FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu tradīcijas

par netradicionālo izpirkšanu

p
puuks 23.07.09. 21:38 | Kāzu datums: 04.05.2007

esmu atgriezusies šajā forumā kā vedējmāte un tāpēc lūgšu padomiņu:) esmu izrakusies cauri visādiem materiāliem, bet nevaru atrast ideju līgavas, ja to tā var saukt, "izpirkšanai", kas nav izpirkšana, bet ir kāda interesanta abu satikšanas. padalieties pieredzē līgaviņas, kam nebija tradicionālā izpirkšana,kā satikāties, bet lai ta nav vienkārša sarikšanās un pušķa pasniegšana, bet tomēr kaut kas atraktīvs. ceru, ka kaut cik saprotami pateicu, ko vēlētos uzzināt un ceru, ka kādai būs ko ieteikt:)

14 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
E
Elinchix 23.07.09. 21:49

es nez, man liekas, ka ja nav tradicionalais variants, tad ir super viskautko var izdomat. nu kaut vai uztaisit kadu parbaudijumu ligavainim - nu ka tadu caurlaidi - nu piem, lai pasaka tos milvardinus, kuri abiem zinami un tiek lietoti ikdiena.
Man jau dikti patik ideja par serenadi pie loga, jo gribetu to no saveja viriesa, jo vins man muzikis.
Viss atkarigs no jauna para, uz cik lielam izdaribam vini parakstas.
man te ienaca prata, piemeram aizsiet abiem acis, savest kopa un tad lai vienlaicigi atsien viens otram acis, sabucojas un ir laimigi satikusies. Man liekas, tas process kamer sien varetu but tad jutekligs. Bet protams jauzmanas ar ligavas meikapu

spigana_k 23.07.09. 23:17

Visromantiskākais variants, ko līdz šim esmu dzirdējusi- līgavu un līgavaini ieved parkā, katru no savas puses taciņai, tā lai viņi viens otru neredz un nezina, kas notiek. un tad katru no savas puses palūdz iet pa to taciņu uz priekšu- un tad viņi kaut kur sastopās. no pāra, kuram vedēji šādi izdarīja, dzirdēju, ka tas esot bijis viens no laimīgākajiem brīžiem dzīvē- pēc neziņas, kas būs jādara vienkārši ieraudzīt mīļoto cilvēku, kurš nāk pretī...

a
azpatkovski 23.07.09. 23:26 | Kāzu datums: 05.06.2009

Mums bija uzrīkota tikšanās parkā, katrs gājām no tilta savas puses viens otram pretī. Satikāmies pa visu. Tad devām viens otram "Rozes" zvērestu (no kāzu rīkotājas) un dzērām šampanieti. Tas bija ļoti mīļi. :))) Un nekādu uzdevumnu, jo tas, ka būsim vienota ģimene vairs nav jāpārbauda vai kā citādi šis notikums jāapgrūtina. :)

Lauruc 24.07.09. 07:51 | Kāzu datums: 06.06.2009

Lai es satiktu savu mīļoto, man bija jābrauc uz "10 debesīm" (Islande hotel 10-tā stāva terase), kur kāzu vadītājas noorganizēto mūsu mīļāko un sirsnīgāko dziesmu pavadījumā un nežēlīgi daudz emociju uzplūdā varēju satikt savu topošo vīriņu. Pat to mazo gabaliņu no lifta līdz terases centram man gribējās skriet nevis eleganti aiziet :D

i
ingreta 24.07.09. 08:20 | Kāzu datums: 20.02.2016

Tiko noorganizējām it kā vienkāršu satikšanos ,bet cik emociju!!!!Talsu novadu muzejā ,līgavainis zālē jau gaidīja ar līgavas pušķi ,un tētis mūzikai skanot ieveda savu meitu.Viesi tie tuvākie boija gar malām sastājušies.Kad satikās atdeva tētis meitu līgavainim un viņš viņai pušķīti .Tad nedaudz padejoja un dzērām šampanieti un cienājāmoes ar konfektēm .Bija vienkārši mīļi un sirsnīgi.
Bet mūs pašus 2 gadus atpakaļ vedēji saveda kopā uz tiltu .Jeb pareizāk sakot dēls veda mani ,bet meita tēti un tilta vidū satikāmies,padejojām valsi ,dzērām šampanieti.Tas bija saviļņojoši un skaisti.

s
smaidosa 24.07.09. 09:59 | Kāzu datums: 18.07.2009

Mums tikko bija šāda situācija, jo negribējām, lai līgavainis mani izpērk no mūsu kopējām mājām, bez tam mani vecāki brauca pa taisno uz ceremonijas vietu, nevis līdz mūsu mājai un tad tālāk (jo ceremonija sākās tikai trīs stundas pēc mūsu ceļa sākuma :D). Tad nu sākumā bija doma, ka jāsatiekas pie Brīvības pieminekļa, katram nākot no savas puses, bet beigās jau pašiem šī doma vairs nepatika, jo sapratām, ka būs pārāk daudz liecinieku, tādēļ lūdzām vedējiem izdomāt ko citu mūsu pašu mājoklī. Un tad nu sanāca, ka vīriņam bija jāatbild vairāki jautājumi par mani (kas, starpcitu, izraisīja ne mazums smieklu :D) un tikai pēc tam mēs abi varējām satikties :) Skaisti, mīļi, bet, ak, kā es viņu gribēju redzēt, kamēr viņš stāvēja aiz sienas :D

G
Girl_from_mars 24.07.09. 10:04 | Kāzu datums: 18.07.2009

Mana vedējmāte bij sadomājusi, ka manam nu jau vīram ir jāatrod mana kāzu kurpīte un pie satikšanās jāuzvelk man, kā zīme, ka nu ir īstā princese atrasta. Bija forši. :)

r
rutuxs 24.07.09. 10:33 | Kāzu datums: 20.02.1993

Kāzas ir jautrs notikums, tādēļ, kad izdevu pie vīra meitu, tad centāmies, lai kāzas nepārveidojas par kaucam dienu. Jaunajam vīram tika piedāvātas citas manas meitas. Viena man bija garā Zaplīzīte, kura pie attiecīgas ziņģu dziesmas ( Ak, Jāni, precē mani...), tautastērpā gorījās lai tik ņem viņu. Otra bija sērīgā Līziņa. Liela rokdarbniece, bet mūžīgi kaucoša pēc sava izredzētā ( tur skanēja dziesma" Kā ziediņš bez saules, tik drūms ir mans prāts...). Kad tā bija noraidīta, tad devu vismīļāko meitu. Tēvam arī bija teikšana un ja dod meitu tautās, tad viņam bija jāpārliecinās, vai varēs savai sievai pagatavot brokastis. Bija savākti pārtikas produkti no tiem ko līgava ēd un neēd. Ja tēvs atzina ēdienu par labu un ja līgavai garšo, tad lai ņem arī. Protams, pirms tam jau bija parūpēts, lai līgavainim nav jāķēpājas un jāsmērējas. Tikai samaisi un viss. Galvenais, lai nepieliek kādu sastāvdaļu, kas līgavai briesmīgi negaršo.

b
bellydancer 24.07.09. 10:58

Super!!!
Mēs gan domu par izpirkšanu atmetām, jo tad būtu vēl citi cilvēki tur jāiesaista un man tāls ceļš līdz ceremonijas vietai jābrauc. Būtu ļoti agri jāsāk pucēties. Bet principā tās izpirkšanas ar viltus meitām man liekas visforšākās un jautrākās :o)

r
rutuxs 24.07.09. 12:32 | Kāzu datums: 20.02.1993

Es nevarēju izdomāt, kur lai ņemu 2 metrīgu Zaplīzīti.Paņēmu 2 metrīgu brālēnu, kuru ietērpu tautas tērpā. Bija baigi jautri.

M
Muurija 24.07.09. 13:24 | Kāzu datums: 27.06.2009

Supper!!! :)

Mums ar bija izpirkšana.
1.darbiņš bija jāiestāda rožu dārziņā rozīte, jo no mājām tiek aizvesta meitiņa kā rožu pumpuriņš!
2.pārbaudījums bija no mammas puses viņa uzdeva jautājumus par mani (līgaviņu). Līgavainis izrādījās ļoti satraucies un uz dažiem jautājumiem nošāva greizi, bet pārbaudījumu kopumā izturēja :)
3.pārbaudījums sekoja no tēta puses - bija jāatpazīst pareizās lūpiņas. Pie katras lūpiņas bija cena pielikta, ja kļūdās tik jāmaksā.

Nu jau līgavainim likās pārbaudījumi garam, bet ne kā priekšā izlec meičas ar ķiverēm un aicina pavizināties ar moci. Es jau pēc tam smējos, labi, ka viņas nebija no garāžas moci izstūmušas tad es varētu gaidīt un gaidīt :) Bet vedējtēvs baiļojās, ka līgavainis neaizlaiž ar ar meičām un žigli iedeva groziņu ar končām. meičas tad devās pie kaimiņa Jāņa, kurš gados jaunāks un negrasās vēl precēties.
Pēc tam jau līgavainis tika līdz manīm, bet viņa ome bija gatava nākt līdz, ja nu mazdēlam vēl kādu palīdzību vajagot! :)

Guka 24.07.09. 20:22 | Kāzu datums: 20.06.2009

Manam nu jau vīram bija trīs pārbaudījumi! Viņu pie dzīvokļa durvīm sagaidīja vedējmāte, rokā viņai bija trīs lentas - viena veda uz guļamistabu, otra uz vannas istabu, trešā uz virtuvi! Kuru lentu viņš izvēlējās uz turieni devās - guļamistabā viņam bija jāsaklāj romantiska gulta, kur viņš vedīs jauno sievu, vannas istabā bija jāizskalo un jāizkar veļa (mazu bērnu drēbītes) pārbaudījums vai viņš varēs palīdzēt sievai ikdienas darbos. Un virtuvē viņu gaidījā līgava (diemžēl viltus) no kā viņam bija jāatpērkas! Tad kad viņš bija ticis ar visu galā, tad tikai viņu laida lielajā istabā pie manis, bet tas arī nebija viss! :) Es stāvēju uz žurnālgaldiņa! Galdiņš četrstūrains,uz katra no stūriem viņam bija jāuzliek - kaut kas skanošs, kaut kas grabošs, kaut kas līstošs un kaut kas burbuļojošs! Beigās viņam vēl paziņoja, ka tagad Tu drīksti noskūpstīt savu līgaviņu, tikai viņa nedrīkst pieliekties! Tad viņš mani nocēla, nobučoja un pasniedza pušķi!

sinduciitis 25.07.09. 08:03

Es gaidīju līgavaini ierodamies man pakaļ....bet pa durvīm ienāca kolēģis,saģērbies kā mūks un uz viena ceļa sniedzot man maijpuķīšu pušķi lūdza man roku....kad es nepiekritu,tikai tad nāca mans vīriņš ar vedējiem :)

sinduciitis 25.07.09. 08:08

Kad es biju par vedējmāti,tad mana māsa pārģērbās par viltus līgavu un kad līgavainis ar vedējtēvu atbrauca pēc līgavas un mēs mammai teicām,lai nu izved no istabas skaisto līgavu....nevaru pat pateikt kāds izbrīns bija līgavaiņa sejā,kad pa durvīm tika izvesta viltus līgava.Tas bija ļoti jautri,pēsc tam kad līgavainis bija atpircies,tikai tad viņš varēja sagaidīt īsto līgaviņu :)