Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Alternatīva mičošanai
Sveiki!
Esmu vedējmāte. Jaunais pāris negrib tradicionālo mičošanu, kur dzied to mičošanas dziesmu, liek aubi u.tml. Viņi grib kaut ko citu. Varbūt varat ko ieteikt? Kādas vēl esat pieredzējuši mičošanas? Un kādu citu alternatīvu dziesmu varētu dziedāt?
man ir šādas tādas idejas. ja ir interese, raksti privāti ;)
Brālim kāzās dziedāja "Upe nesa ozoliņu..."
1) galvā var nebāzt aubi, bet ziedu vainagu vai vispār kaut ko stilīgu;
2)pašlaik diezgan topā ir, kad mičošanu vada folkloras kopa;
3) var jau likt jebk''adu dziesmu, piemēram, Tumša nakte, zaļa zāle, Pie Dieviņa gari galdi, Mazā bilžu rāmīti, Spogulīt.. utt.
es arī gribētu citādāku mičošanu, nevis ar aubi...
Vispār mums bija ļoti skaista mičošana - līdz mičošanas vietai veda sveču ceļš ( vienkārši debešķīgi izskatījās) līdz šupolēm, kur māmiņas mūs pēdējo reizi izšūpināja. Tad man noņēma plīvuru un uzlika vedējmātes taisītu stīpiņu, kur vienā sānā mini (dzeltena) sieviešu hute/cepure un tādā pašā krāsā priekšauts, savukārt vīram hūte un cigārs. Ja godīgi neatceros kāda mums bija dziesma, zinu tik ka bija skasti, jo mūziķi izpildīja ģitāras pavadījumā. Pēc tam mums vajadzēja tupēt uz zirņiem un dot zvērestu. Pēc zvēresta vērām varā pūra lādi, lai pateiktos visiem, ģimenei un vedējiem.
nu man ljoti gribeejaas michoshanu , taa kaa viirs man nelatvietis un vinju pusei tas bija kaut kas jauns , tad nu man michoshanaa bija ungaaru dziesma , kas tulkojumaa ir , kad visu dziivi buushu vinja pukje ... kuru sargaas..... viesi staaveeja ar sveciiteem un mammas sagaidiija, protams bija aube , bet to tikai patureeju uz dazhaam foto , bet lielas kaadu jauku stiipinju vai ko var piemekleet
ko vinji veelas pajautaa rikktiiigi un peec taa arii vadies , var jau tikai nodot zveerestu un sadaliit torti