FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu tradīcijas

Pūra lāde

lakrusa 05.03.11. 22:21 | Kāzu datums: 06.08.2011

Kas tā ir, ko tur liek iekšā un kurā kāzu mirklī to izmanto?? :) Zinu, ka latviešiem tā ir pieņemta lieta, bet īsti neesmu lietas kursā kas un kā. Kaut kur dzirdēju, ka tajā glabā dāvanas vecākiem un vedējiem un pēc mičošanas tās velk ārā un kā pateicību dāvina, tā ir??

Priecāšos par atbildēm!! :)

4 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
N
Nensija 05.03.11. 22:42

Tu ļoti pareizi dzirdēji.

d
deMiss 05.03.11. 23:01 | Kāzu datums: 21.08.2010

Iz seniem laikiem meita loka pūru, tajā liekot pašdarinātus krāšņumus - rokdarbus. Tādējādi jaunības gados norit gatavošanās sievas kārtai. Man šķiet brīnišķīgi, kad jaunajam pārim pēc mičošanas tiek dota iespēja pasacīt paldies ne tikai vecākiem un vedējiem, bet arī apdāvināt tuvākos jauniegūtos radus. Īstenībā man šķiet, ka mūsdienās kāzas zaudē savu stingro tradicionalitāti, jo jaunais pāris brīvi izvēlas tās tradīcijas, kas viņiem patīk, savukārt atsakās no tām paražām, kas neuzrunā. No vienas puses, manuprāt, tas nav forši, no otras - droši var izvēlēties pūra lādi, izmantot to pēc saviem ieskatiem un neraizēties, ka tantes kritīs ģībonī, kad vilnas zeķu un izšuvumu vietā ieraudzīs šampanieša pudeles. :)

lakrusa 05.03.11. 23:07 | Kāzu datums: 06.08.2011

:D :D :D deMiss smieklīgi pateici par tām šampānieša pudelēm! Bet njā.. notteikti likšu aiz auss :)
Liels, liels paldies par info!! :))

l
lienestabinja 06.03.11. 10:16

Es piemēram vilnas zeķītes un cimdus būšu sagatavojusi, tikai vai man būs pūra lāde vai groziņš vēl nezinu... :)