Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Mičošana
Sveikas. Es nekādi nesaprotu,kā notiek mičošana. Es precosotro reizi,tākā,balta kleita man nebūs un plīvurs ar ne... Lasu informāciju par mičošanu un nesaprotu,vēlos pirkt aubi un priekšautu,kā arī hūti un pīpi,bet mičošanas laikā man tas jādod ir izvēlētajam pārim,ko mičosim vai tiem jādod kaut kas no mūsu lietām un tā aube utt paliek mums?
Aubi liks tev galva un prieksautu tev apsies. Pipe bus tavam viram. Jaunajam parim liksi tikai savu plivaru.. Nez tik ko tu liksi meitenei, ja tev nav si plivura.
Saka jau tā,ja otro reizi precas,baltu kleitu nevelk un plīvuru neliek... Ko tad lai dodu,tiešām...???
Atklāti nesapratu, ko tu nesaproti. Mičojot līgavai noņem plīvuru un liek galvā aubi, apsien priekšautu. Līgavainim noņem ziedu piespraudi un liek galvā hūti, iedot pīpi. Izvēlētam pārim (jaunajam pārim) aubi un hūti nedod, jo precaties jūs.Tātad sievas un vīra gavas segas pienākas jums. Jaunais pāris tiek pie līgavas plīvura un līgavaiņa piespraudes, ko vēlāk protams atdot atpakaļ. Ja tev nav plīvura, tad iedot kādu matu rotu (kas tev būs matos, nezinu).
Ja tev matos nekā nebūs, uzpin speciāli ziedu vainadziņu, ko izmantot plīvura vietā.
Nu man matos būs ziedi iepīti.
Man kāzas ir pirmo reizi, būs man plīvurs, bet, kad man vedējmāte noņems plīvuru, viņa to nodos simboliski manai mātei glabāšanā, tāpēc jaunajam pārim būs pīts ziedu vainadziņš, ko uzliks galvā :) Paliks par piemiņu no pasākuma:)
Jā arī vainadziņu var iedot :) Vai arī kādu citu simbolisku matu rotu :)
A ko darīt ar to līgavas pušķi? Citi saka,jākaltē mājās,citi saka,jāmet prom,ej nu sazin,kā pareizāk. No vienas puses,līgavainis man baznīcāpušķi iedod,a tagad prommetu,bet no otras puses,kaltētus ziedus mājās turēt ar nav labi...
Pareizāk būs, kā gribi tu. Es paturēju un kad zierdi novīta, izmetu laukā. Citas grib saglabāt un kaltē.Man nepatīk turēt kaltētus ziedus. Dari, kā gribi.
Kad mēs bijām mičojamais pāris, man galvā uzlika vainadziņu, bet draugam piespraudi.
Nju, vispār tāpēc taisa divus pušķus - viens ir tas, ko līgavainis dāvina tev pirms kāzām, savukārt otrs - ko met.
Jā,man jau ar nepatīk turēt kaltētus ziedus,bet kādai citai mest man dāvinātus ziedus,ar ni,ni,hehehe
es nopirku lētu, bet glītu plīvurīti, ko liks jaunajai līgaviņai, nezinu, vai man pašai maz būs, bet viņai savukārt paliks par piemiņu :)
Tagad dara t'[a, ka uztaisa kopiju savam pušķim un met to, bet var taisīt arī pavisam citādāku pušķi (lētāku), ko mest. Biju vienās kāzās, kur jaunā sieva iznāca it kā ar veinu pušķi, bet kad meta, tad tas sadalījās kādos 5os mazākos-tādā veidā pie pušķiem tika vairākas meitenes :)