Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
baltie baloži
Sveikas meitenes! Mums ir paredzeetas kaazas 28.08. Vai kāda no jums nezin, kur varētu būt kādi kontakti par baltajiem baložiem? Kaut kur dzirdēju, ka ar tiem fočējas utt.
Paldies jau ieprieksh :)
Paldies par info. Vai jūs varētu padaliities informaacijaa, kuras kompaanijas iesat izmantojushi un vai ir to veerts?
Ir Rīgā Andrejs no kura pagājušajā gadā uz vienām kāzām ņēmām ,bija labi.Viss kā sarunāts.
Tu domā tādus baložus, kurus vienkārši palaiž gaisā (man liekas, ka abi kungi nodarbojas tieši ar pasta baložu audzēšanu), vai arī Tevi interesē baltās dūjas, ar kurām var dejot un bildēties?
Jaa, laikam baltaas duujas. Variet pateikt kaadas koordinaates?
Bailey - ļoti skaistas bildiites :)
Ingreta - vai pie Andreja ir balozi, ko tikai palaidaat gaisaa? vai kaa tas notiek? Varbuut var iedot koordinaates? Paldies
Mums bija no baltbalodis: http://baltbalodis.blogs.lv/
kas jums ietilpa tajaa shovaa (ja taa to var saukt:) Un cik sen tas bija, izmaksas?
Divi balti baloži kādu mēnesi atpakaļ klaiņoja pa Vērmanīti. Ja ir izdzīvojuši,tad tik ķeršanas vaina...
Lasu Tavu skepsi, tāpēc teikšu tā - Tu pirms mēneša redzēji baložus Vērmanīti un neko neizdarīji, bet tagad esi gatava runātāja, labāk būtu pati piezvanījusi tam pašam baložu audzētajam un sarunājusi ar viņu, ka viņš, iespējams, putnus var paņemt pie sevis. Man patīk cilvēku iespēja tikai parunāt, jo mēles darbs tas vieglākais, bet netiek jau meklēti risinājumi. Piedod, protams, par uzbraucienu.
Pirms uzbraukt,varbūt noskaidro nianses? :)
Nedomāju,ka man būtu uzdevums ķerstīt tos putnus pa Vērmanīti,meklēt putnu audzētāju,ja kārtējais jaunais pāris izlēmis savā kāzu dienā paspēlēties ar dzīvām radībām.
Par šiem putniem izlasīju citā forumā,kur bija arī bildes. Mēģināju sameklēt linku,bet pagaidām nesekmīgi. Tur bija arī bildes. Kad sameklēšu - ielikšu. Nesaprotu kāds kaifs ir mocīt putnus savā kāzu dienā? Skaisti izskatās? Man gan tā nešķiet......Drīzāk nožēlojami,ka trūkst izdomas uzrīkot jaunajam pārim kaut ko tādu,lai nevienam nebūtu pēcāk jācieš.....
Man liekas, ka ne baložos vai jaunajos pāros vaina. Problēma ir negodīgos putnu "audzētājos". Latvijā zinu tikai divus baložu šova izpildītājus - Andreju Fjodorovu un Aiju Balodi - tie ir tie, kuri taisa šovus ar putniem. Nekad šovi netiek taisīti zem klajas debess un putnus nevar "palaist", bet var nobildēties. Tāpat zinu tikai ļoooti nedaudzus godprātīgus patiešām pasta baložu audzētājus. Viens no viņiem mīt Liepājā - cilvēks audzē entos baložus un tas, ko jaunais pāris var palaist, nav vis 2, bet, ja nemaldos, 10 vai 12 putni, no kuriem 2 izlaiž pirmos un pārējie viņiem seko, veidojot eskortu. Zinot, kā viņš rūpējas par putniem, man ir garantija, ka putni ir labi kopti un neklīst kaut kur pēc palaišanas. Otrs dzīvo Rīgā un tas ir pieminētais Andrejs. Viņam nav vienalga no kurienes putnus palaiž, kurā vietā, kādos laika apstākļos utt. Līdz ar to - ja patiesi gribas ko tādu, noteikti var, tikai jāsadarbojas ar tādiem ļaužiem, kas ir pārbaudīti un kvalitatīvi. Tā man liekas :)
Atbildēju tev privāti.
Vispār tā fotogrāfēšanās ar baložiem liekas daudz sakarīgāka, nekā viņu laišana gaisā.