Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Variācijas ar pāra satikšanos
Sveikas! Es gribēju jautāt pieredzi vai idejas ko darīt, ja nav īsti iespēja uzrīkot līgavas izpirkšanu? Kad un kur vispār rīkot to pirmo satikšanos, vai izpirkšanu kaut kur ārā vai pa ceļam uz baznīcu rīkot? Kāda jums ir bijusi pieredze?
Te jau tikai vaļa fantāzijai ,esam rīkojuši satikšanos jaunajam pārim mīļā vietā.Līgava ar vecākiem un radiem jau uz vietas ,līgavainis ar vedējiem atbrauc viņai pakaļ.Tad līgavas radi liek dažādus pārbaudījumus un tad parādās līgava ,pasniedz pušķi viņai ,izdejo deju un glāze šampanietis un prom uz baznīcu.
Mūs pašus saveda bērni kopā ,mani dēls ,vīru meita ,paņēma aiz rokas un katrs no savas tilta gala saveda kopā mūs.Tad skanēja mūzika un sadejojām.
Es ļoti gribēju, lai topošais vīrs mani pirmo reizi ierauga tikai baznīcā, tādēļ nekādu satikšanos pirms tam nerīkojām, arī izpirkšanas nebija. Bija forši, kad viens otru ieraudzījām baznīcā, tas pirmais WOW, kad tikai baznīcā viens otru ieraudzījām bija vienreizīgs un neaizmirstams.
Tas ir ļoti individuāli ir pāri kuri grib satikties pirms baznīcas viens par otru patīksmināties un pajūsmot ,apskatīties ,bet ir pāri kas vēlas viens otru tik baznīcā ieraudzīt.
nezinu gan kur veel nakti pirms kaazaam nakshnjoshu , bet noteikti kur mamma un lieciniece...... un tad nu mani taa teikt izpirks, mees vienojaamies un nu peec izpirkshanas mees uz min 10 nozudiisim , jo liekas ka nebuus tai dienaa laika diviem vien , taapeec es vinjam pirms cermonijas gribu ko pateikt un taa esam mees izdomaajushi , tad seediisimies auto un aidaa ....
+ Zanch :)
hmm...
Biju domājusi nakšņot pie vecākiem, bet mīļotais tāds kā sašutis. Nupat uzzināju, ka arī viena draudzene ar vīru nakti pirms kāzām bijuši kopā savās mājas.
tāpēc domāju - vai neviena negrasās nakšņot mājās, no rīta mosties blakus līgavainim, kopā ieturēt brokastis, sagaidīt ģērbējas un pucētājas un tad doties uz baznīcu (dzimt.s.nod.)?
mēs nakti pavadīsim kopā, un no rīta vedēji mums atbrauks pakaļ;
kaut kā šķiet jaukāk vēl pēdējo nakti kā neprecētiem pavadīt kopā;
bet, mums arī nebūs tradicionālo izdarību kāzās, cilvēkiem kas plāno kāzas ar visu izpirkšanu, nekas cits jau nealiet kā nakti pavadīt atsevišķās mājās:)
Jā,mums arī katuāls šis jautājums :)
Mums ir divi varianti -
1)Nakšņoju pie vecākiem un topošais vīrs mūsu mājās un satiekamies tikai baznīcā.
2)Nakšņoju savās mājas,topošais vīrs kautkur citu un tiekamies ar vedējiem pirms baznīcas kautkur 4ratā un tad dodamies uz baznīcu . . .
Zinu,ka noteikti nevēlos izpirkšanu,man tas šķiet pasakums ,kurā ļoti neērti jūtas topošais vīrs un apkārtējie ierēc par to,kā viņam piedāvā mazas meitenes vai kundzes gados,nu kam tas ir vajadzīgs??? Man personīgi tas nesimpatizē ne mazākajā mērā ;)
Lai nu kā par nakšņošanu kopā pirms kāzām neesmu pret,bet man gribās to sajūtu,ka kaut vienu nakti pirms tam esam bijuši šķirti un tad tā tikšanās kāzu dienā liksies krietni svinīgāka :)
Man nebūs izpirkšana, bet gan tiksimies baznīcā. Cik esmu kāzās bijusi, meitenes vienmēr saka, ka tā galu galā ir tik īpaša sajūta - pirms baznīcas esot tas istais uztraukums un kņudoņa vēderā.
nu nezinu man īpaša sajūta bija arī gaidot, kad līgavainis brauks pēc manis un tad 2 stundu garo ceļu pavadījām kopā mašīnā smejoties un tā...
pirms baznīcas man sākās reāla panika kā dumās amerikānu filmās, kad gandrīz paelpot nevarēju un reāli neatceros mises lielāko daļu, lai gan mise manās kāzās bija gara.....
Es ar veelos tikties tikai bazniicaa... tas buus tik forshi!!!
Mēs kādu laiku prātojām, kā būtu labāk un foršāk tieši mums. No sākuma bija doma, ka tiekamies tikai baznīcā. Lai ir uh un aaa, emocijas, prieks par satikšanos, viens otra ieraudzīšanu utt. BET, tad sapratām, ka tas nozīmētu pazaudētas kopābūšanas - apm.2h no dienas, kas jau tā paskries ātri. Tāpēc, pārdomājām un palikām pie varianta par tikšanos mājās. Nakšņojām kopā (protams, kāpēc, lai to nedarītu) līgavainis no rīta aizbrauca pakaļ puķu pušķim, un tikties ar vedējiem, es paliku mājās pucēties. Tās bija tik foršas rīta sajūtas, gaidīt, kad tev brauks pakaļ. Arī satikšanās mirklis bija tik emocionāls un maziem pārsteigumiem no līgavaiņa puses. Tad mums bija dots laiks tikai mums diviem - dārzā ierīkota maza lapenīte mums diviem vien. Lai arī kāzu diena ir pārim, jāsaka, ka tās bija vienīgās minūtes, kad šajā dienā bijām divi vien. Un tad nāca baznīca. Un aizmirsās viss. Un atkal bija emocijas, laimes un sajūsmas asaras abiem, jo vienalga tas bija 1x
Taču uzskatu, ka katram jau jāatrod savs variants, nav viens pareizais, labākais.
Mēs arī nakti pirms kāzām pavadījām kopā, no rīta vīrs sapucējās devās pēc pušķa, tad pie vedējiem kopīgi izpušķot mašīnu un tad jau brauca izpirkt mani.