Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Vai daudzām ir svinības viesu namā?
meitenes vai visam pec laulibas ceremonijas svinibas viesu maja? topošais virs izteica tadu piedavajumu, ka varetu neņemt viesu maju, bet gan pie baznicas sarikot galdus ar šampanieti, torti, dažadiem gardumiem un tad braukt ceļojuma, izbaudit savas kazas..nezinu vai musu vecaki un radi to sapratis..? mes no sakuma gribejam atzimet kazas diezgan šaura loka, bet viņa mamma ir pret mazam kazam, grib paaicinat ari talakos radus..bet ja butu bez viesu majas, tad var ari visus paaicinat..bet vai to sapratis radi :/ ehh..nezinu pat ko darit..varbut kada var padalities ar pieredzi..ka bija kazas bez vieu majas..
TAS IR JUSU KAZAS NEVIS VINA MAMMAS,ta ari pasaki,ka mes velamies savas kazas divata,velamies baudit viens otra sabiedribu,ja grib,lai majas uzklaj kadu galdu!Jus pacienajat pie baznicas,ar sampanieti,kukam,uzkodam utt...Un nav jaaicina pjatij desjatij rodstvennik(piektais desmitais radinieks)...Gan jau mates bralena vira brala dels iztiks bez Jusu kazam:)Un galu gala,tas viss ir ari finansials jautajums!
Upsss Mates masicas vira brala dels....:)Savadak sanak ka vini ir geji:):)
tās ir jūsu kāzas:)
jums nav jādomā par to, kā kāzas rīkotu viņa māte...
ja viņai tik ļoti gribas satikt radus, lai taisa pati lielu balli uz kādu savu dzimšanas dienu un viss.
ja arī paši gribat vairāk cilvēku paaicināt, tad aiciniet tā kā plānojat - ar uzkodām pie baznīcas un dodaties ceļojumā:)
sapratīgie radi sapratīs... un vienmēr jau būs arī kāds kam nekas nepatīk, neatkarīgi no tā uz cik greznu viesu namu būsi viņu aicinājusi:)
Mēs svinēsim viesu namā. Pēc tam mēs visu mūžu pavadīsim kopā un divatā, varēsim braukāt kur un kā gribam. Bet kāzu dienā es gribu lai apkārt ir radi un draugi, lai ar visiem ir bildes, lai ar katru var padejot, vai uzspelēt kādu jauku spēli. Kur tad citur ja ne kāzās :) Visi smuki sapucējušies, smaidīgi. Un ja tikai uz ceremoniju jānak, man piemeram deļ tā īsa momenta nemaz pucēties negribētos.
Man liekas ka divatā var kādu citu dienu uzvikt tērpus un izbraukt kaut visu LV.
Bet katrs dara pēc savam iespējam un velmēm.
mums kazas bus latgale un te cilveki drusciņ savadaki, obligati vajag banketu, mani radi ļoti normali uztvera, ka bus tikai ģimenes loka, bet viņa mamma saka, ka vajadzetu aicinat gan bralenus, gan masicas, gan tantes..un tagad, kad braucam pie viņas ciemos, ta nu viņa katru reizi saka, ka neatbalsta tadas mazas kazas (ģimenes loka), ka tomer parejos ari vajag aicinat, ka viņai kauns bus no radiem utt..es protams katru reizi jutos neerti, ka viņa gandriz raud, a mes redz gribam drusku savadak..a ja vel izdomasim vispar bez visadam viesu majam, tad nez kas bus..bet tiešam nav jau tas naudas baigi daudz..man vissvarigakais ir laulibas ceremonija, ka bus balta kleita, gredzeni, ka bus miļie blakus, bus fotografs, kas to visu iemužinas..bet par to viesu maju..es vel pagaidam šaubos..tiešam labrat brauktu ceļojuma, izbauditu musu laulibu..zinu, ka pagaidam tiešam nevaresim atlauties gan viesu maju ar visu banketu, gan ceļojumu..a velak...varbut jau tas nebus vairs tas..
mēs arī rīkojam mazas kāzas - tikai paši tuvākie - un rīkojam tādas tādēļ, ka mēs tā gribam!
mēs labāk izvēlamies uztaisīt šo dienu tiešām skaistu priekš sevis un aizbraukt ceļojumā:)
protams, ik pa laikam nākas dzirdēt, ka redz tas un tas nav ielūgts... bet es vienkārši to visu laižu gar ausīm...
un vai tu būsi priecīga, visu naudu izterējot viesu namā, priekš radiem, kurus tu īsti nemaz nepazīsti un nesatiec? tikai tāpēc ka kāds redz tā vēlas?
Visvienkāršākais ir pateikt: "Tās ir Jūsu kāzas un Jūs varat darīt, kā vēlaties!" Jā, tās ir jaunā pāra kāzas, tomēr viņiem ja ne jādžīvo, tad vismaz gana bieži ir jākomunicē ar vecākiem un nereti vecāki palīdz arī finansiāli kāzās, līdz ar to viņu vēlmes vismaz būtu jāuzklausa un... jārod kompromiss, citādi var sanākt, ka vēl pēc 20 gadiem būs jāklausās, kā varēja būt kāzās un kā nebija. Nezinu, vai tas būs patīkami. Šajā konkrētajā gadījumā es teiktu, ka tas, ko iesaka līgavainis, ir kompromiss - kas aŗī ir vajadzīgs, tik ar to piebildi, ka es laikam netaisītu tos galdus pie baznīcas, jo lielākoties tur pāri un viesi nāk un iet, līdz ar to rodas burzma. Es personīgi laikam ieteiktu sarīkot galdus ar pirkstiņuzkodām, paņemt fona mūziku dzīvo muzikantu veidā, paņemt torti un atrastu kādu smuku vietu, kur kopā ar viesiem patusēt 1-2 stundas. Tur pieņemtu dāvanas, nodejotu kāzu deju, sagrieztu torti un varētu doties prom. Man liekas - optimāli un pārāk lieli līdzekļi netiktu iztērēti, un būtu laiks pēc tam pašiem, bet arī vecāku vēlmes tiktu piepildītas.
es ari par to pašu domaju, vai pamodoties nakamaja rita pec kazam vai es jutišos prieciga..bus izetreta nauda, visi paedis, pasedes, kads konkursiņš pa vidu..noteikti bus kads, kam kaut kas nepatiks..vai nu salats negaršigs, vai nu muzika ne tada utt..tas ari viss..gribas to atcereties visu mužu..
tieshi taa , ja veelies peec cermonijas uzsaukt shampi ... taa arii izdari , kad mammai bija kaazas vinja vareeja aicinaat visu ciemu un septiitaas pakaapes braaleenus .....
man viirs grib lielas kaazas , bet naacaam uz kopromisu , lai gan vinjam liekas mazas , man joprojaam liekas lielas , vinjam mazas .....
maasa manai Lieciniecei uzbruka , kaapeec shis un tas nav ( amati , pie ienaakshanas viesiibaas skjiivju pleeshana un un un ) es maasai zvaniiju un teicu 1, ir starptautiskas kaazas , kur lielaakaa dalja nesapratiis un 2. es veelos izpirkshanu un michoshanu.... tam viss jau ir gatavs .... nav ko stresot un vinja savas kaazas riikos un organizees kaa vinja veelas :)
cita runa , ja Mamma ir maka tureetaaja , mums shii probleema nav , pashi pa savu naudu taisam kaazas , tieshi taadas kaa mees veelamies:)
Bailey
ja, tas butu variants..vienigais viņš piedavaja tikai ģimenes loka tadu pasakumu, bet es domaju varbut varetu ari parejos paaicinat, skaidrs tie kas no Rigas varbut ari nebrauks 2 stundu deļ, bet vietejie varbut gribetu piedalities :) vienkarši mums tuvakaja laika kaut kas jaizdoma, jo lidz augustam nav ipaši daudz laika..vai nu mes ņemam to viesu maju, vai nu to 1-2 stundu pasedešanu :)
Tu vari piedāvāt šo variantu līgavaiņa vecākiem un paklausīties, ko viņi saka :) Un tālāk jau būs skaidrs, vai viesu nams ir vajadzīgs, vai ne :) :)
Ja vina grib aicinat nezin cik radus,tad lai ari maksa,un tad pskaties cik loti vina gribes tas kazas,piedod,es zinu,ka Tu neesi vainiga,bet man besi sitadas vecenes,kuram vajag nez ko,bet nerekinas ar to,ka naudas nav,un ir citas prioritates,nevis izrities,un tad 3.menesus partikt no Roltoniem!Ludzu neapvainojies,bet sitas ambicijas,ka ta un sita ne,riebjas!Man neviens nav uzdrosinajies pateikt kas un ka,tikai padominu kadas lietas,ko es nesaprotu,un tad izlemju vai man tas der vai ne!
Un to,ka kads bus neapmierinats tas ir fakts!Es biju vienas kazas un tur vira mate beigas pateica,ka uz galda jau est nebija ko,bet galdi luza no partikas!
bet galvenais jau topošais virs ari negrib nez cik lielu balli, bet viņa mamma baigi par to stridas..ka redz tas pasakums ne tikai mums, bet ari vecakiem..ka jabut visam tradicijam..viņa kaut ka piedavaja, ka varetu samaksat par tiem radiem (ešanu un viesu maju)..bet draugs saka, nu priekš kam to darit, aizņemties kaut kur un tad atdot..priekš kam..lai pabarotu radus..nez, man liekas tomer japriecajas par saviem berniem, ka viņi nolemuši salaulaties, nevis taisit stridus par tiem radiem..es no tiem radiem citus pat max vienu reizi esmu redzejusi, a citu i nereizi..
Tad ta ari pasaki milotajam,lai mati noliek pie vietas!Un to naudu lai iedod jums prieks kazam,nevis lai pabarotu nezin ko,prieks kam tas vajadzigs,prieks kam,lai kads neapvainotos,tapat jau kads bus ko neuzaicinas un apvainosies!Mes ari draugus nelugsim,jo mums ir daudz radu,un mes vienkarsi nevaram visiem kazas sarikot,uzsauksim pikniku vai ko tamlidzigu!
zinu cilvekus, kas ari gribeja so dienu "sev", bet paiet laiks, katru gadu tapat aizbrauc kada celojuma un saprot, ka no kazam ta isti nemaz nav ko atcereties... un tagad nozelo- jo, ja planojat visu muzu nodzivot kopa, otras tadas iespejas uzrikot lielas kazas ar radiem draugiem utt nebuus. si tik tiesam ir vienreizeja iespeja (tiesa varda nozime) :)
veiksmi kazu organizesana!
jā viegli pateikt - grūti izdarīt ...
jāpiekrīt vien Bailey par "pārmetumiem" 20 gadu garumā,kurus iespējams naksies uzklausīt...
šis ir viens no iemesliem,kāpēc mani vecaki un pārējie radinieki tiks nostādīti fakta priekšā dienā,kad saņems ielūgumus...un kad neko vairs nevarēs ne grozīt ne mainīt (nu...vismaz tas tiks tā prezentēts ,ja kādam radīsies kādi ierosinājumi) )
nu ta ir, jau cik reizes esam bijuši ciemos, katru reizi stridi par tiem radiem..visiem taču nevar izdabat..nu šodien nopietni parunasim ar topošo viru.. :)
mums buus sviniibas viesu namaa, jo pashi taa veelamies, bet buus tikai ap 40 cilveekiem, tas ir 35 viesi...pashi tuvaakie radi un draugi...vecaaki jau gribeeja, lai uzaicinu veel kaadus radus, bet nu mums buus taa, ka aicinam tos cilveekus, kurus mees abi paziistam un kuri mums ir tuvi...tad nu dazhi radi netiks ieluugti, bet nu ceru, ka neapvainosies, lai gan nav jau tik svariigi, jo pashi tuvaakie un svariigaakie cilveeki buus ieluugti :)
bet nu tavaa gadiijumaa varbuut tieshaam riikot kaadu neilgu paseedeeshanu kaut kur dabaa, kaa pikniku, tad jau var arii pat taalaakus radus ieluugt, jo nevajag jau neko daudz...shampaanieti, kuuku, tad kaadas maiziites un citas uzkodas...vai arii, ja tu ar liigavaini negribat aicinaat cilveekus, kurus pat iisti nepaziistat, tad to nedariet, jo taas ir juusu kaazas...dariet taa kaa juus to gribat, nevis kaads cits...
mees tieshi taa arii daraam :)
Es gan absolūti nepiekrītu, ka no mazām kāzām vēlāk nav ko atcerēties. Kas tad galu galā ir tas, ko atcerēties no kāzām? Tikai viesu uzmanība, savas rocības izrādīšana, izdzertā un apēstā daudzums, balle līdz rīta gaismai? Mēs apprecējāmies divatā un neesmu nevienu dienu to nožēlojusi. Un atcerēties ir tiešām daudz ko, kā arī joprojām prieks, ka rīkojāmies tikai un vienīgi saskaņā ar savām sajūtām. Bet, nu, jāsaka, paldies vecākiem, ka viņi mūsu kāzu denas ieceres necentās egoistiski izmainīt vai ierobežot! Tāpēc vienmēr lasot šādas tēmas par piekasīgiem vecākiem, māsām, draudzenēm, kas vienmēr labāk zinās, kā citiem svinēt viņu lielo dienu...fui, nu atvainojiet, ļoti žēl jaunā pāra.
Piekrītu Veisai. Pilnīgi noteikti nav tā, ka no mazām kāzām nav ko atcerēties. Kāzu dienu atceras pēc NOTIKUMIEM un EMOCIJĀM, arī mirkļiem, kuros ir abi iepriekš nosauktie komponenti :)