņiem utt - cik tālu viņi to izjūt kā rotaļu, spēli vai iespēju izkustēties, bet kurā brīdī, tas kļūst par piespiedu darbu vai, nedod Dievs, - mokām.
Ir redzēts, ka dzīvnieciņš to vien gaida, ka varētu tikt pie "darbošanās" - vai nu iekšējā motivācija, ka uztver to kā spēli, vai ārēji zin, ka saņems našķi. Nu, jā, bet esmu redzējusi Ungārijā Zirgu rodeo izjādē zirgam līdz jēlumiem samocītu muguru... Viss atkarīgs no tā, cik tālu par naudu ir gatavs iet saimnieks - vai ievēros, vai neievēros dzīvnieka vajadzības, noskaņojumu utt.
Un te nu tad atliek uz kāzinieku sirdsazpiņas, vai piemeklēt tādus saimniekus par ko runā Aijiņa, Info, Skorpio - vai paķert tādu, kas solīs palaist padsmit baložus kaut vai naktī pie mičošanas, vienalga, kad tik klients vēlēsies un būs gatavs maksāt.
Bet kāpēc tad ir baloži, kas nelido uz savām mājām? Un acīmredzot to audzētāji ari reklamējas, ja jau tik dauzi pāri izmanto tos, kas pēc tam pa parku pastaigājas... 11 julijs bija silta, saulaina diena, un nekas piesiets šiem baložiem arī nebija...
Paldies par info, Daugavpils baložu pāris, kas bijis daudzās kāzās mani pārliecina :)
es tev piekrītu, bet kādēļ cilvēkam ir raksturīgi izklaidē izmantot (vārds "izmantot" ne tai sliktākajā nozīmē!) dzīvniekus?! nuu tas tāds retorisks jautājums sanāca uz kuru nevajag laikam atbildēt:)
Man šķiet tas ir atkarīgs no baložu saimniekiem. Mūsu baloži jau pēc nedēļas lidoja paziņu kāzās... ;-)
Es laikam piederu pie tās sabiedrības daļas, kas īsti neizprot un neatbalsta baložu "palaišanu gaisā" kāzu dienā vai citos pasākumos, kur tas tiek darīts! Citi neatbalsta atslēgu karināšanu pie tiltiem, citi līgavu pušķa mešanu utt. bet baloži ir dzīvi putni un mirkļa iegribas dēļ tos mocīt...nu nezinu!